[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zyku83
Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
La min 1:30 vad ca este destul de "prieten" cu, crevetele )
Puii de rcs cred ca sunt o delicatesa pt el poate de asta e si asa rosu
Chiar imi place "coliba unchiului betta"! O sa arate si mai bine dupa ce creste moss'ul pe ea...

Nu ne scoatem ochii stai linistit, facem doar pe electricienii ))

Se stie ca, curentul alternativ este mai periculos pt vietuitoare ca cel continuu, in consecinta cine pescuia "la curent" avea sanse reale si la indemana sa foloseasca faza de la reteaua electrica decat un acumulator deoarece cum ziceam curentul alternativ de la retea este mult mai paericulos decat curentul contnuu stocat in baterii/acumulatori, plus de asta nu multa lume are la indemana un acumulator mai mare de 24v, care la un lac spre exp este putin chiar daca se foloseste un transformator ridicator de tensiune amperajul tot mic este...sa ne intoarcem la oile noaste, stiu acele baterii cu, conectori din tabla de cupru cu care faceam tot felul de jocuri de lumini cu leduri si motorase de prin casetofoane cand eram mic, si sunt convins ca la volumul unui acvariu are un efect mortal asupra vietuitoarelor...legat de explicatia ta cu probatul bateriei cu limba este corecta pt ca orice suprafata supusa trecerii curentului electric are o reszistenta mai mica daca este uda si poti proba o baterie si pe alte suparafete ale corpuilui daca sunt ude, spre exp pe gat, intre degete etc

Eu sunt convins ca nu ai niciun fel de tensiune in acvariu.
Nu m'ai ghicit, nici una nici alta...
O surubelnita pt verificat tensiunea nu o sa se aprinda niciodata la o posibila tensiune de ordinul mv cat poate sa fie sa te "furnice" la degete...nu are de unde sa fie in acvariu o tensiune atat de mica doar daca ai ceva acumulatori la vre'un echipament (in cazul acesta vietuitoarele tale plecau in lumea ceor pusi la "orizontala") iar daca aveai spre exp un filtru cu izolatia praf aveai in acvariu tensiunea de la priza si cand bagai mana in apa se inchidea prin tine si nu te vedeam prea bine...in concluzie si cel mai sigur este sa iti faci un consult dermatologic si eventual pana atunci poarta manusi chirurgicale.

Cele bune!
DAca nu ai nicio rana nu este in regula...doar cand bagi mana in acvariu te ustura sau in orice apa?

P.S.: foloseste daca nu niste manusi chirurgicale, costa 1 leu la farmacie.
Cumpar 1-2 bucati otto cat mai mici din Cluj sau imprejurimi.

Multumesc!
AngelTudorache wrote:Mie imi place mult ce a iesit. felicitari

vlad.a wrote:
am pus filtru "cascada" cum ai zis tu http://www.aquael.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=320&lang=en d'asta adica...

vroiam sa te intreb de filtrul tau cascada cat de silentios este. sunt in cautarea unui filtru cascada mic si foarte silentios. planuiesc sa il folosesc la un acvariu mic si sunt cam sensibil la zgomote. caut ceva mic si silentios.

Salut, eu nu am filtrul din acel link, am un aqua clear 50 la care i'am facut o "modificare" ca sa nu imi miste apa pt a pastra co2'ul in acvariu...de silentios este silentios daca ii scoti capacul de sus si nu lasi distanta de la cascada pana la, luciul apei. In rest eu sunt foarte multumit de el.

Cele bune!
Salutare dragi colegi!

Intre timp am mai adaugat una alta la micul meu acvariu si anume: inca o lampa duoboy de 13w, acum fiind 3 la numar si 35 w, niste microrasbora-galaxy si o modificare a peisajului de care inca tot nu sunt multumit...in mare bazinul merge bine, HC creste destul de frumos, staurogynele la fel dar au ceva alge pe ele, iar viviparia creste cam greu nu stiu de ce...
Salut, eu am folosit la acvariul de acasa acest hranitor: http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/368-hrana-pentru-pestii-de-acvariu/402-hranitoare-automate/7388-hranitor-automat-hailea-food-timer-wt-180.html

Nu mai stiu daca este Hailea sau o copie fidela a chinezilor dar arata la fel si, si'a facut treaba pana aveam acel acvariu in functiune...a costat mai putin undeva la 50 de lei intr'un pet shop din Sibiu. Setare si functionare f simpla, pana la 6 hraniri in 24/h, singurul dezavantaj sa zic asa era faptul ca este cam galagios in momentul cand "executa hranirea"

Nu ti'as recomanda sa montezi un hranitor sub capac deoarece de la umiditate se deterioreaza hrana foarte repede...

Bafta!
25 ml coniac inainte de masa la pesti sa fie digestia usoara.

Si cum le administrezi licoarea ca sunt tare curios? Ii inviti la un shot "in dunga acvariului" inainte de masa? ))
Cumpar test permanent CO2/PH nou sau sh, daca este cazul pot da la schimb diferite produse pt acvaristica...

Astept ofertele voastre aici sau PM

Multumesc frumos!

Salut, pana una alta poti sa pui un anunt la rubrica "Donatii", nu de alta dar daca ajung la vre'un coleg de pe forum au sanse mai mari la o viata fericita decat la pet-shop ...
De asta am uitat, imi cer scuze moderatorilor. Se poate inchide!
Se paote inchide, multumesc!
Se poate inchide, multumesc pt gazduire!
" iar in cele din urma a sarit din acvariu crevetele, l-am gasit uscat in dimineata asta."

Curios, nu i'as vedea in stare sa sara din acvariu...nici eu nu am capac la acvariu si crevetii sunt toti acolo, in schimb acum cateva zile pe, pomacea l'am gasit langa acvariu pe mouse-pad...cred ca se simte singur si a vrut sa acceseze rubrica de la matrimoniale )
MELNOX wrote:DACA TOT TREBUIE SA ASTEPT O LUNA........SE POT PUNE PLANTE IN ACVARIU IN PERIOADA ASTA?

Salutare, si bine ai venit!

Ti'sa spus mai sus sa nu mai scri cu majuscule (caps look activ) deoarece acest lucru inseamna ceva

Daca citesti http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati o sa intelegi de ce ai apa albicioasa si cand se spala filtrul...pana citesti tu iti spun eu... In perioada ciclarii, adica urmatoarele 3-4 saptamani nu se spala filtrele si se lasa sa mearga non-stop (asta e valabil tot timpul nu doar in perioada ciclarii), si daca vrei sa iti scape pestisorii fa schimburi de apa zilnic ( 10-20% din volumul de apa, NICIODATA toata apa). Legat de apa albicioasa o sa se limpezeasca in cateva zile cand ciclul azotului isi "intra in drepturi"

Da si tu mai multe detalii despre bazinul tau...ce substrat ai (daca ai) lumina etc...ar fi bune si niste poze. Legat de plante poti pune linistit.

P.S.: treci pe la rubrica despre noi si spune'ne cateva cuvinte despre tine, cum te'ai apucat de acvaristica s.a.m.d. si daca lumea o sa vada ca iti dai interesul. 100% te va ajuta cu tot ce ai nevoie pt a'ti crea un acvariu frumos si sanatos

Bafta!

Da Calin, dar ma gandesc eu asa: daca nu ii papa nimeni si au conditii prielnice dezvoltarii (din cate se vede au, ca se dezvolta) peste ceva timp o sa fiu invadat de ei...acvariul este dedicat crevetilor nu planariilor ca sa zic asa . Mi'e teama sa nu se ajunga la restart si se duce totul de rapa...
scificuss wrote:Cum s-a mai discutat, alea sunt planarii. Succes in cautarea de informatii despre ele si eradicarea lor.

Draga cplegule daca aveam timp si incredere in informatiile gasite pe google nu mai apelam la acest forum, pur si simplu faceam ce scrie unul si altul...eu prefer parerea unui coleg patit deoarece mi'se pare o informatie mult mai sigura decat ceea ce gasesti pe google. Cu tot respectul, acesta este un forum dedicat acvaristicii unde oamenii schimba experienta, se ajuta etc acesta fiind principalul motiv pt care sunt aici. Multumesc oricum pt raspuns si timpul irosit...

Cele bune!

Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Go to: