[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zyku83
Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Salutare, sa nu mai deschid alt topic postez aici ( sper sa nu fieprb)...de ceva timp ma confrunt cu niste viermi care sincer ma cam deranjeaza...cum as putea sa scap de ei? Am inteles ca un peste mare cum ar fi un scalar si'ar incanta papilele gustative cu ei, dar nu prea se preteaza la acvariul meu deoarece este doar de 30l si pe langa asta o sa ia ca desert cate o portie de creveti.

Cum pot sa scap de ei fara restart? Postez niste poze cu indivizii.

P.S.: imi cer scuze ca va fortez ochii cu calitatea pozelor

Multumesc!
Sunt curios daca scapi de ei...
Salut Cosmin, aceasi prb o am si eu cam de o luna...mie nu mi'au cauzat prb decat ca ma enerveaza cand ii vad, pun mana pe furtun si ii trag afara...dar sa sti ca mai cresc eu am vazut si mai mari cam cat un ac de cusut de gros si cam de 0,5 cm de lungi, sau poate sunt alta specie.
Salutare,

Deoarece nu mai ziceti nimic, m'am gandit sa pun o poza cu acvariul sa vedeti cum a evoluat...acum ma pregatesc sa fac niste schimbari si sa renunt la unele plante pt unele mai de "rasa"

P.S.: multumesc tuturor colegilor pt toate sfaturile utile primite!

Cele bune!

Salutare si bine ai venit!

Nu ai procedat corect cu startul (asa am facut si eu si, cred ca majoritatea incepatorilor...)

Citestte : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
si tot ce este in stanga sus la "Link'uri utile" si mai vorbim.

Cat despre plante de fundal incearca valisneria iar despre "iarba pe intreaga suprafata" e mai dificil vei avea nevoie de mai multa lumina (oricum la volumul tau de apa e putin un tub de 18w) si CO2.
Salutare din nou

M'am gandit sa va mai tin la curent cu ce se intampla in "viitorul meu mic colt de natura" (sper)

De o cam data cuba cred ca merge bine, face pearling intr'o veselie am mai si plantat ceva, a mai si crescut din ce aveam (am inlaturat pomacea cel mare ca manca fiecare pui ce iesea) am adaugat niste staurogyne si de 2 zile am inceput fertilizarea cu micro si macro.

Azi am observat ca m'am umplut de alge pe toate suprafetele ( geamuri, pietre, incalzitor, filtru etc) pe plante nu vad sa fie. Mie sincer chiar imi plance cum arata aceasta alga pe pietre dar in rest ma deranjeaza. Care sa fie motivul, fertilizez prea mult? (micro 0,7 ml/zi si macro 0,6 ml/zi conform indicatilor "producatorului") sau am prea putine plante?

M'am gandit sa fac un schimb masiv de apa, sa nu mai fertilizez sau sa injumatatesc doza si sa maresc doza de easy carbo...ce parere aveti e ok sa fac asa?

Nu fac nimic pana nu va dati cu parerea.

P.S.: algele au aparut de ieri pana azi, prima poza e de aseara iar a doua de azi.

Multumesc!
Salut, o fi ea carnivora dar nici chiar asa...eu am avut in alt acvariu utricularia+RCS dar nici o prb la acest capitol...presupun ca se hraneste cu microorganisme muult mai mici...
Salutare am inteles, pana la urma de data asta teoria cu practica se pare ca se "inteleg"...oricum vreau sa pun un filtru cascada si ma gandeam sa tai putin din capacul de sticla ( 2 cm) cat sa intre teava filtrului, dar daca asa sta treaba o sa renunt la el.

Multumesc mult pt sfaturi, se poate inchide daca se doreste.

Cele bune!
Legat de vierme nu l'am mai vazut, in schimb am reusit sa prind un pearling la marsilia si o cuba "hartuita" de tylomelania

Si ceva puiuti de cuba iesiti de 2 zile.

Mancare chiar nu le dau multa, o data la cateva zile, si atunci nu ramane sa se "strice" deoarece imediat dau pomacea de ea si o papa toata...

M'am uitat acum pe google si nu seamna cu planaria...incerc sa ii fac o poza daca il mai gasesc.

)) ma bucur ca iti place lampa mea "timisoreana"

Super ideea cu intorsul power had'ului...dar la noul filtru din nano nu ai posibilitatea sa faci un reactor=seringa? Sau nu iti place cum arata? Ti'am zis functioneaza de minune (daca vrei sa o pui in practica spune'mi ca i'am facut o modificare ) La mine deja iasa noi "pui" de la cuba verzi si frumosi Legat de difuzorul de JBL imi pare rau sa aud ca e de tot rahatul, deoarece vreoiam sa trec pe un filtru cascada si in loc la seringa sa pun un difuzor ca al tau...Dolly imi recomanda un difuzor care isi face bine treaba, trebuie sa ma uit in acel post sa vad de care este ca nu mai stiu.

P.S.: daca poti modifica lampa actuala sa o faci de 20w anunta'ma te rog ca sunt interesat .

Cele bune!

Acum 2 minute am vazut ca am un viermisor in acvariu (

Colegule Alber aici iar e de tine . Incep prin aceasi descriere plastica cum zici tu: este alb-transparent, subtire ca o ata si lung cam de 0,5 cm...umbla pe geam ca o rama...e grav?

Multumesc!
Salutare Vlad, si la toata lumea

Am zis mai sus, la mine a inceput sa scoata bule dupa jumatate de ora dupa ce am mai adaugat o "lampa" (daca vo' arat radeti si cu fesele ) berea ce o beam ieri uitandu'ma la pearling a ajuns lampa (acum beau un pahar de vin sper sa nu imi vina idei )

Nu stiu Vlad ce sa zic de ce nu ii merge bine, la mine e pur noroc recunosc, iar parametrii apei crede'ma ca nu ii stiu, ce pot sa iti zic este ca reactorul-seringa face o treaba de minune (poate difuzorul tau nu face echipa buna cu bomba). Legat de fertilizare si eu adaug zilnic Easy Carbo, iar saptamanal Sera Florena si la schimb de apa pun Biotopol C de la jbl care printre altele cica mai are Fe si nu mai stiu ce...

P.S.:am inteles colegule Alber, cred ca este prima varianta ca se "demonteaza" usor. Multumesc frumos!

Salut, si eu sunt incepator sfaturi prea multe nu pot sa iti dau ca nu sunt in cunostinta de cauza f bine (inca invat de la cei mai "mari"), dar ce pot sa iti zic sigur este ca ai prea multi pesti acolo, si ca ar trebui sa treci prima data pe la rubrica "despre noi" ca asa e frumos, sa stie lumea cu cine sta de vorba, cateva detalii despte bazinul tau s.a.m.d....

Daca faci lucrurile astea cu siguranta vei primi raspunsuri la problemele tale de la alti colegi mult mai experimentati, si nu ar strica sa citesti tot ce scrie in stanga sus la "Link'uri utile"...cu siguranta vei afla multe raspunsuri la problemele tale...

Bafta si bine ai venit!

Plantele s'au dat, mai ramane doar Pistia pt donatie.

Dolly, m'am uitat peste acel topic de asta am zis de indepartarea meacanica, scopul intrebarii mele era sa gasesc cauza aparitii lor, in ideea sa fac ceva sa moara singure si sa nu mai apara...folosesc si easy carbo, dar am inteles ca parerile sunt impartite despre acest produs si anume unii zic ca indeparteaza si previne aparitia tuturor algelor, altii ca doar unele feluri...multumesc de raspuns
Dragi colegi in sfarsti cuba scoate bule!!! Deja sunt cu berea in fata la acvariu le numar

Ne mai avand rabdare sa gasesc o lampa ca si a mea am inpovizat o "carpeala" ca romanul adica am montat un bec de 11w 6400k ( 9 lei) pe o lampa de birou...dupa nici jumatate de ora surpriza cuba (ce a mai ramas din ea) face pearling.

Pana aici toate bune si frumose, ca de cateva zile a aparut o alga verde mica pe geamurile acvariului . Arata exact ca niste muste zdrobite pe parbrizul masinii numai ca sunt verzi...ce e de facut? Sa iau un magnet curatator sa le dau jos?

Multumesc, si hai noroc pt "pearling cuba"

Vand reductor CO2 ind. Messer Griesheim - nemtesc, 2 manometre (presiune in tub si presiune iesire) cu 2 robineti de reglaj, functioneaza foarte bine (nu pierde gaz sau ceva).

Pret 130 Ron, neg.

P.S.: imi cer scuze pt calitatea pozei.
Capacul de sticla al acvariului influenteaza puterea si calitatea luminii? Eu sunt de parere ca da deoarece sticla reflecta oarecum din lumina, apoi mai este si condensul de pe ea si eventualele depuneri daca nu este spalata periodic...asta cred eu, acum va intrb pe voi daca logica mea bate cu practica voastra, adica daca e sau nu asa in realitate?

Multumesc.
Donez plante urgent, altfel le arunc ca sunt scoase din acvariu...

Higrophyla
Hemianthus micranthemoides
Egeria Densa
Pistia

Parca mai este ceva dar nu ii stiu numele...
Salut, mai ai RCS sau i'a "pazit" betanul?

P.S.:mai revin'o cu noutati

Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Go to: