[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zyku83
Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by zyku83
Nu am gasit substrat mai marunt si am plantat plantele in acel substrat ce il am (se vede in pozele de pe prima pagina)
Ce credeti traiesc isi pot dezvolta radacinile in ac substrat?
Multumesc.
Salut si bine ai venit, si eu sunt incepator dar la ac problema te pot ajuta eu ca, colegii cu experienta sa vada de lucruri mult mai importnate Ca acel filtru sa scoate bule de aer pe acele gauri trebuie sa montezi acel racord tip "T" inainte de teava acea cu gaurii (trebuie sa ai asa ceva in cutie) la care pui un furtunas sa iasa peste luciul apei si o sa scoata bule. Sau daca nu il poti lasa asa ca in poza dar acea teava sa fie atunci deasupra apei si prin acea "balbotare" oxigeneaza apa. Atasez o poza cu un filtru asemanator sa iti faci o idee: piesa "1" acel "T" de care vb intra in filtru, piesa "2" acel furtun intra in acel tub subtire de la piesa "1" si piesa "3" acea teava gaurita tot in piesa "1". Daca acel furtun este afara din apa o sa scoata bule. Sper ca ai inteles ceva ca darul de a explica nu e chiar punctul meu forte...
Cumpar/primesc jawa moss sau alte plante din famila "moss"
Relatii aici pe PM sau mess.
YM: zyku83
Salut, daca mai e de actualitate si poti trimite si in provincie ma intereseaza si pe mine vre-o 4.
Multumesc!
Dupa cum zice si titlul schimb aceasta hrana TetraPrimaDiscus 300g cu urmatoarele: plante (rezistente ca sunt incepator dar si frumoase daca se poate, melci mari cu "capac" cand se inchid (sa nu radeti ca nu stiu cum se numesc si sper sa stiti la ce ma refer) cativa creveti red cherry, si eventual cativa neoni de la cineva cu acvariul fara probleme ca de la petshop de la mine din oras mie frica ca tot timpul vad pesti morti la ei in acvariu. Mancare am cumparat-o in graba sapt trecuta cand am luat acvariu si toate accesorile fara sa citesc pt ce pesti este mizand pe calitate (si pe cantitate ca e de 300 g ) dar pt neonii mei nu e potrivita fiind si pui. Am dat pe ea 57 de roni si am folosit un varf de deget in speranta ca neonii or sa manace, asta fiind in weekend iar luni le-am luat fulgi. In continuare atasez niste fotografii.
narcis.b wrote:
zyku83 wrote:
Sa inteleg ca daca folosesc ac produs regulat acvariul o sa fie perfect "echilibrat" si imi grabeste si ciclarea acvariului !?

Da,te ajuta mult in formarea de colonii,mai ramane in schimb sa ai grija sa nu deranjezi buretii filtrului si sa nu agiti substratul.Atentie,ca filtrul ala intern nu are o suprafata prea mare de colonizare,ar fi fost ideal un filtru extern dar e incomod la tine...Trebuie sa ti cont ca odata ciclat acvariul nu inseamna ca nu se decicleaza usor.Eu personal as mai baga un filtru intern .Si nu uita de testele enumerate de colegi!

Am inteles. O sa mai adaug un filtru cu 2 bureti eventual dar tot intern ca extern vorba ta nu am cum. Ma gandeam sa imi modific substratul ca nu imi place asa nu e nici inalt cat ar trebui are decat 1,5 cm si e compus din pietricele cam de 1cm. As vrea sa adaug un pietris de rau mai marunt de 2-4 mm amestecat cu acesta ce-l am acum si plantele ce le am sunt intr-un ghiveci de plastic cu un burete in el si as vrea sa le plantez in substrat. Ma gandesc ca daca fac aceasta opratiune risc sa stric coloniile de bacterii deja formate...ce sa fac adica cand sa fac aceasta operatiune ca de facut vreau sa o fac neaparat acum in timpul ciclarii sau dupa ciclare? Sau e mai indicat sa pun acel substrat doar la radacina plantelor si restul sa-l las asa sa nu distrug in totalitate colonia de bacterii? Asta e unu la mana si 2 despre iluminat ce parere aveti? Se vede in primele poze, e suficient sau nu? Din ce am citit pe aici neoanele mele nu sunt ca cele recomandate de voi, sunt de la acvariu si sunt subriri ca degetul si sunt chinezesti

P.S.: azi e a treia opratiune de schimbat 10l din apa si deja incepe sa se limpezeasca

Sa inteleg ca daca folosesc ac produs regulat acvariul o sa fie perfect "echilibrat" si imi grabeste si ciclarea acvariului !?
Da sa traiti! bine..
Nu as face-o zilnic iti dai seama ca e mai comod sa nu, dar miroase apa altfel...din ce cauza miroase? ca nu e limpede am inteles ca va urma dar cu mirosul cum ramane? Si legat de acea solutie de la Tetra amintita mai sus ce ziceti?
Ca sa va arat ca am citit si ca sunt constincios am vazut unele pareri cum ca nu ar fi prea bine sa iei bacterii din alte acvarii ca exista anumite riscuri sa iei si altceva daunator impreuna cu ele...nici nu am pe cineva sa iau un filtru de la el sa grabesc cilcarea acvariului meu...la petshop erau pesti morti si pe moarte in acvarii nu m-as risca sa iau de acolo.
Da, intradevar nu am testere pt ca nu are asa ceva la petshop-ul de la mine din oras chiar azi am fost sa caut asa ceva, in schimb am gasit altceva o solutie de la Tetra cum ii spune exact nu imi aduc aminte care cica iti regleaza ph,kh, amoniac etc si se pune in acvariu o data la 6 luni. Ati folosit asa ceva, mi-ar fi de folos?
alber wrote:Saluatre.
In primul rand, citeste urmatoarele: Ciclul azotului si Ghidul incepatorului. Le gasesti la "Link-uri utile" sub sigla "Acvariu" in stanga sus.
In alta ordine de idei, incepe prin a face schimburi mici de apa. Cam 10-15% in fiecare zi. Vei intelege de ce dupa ce citesti Ciclul azotului. Altfel nu-ti vad deloc bine neonii. PE langa teste de Gh, Kh mai cumpara si de NH3/NH4 si NO3. Te vor ajuta sa urmaresti etapele ciclarii si sa afli momentul in care ciclul azotului s-a parnit asa cum trebuie.
Ai spus ca ai luat neoni? Daca da, am impresia ca hrana pentru Discus nu le incape in gura, mai ales ca sunt si pui. Motiv pentru cere doar o ciupesc de la suprafata.

Acuma sunt pus in dificultate colegul alber pe langa recomandarile utile date pana acuma mi-a recomandat sa fac asta zilnic, tu la fel mi-ai dat sfaturi utile, imi recomanzi sa nu fac asta zilnic ca nu e prea bine pt bacterii...acuma eu ce fac media?
P.S.: la 150l cat are acvariul schimbul a 10l zilnic influenteaza bacterile?
Si eu m-am gandit la asta ca se batea cap in cap cu ce mi-ati zis voi...eu apreciez gestul
Astazi e a doua oara cand am schimbat 10 l din apa acvariului diferenta este ca nu mai miroase dar de limpede tot nu e limpede...am inteles ca abia dupa o saptamana incepe sa se limpezeasca. Legat de pesti sunt toti nu a "predat nici unul bocancii" si parca pe zi ce trece sunt tot mai umblareti ca pana acuma au cam stat tot sub filtru la intuneric, singura chestie ce am observat-o ca unii se mai freaca de pietre din cand in cand...incet incet incep sa manance si de la suprafata ca pana acuma numai de pe fund (mai sus de jumatatea acvariului nu urcau), le-am facut si un cerc din furtun si se pare ca le-a trezit interesul la cativa dar in timp ma gandesc ca iau toti exemplu sa manace de acolo. Citind pe aici pe forum m-am hotarat ce vreau sa tin in acvariu, mentionez inca o data ca are 150 l utili si anume: maxin 25 de neoni (am citit ca un neon are nevoie de 6l de apa) si cativa red cherry imi plac de mor acesti creveti! Ce credeti daca o sa o tin asa cu ciclarea (mi-am propus ca daca e nevoie sa fac operatiunea asta zilnic timp de 30 de zile) o sa traiasca in acvariul meu si o sa se impace cu neonii?
Multumesc, cele bune tuturor!
Dupa cum zice si titlul se vinde filtru AquaPro M700 cu carbune activ, putere 10W, debit 700l/h nou-nout in cutie cu toate accesorile.
Pentru relatii sunati la nr de tel 0752495886 ca nu e al meu, este al unui prieten care ma rugat sa pun anunt aici. Ce pot sa va zic e ca am si eu unul identic si sunt multumit de el si ca sunt aduse din Germania, mai multe detalii doar daca vb cu el.
Pret 55 Roni cu transport inclus in toata tara.
Si ca o poza face cat 1000 de cuvinte, poate se intelege mai bine cu aceasta opera de arta
Despre filtrul acesta este vorba.
Nu stiu de ce nu arata toate pozele o sa incerc sa le pun aici: Ordinea operatilor e de jos in sus, iar in poza de sus unde am eu mana se afla acel burete care se afla la baza filtrului initial. P.S.: sper ca ati inteles despre ce este vorba ca darul de a explica nu e chiar punctul meu forte
Am un filtru aquapro care zice ca filtreaza 700l/h care si filtreaza si oxigeneaza.
Apropo de filtru am facut urmatoarea modificare si anume:filtrul avea in partea inferioara filtru de burete si in partea de sus pungulita cu carbune...am scos acea pungulita cu carbune a filtrului (chiar sub palete se afla) am ridicat in locul acestui saculet buretele care se afla la baza filtrului...in locul buretelui ca a ramas loc liber am bagat 2 chetii dinacelea din plastic cu care se spala vasele, o sa atesez niste poze sa vedeti despre ce este vorba, si sa imi ziceti daca am facut bine sau nu ce am facut. Ideea a fost sa folosesc acele "chetii" de bucatarie ca prefiltru si buretele ca filtru final, pt o filtrare mai bune si pt a nu mai curata filtrul asa des. Ceea ce era si normal a aparut o diferenta si anume pe acea teava pe care scote apa filtrata a scazut presinea acesteia. Acuma ma gandesc sa suprasolicite motorul filtrului sau sa nu mai aiba suficienta putere sa traga apa pentru filtrat? Voi ce parere aveti? Atasez niste poze cu filtrul cum arat si modificarile aduse.
Acuma m-am apucat sa inlocuiesc 10 l de apa din acvariu dupa ce am trecut-o dintr-un vas in altul de vre-o 50 de ori cred si intradevar functioneaza ca la primele treceri ale apei mirosea a clor, la ultimele nu mai...de ieri e apa in acvariu si deja azi e tulbure si incepe sa miroase...oare e suficient sa inlocuiesc zilnic 10l de apa? in cat timp o sa dispara mirosul si se va limpezi? Si inca ceva f important, am observat ca uni neoni se freaca cu burta de pietre...tin sa precizez ca au mai ciugulit cate ceva din acea mancare de care va ziceam mai sus dar nu multa...Oare ce sa aiba de la hrana asta?
Ajuta cu ceva daca adaug niste albastru de metil?
fishyman wrote:Normal apa ar trebui sa stea cel putin 24 de ore. Insa daca pui intr-un recipient cu gura mare de ex. intr-un lighean, treci de vre-o 5-6 ori intr-un lighean in altul, apoi pui o pompa de aer cu o piatra si lasi sa aereze, eu zic ca poti folosi apa astfel pregatita deja in seara asta, pentru schimburi partiale de apa. Daca nu ai vibrator, faci operatiunea cu ligheanu' de mai multe ori.
Apa e normal sa fie tulbura, pentru ca nu este ciclat, prin urmare nu functioneaza filtrarea biologica.
Eu asa scoate carbunele activ in perioada de ciclare.
Pestele neon prefera temperaturi de 20-24 grade.

Am gasit ruleta si am aflat si volumul acvariului si anume: raza 40 cm, si inaltimea 30 (astea sunt de la substrat pana la luciul apei-volumul util) si are 150 de litri. Intrebarea care se ridica acuma in urma filtrului care e pt 120 de litri nu ar trebui sa faca fata la o parte mai mare din acvariu macar 3 sferturi? Se vede apa mai limpede decat in jumatatea unde se afla el, iar pestii stau in majoritatea timpului sub filtru...maine o sa achizitionez inca un filtru sa-l iau tot ca si acesta sau ceva mai mic? Tot acelasi model si firma sau imi recomandati altceva? O sa scot carbunele atunci mai pe seara cand e pregatita apa sa o inlocuiesc...o sa inlocuiesc 10 litri ca am o galeata alt recipient mai mare nu am...e ok daca fac asta zilnic timp de 3 saptamani sau e nevoie sa inlocuiesc o cantitate mai mare de apa? Legat de temperatura e undeva la 23,5 constant.
Legat de cautat pe "goagal" vb lui Vanghelie am facut-o dar vroiam o informatie de la cineva care stiu sigur ca se ocupa cu asa ceva ca uneori teoria nu bate cu practica...
Salut si bine v-am gasit!
Avand in vedere ca nu am de unde cumpara azi acea solutie o sa pun apa intr-o galeata si o las sa stea, cam cat timp e nevoie sa seta? Sau daca o trec dintr-un recipient in altul de cate ori trebuie repetata aceasta procedura? De ieri pana azi apa e putin tullbure nu e clara decat in zona filtrului...o sa mai montez unul luni. Acum am un filtru de la aquapro cu carbune M700 care cica filtreaza 700l/h (asa scrie pe cutie)...imi recomndati altceva? Sau e posibil nu fie apa clara din cauza carbunelui? Legat de pesti am inteles cum sta treaca o sa ma ocup de ciclare o sa caut acele testere (sper sa le gasesc ) si nu o sa mai adaug sper sa scap cu ei toti, oricum nu as vrea foarte multi pesti in acvariu.
Multumesc inca o data pt interesul aciordat, pt sfaturi si pt primirea calduroasa din partea voastra!!!
Cele bune tuturor!
alber wrote:Saluatre.
In primul rand, citeste urmatoarele: Ciclul azotului si Ghidul incepatorului. Le gasesti la "Link-uri utile" sub sigla "Acvariu" in stanga sus.
In alta ordine de idei, incepe prin a face schimburi mici de apa. Cam 10-15% in fiecare zi. Vei intelege de ce dupa ce citesti Ciclul azotului. Altfel nu-ti vad deloc bine neonii. PE langa teste de Gh, Kh mai cumpara si de NH3/NH4 si NO3. Te vor ajuta sa urmaresti etapele ciclarii si sa afli momentul in care ciclul azotului s-a parnit asa cum trebuie.
Ai spus ca ai luat neoni? Daca da, am impresia ca hrana pentru Discus nu le incape in gura, mai ales ca sunt si pui. Motiv pentru cere doar o ciupesc de la suprafata.

Pot folosi alta apa in afara celei de la robinet statuta? Apa plata fara gaz de la marrket nu e buna pt aceste schimburi de apa? Sau cea de izvor la temp care trebuie?
P.S.: pana acum nu mi-a murit nici un neon din cei 10 acum am facut rcensamantul , stiu ca timpul e inainte...in schimb fata de ieri cand stateau doar sub filtru in partea cea mai intunecata a cvariului si tot pe fund azi au inceput sa dea ture dar pana la suprafata tot nu se ridica decat pana la jumatatea acvariului. Chiar acesti pesti consuma hrana plutitoare de la suprafata sau de pe fundul acvariului? Ca nu i-am vazut sa se ridice la suprafata...Astazi o sa incep dupa ce imi spuneti ce apa as putea folosii (ca nu am apa statuta de la robinet, am nevoie de alta varianta) si am sa scot si carbunii din filtru, si intr-un final maine o sa cumpar si mancare potrivita pt pestisorii mei.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index