[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zyku83
Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Acum am montat instalatia de co2 presurizat

Butlie JBL Proflora 0,5
Reductor industrial care spre surprindera mea am reusit sa il reglez la 1bula/7sec...l'am lasat asa sa nu fac soc de PH si sa vad daca se mentine pana maine (in cazul in care nu pot mentine intr'un final 1bula/sec o sa pun robinet de reglaj fin)
Numarator de bule din sticla 0,5 (temporar)
Reactor aceasi seringa de mai sus (temporar)
Urmeaza inca o lampa de 11w 6500k, avand in total 22w
Furtun normal (am furtun special urmeaza sa il montez dupa achizitionarea celorlalte componente numarator bule si difuzor)

P.S.: vreau cu orice pret sa arunc acea buturuga urata si sa am gazon de cuba

Va las sa fac schimbul de apa... Astept in continuare sfaturile voastre

Ape limpezi!
Am inteles cum sta treaba

Multumesc tuturor pt lamurire si timpul acordat!

Se poate inchide daca se doreste.

O zi buna!
Salutare, de vre'o 2 sapt aveam un otto f dragalas care din pacate in aceasta dimineata l'am gasit mort...restul vietuitoarelor (rcs, pomacea si melcul elefant) nu par sa aiba ceva... oare sa fie din cauza variatilor de ph, deoarece bomba mea este destul de instabila cand baga de mama focului cand deloc? Sper ca zilele astea sa montez instalatia de co2 presurizata si sa nu mai am astfel de prb...va tin la curent.

O zi buna tuturor!
Salutare, m'am saturat de bomba asta care deja imi da batai de cap si am comandat butelie co2, am reductor industrial pt ea dar nu cred ca, cu el pot regla atat de fin debitul cat am eu nevoie...spuneti'mi va rog unde pot gasi un robinet cu reglaj fin eventual ceva recomandari marca etc...

P.S.: sper ca, cu co2 si cu inca o lampa sa am si eu gazon de cuba, care din pacate pana una alta se tot imputineaza deoarece melcul meu "elefant" a facut o pasiune pt el...

O zi buna va doresc!
Schimb putin criteriile adica ma intereseaza orice lampa pretabila pt nano de 9 sau 11 w sau pot face un schimb constand intr'o lampa Aquael Decolight 11w 6500 k folosita 2 sapt in garantie si diferenta din partea mea cu o lampa de 26w 6500k sau puteri apropiate.

Multumesc!
Salutare, ma gandeam daca este posibil sa schimb becul actual de 11w cu unul de 26w de la lampa ce o am in dotare si anume Aquael Decolight si asa am scapat de achizitia inca a unei lampi si arata mult mai bine acvariu doar cu o lampa...asta e teoria care mi'a trecut prin cap. Acuma intrebarea mea este daca se poate face lucrul asta si practic???

Multumesc!

In acvariul de acasa si mie imi iesea dar doar unul din ei si niciodata mai mult de cat se vede in foto (sau poate nu il vedeam eu, dar nu l'am cules de pe covor niciodata)... oricum iesea destul de des...cine stie pote cauta loc sa depuna.
De curiozitate dupa ce a depus a intrat iar in acvariu?

Bafta cu inmultirea!
La cat bag eu acum din bomba cam o bula la 7 sec, 10 uneori (nu imi iasa bomba cum trebuie) nu cred ca au nimic. Dar vreau sa imi iau o instalatie presurizata ca vreau gazonul asta cu orice pret atunci ce e de facut? Sa ii scot afara? Mie mi's f dragi mai ales "elefantul" dar am fost cam suparat pe el ca din clipa cand l'am bagat direct pe cuba s'a pus si, si'a delectat papilele gustative din el...acum il hranesc bine si se pare ca nu mai are treaba cu el.
.
Salutare,

Daca tot au revenit lucrurile la normal azi am construit un reactor de co2 dintr'o seringa (arata cam urat dar cred ca face treaba), cum l'am facut si principiul de functionare nu cred ca e necesar sa'l insirui aici ca stiti voi mai bine ca mine ce si cum

Cateva poze:
Cumpar lampa aquael decolight de 9 sau de 11 watt, noua sau second, cu sau fara bec.

O zi buna tuturor colegilor!
Salutare tuturor!

Vreau sa va anunt ca am rezolvat problema, nu stiu sigur daca e de la conducta de cupru din baie sau contine apa de aici o concentratie mare de cupru dar am adaugat Biotopol C in acvariu si in jumatate de zi crevetii si'au revenit Minunata "licoarea" asta...crevetii aveau un comportament ca si cand ar fi paralizati, dar acum toti inoata (doar 6 au scapat din 10) mananca, "croseteaza" si toate alea .

P.S.: de acum inainte la fiecare schimb de apa o sa folosesc licoarea minuntata, am citit ca elimina si clorul (pot renunta la Aqua Safe) cica are si vitamine pt creveti si ceva Fe pt plante. Recomand!

O zi buna va doresc!
Dupa cum zice si titlul schimb Tylomelania (melcul-elefant) cu creveti doar in Cluj.
Melcul este sanatos si are aproximativ 6 cm.

O seara buna!

Acum am vazut ca la baie de unde iau eu apa pt acvariu exista o portine de conducta de aproximativ 1,5m din cupru...acum poate suna a intrebare de 10 puncte
Chiar nu ma pricep dar poate sa influenteze aceasta conducta concentratia de Cu din apa astfel incat sa le vina de hac crevetilor?

O Duminica placuta tuturor colegilor!
Ma intreb daca nu cumva sera floredepot contine Cu si asta sa le fi venit de hac crevetilor mei...

In consecinta stie cineva daca sera floredepot contine Cu?

Multumesc.
Sa fie de la Cu din apa oare? Sa fie in cantitati mai mari in apa de la Cj? Zici ca sunt "paralizati" oarecum...daca incerc http://www.shopmania.ro/magazin~online-acvaristica~produs-jbl-biotopol-c-250ml-1000-litri-pt-creveti-elimina-clor-cupru~p-5365974.html e ok?

Pana la urma a murit...si din cum vad eu ca merge treaba cred ca toti vor urma acelasi drum...
deoarece nu mai pot edita adaug aici o poza:

Mor crevetii pe capete acum 2 minute ma uitam la ei fumam o tigara urmand sa fac schimbul de apa si dintr'o data o femela plina cu oua numa s'a intors pe o parte si asa a ramas...deja am scos 7-8l de apa si astept sa se umple la loc cu apa noua+aqua safe....sta cu burta'n sus dar mai misca din picioare...ce e de facut ca deja ma supara tot ce se itampla in acvariul meu?

Sa incerc cu un schimb masiv de apa vre'o 15l?

Ne mai avand apa statuta am pus apa de la robinet la temp 23-24 de grade am pus aqua safe si am facut schimb masiv de apa circa 15-18l...ca prin minune crevetele s'a intors "cu picioarele pe pamant" ce'i drept sta nemiscat, sper sa scape, dar oricum este o problema la mine in acvariu am tot asteptat crezand ca se rezolva de la sine. Crevetii nu sunt deloc activi, fac schimburi regulate de apa zilnic dar tot nimic...ma bate gandul sa trec la un filtru extern poate poate rez problema si stabilizez bazinul...ce ziceti? Oricum la filtrul acesta ce il am acum i'am schimbat buretele cu unul mai mare si cu o porozitate mai fina gandindu'ma la un suport bacterian mai mare, nu stiu daca teoria mea functioneaza.Legat de filtrul extern apare alta prb si anume ca filtrul extern imi tage crevetii si sa pun un burete pe sorb iarasi nu e estetic e ca si cand as avea filtru intern. Nu stiu ce sa fac...la bazinul mare de acasa nu am avut nici o problema cu absolut nimic...nici alge, nici pierderi de vietati absolut nimic!
lasa ca poate acolo unde e acuma o sa se intalneasca cu crevetii mei care tot intracolo au plecat...cine stie poate isi incanta "papilele gustative" cu ei

Asa e romanul face haz de necaz, nu te supara pe mine si nu mai "plange" si eu m'am necajit cand am vazut ca au murit, dar poate invatam ceva din asta si altora le oferim un trai mai bun

O seara linistita si scuze de off topic!

Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Go to: