Salut :-) , numele meu este Florin, am 25 de ani, sunt nascut si crescut in Valea Jiului, dar de 6 ani traiesc in Timisoara.
Cand eram copil (1-6 ani) parintii mei aveau un acvariu care mie mi se parea enorm - cam 50 de litrii, tin minte ca stateam toata ziua si ma "holbam" la el, si plangeam de fiecare data cand mai murea cate un peste. Mai tarziu (14-17 ani), multumita unui coleg de scoala care a pierdut un pariu m-am "pricopsit" cu un acvariu micut (15 litrii) si vre-o 2-3 ani am tinut in el un betta albastru de toata frumsetea, acum imi dau seama cat de nefericit era saracul peste, ii schimbam apa in fiecare saptamana, toata apa, si de fiecare data mie mi se parea ca il fac fericit, mai apoi cand s-a dezvoltat destul organizam in fata blocului impreuna cu alti vecini de varsta mea care aveau si ei betta adevarate lupte intre pesti, punem cate doi intr-un borcan de 3 litrii si pariam care e mai tare, asa rau imi pare acum

.
Imi aduc aminte cu placere "expeditiile" pe care le facem impreuna cu vecini in cautare de tubi si cum veneam acasa plin de noroi dar bucuros ca in mana aveam o cutie de margarina plina cu un ghem de tubi pe care ii dadeam betta-ului meu. Imi aduc aminte ca am "furat" un ciorap lycra al mamei mele si mi-am confectionat un mincioc cu care mergeam la baltile din jurul orasului si stateam cate 2 ore in in apa ca sa colectez pureci de balta.
Intr-o vacanta de vara, pe care o petreceam la tara la bunici, asa de mult i-am stresat pe parintii mei cu pestele meu incat mi l-au dus la tara la bunici si imi aduc aminte ca prindeam pestisori foarte mici din paraul care trecea prin fata casei si ii dadeam de macare la betta, asa de repede ii halea ca nici nu apucam sa ii vad (oricum erau ei mici 2-3 mm).
Cand betta cel albastru a imbatranit si murit am avut o incercare de a mai tine betta asa ca am cumparat o pereche alba care din pacate nu mi-am mai placut ca si cel albastru si am neglijat-o asa ca s-a prapadit in scurt timp. Dupa ce am plecat la facultate parintii mei au donat acvariul unui verisor care isi dorea de mult, dar nu mai stiu nimic de soarta lui.
In urma cu vre-o 2 luni (cam pe la Craciun) m-am hotarat sa imi fac iar acvariu, asa ca m-am pus pe citit. Apoi m-am inscris pe acest forum si am invatat mai multe.
Acum sunt in stadiu in care mi-am comandat un acvariu si abia astept sa imi iau un betta albastru, pe care nu o sa il mai chinui .. PROMIT !!!
La inceput m-am gandit laun acvariu mai mare 50x30x30 dar m-am hotarat ca vreau pentru inceput sa imi reamintesc bucuria de a avea un betta, asa ca aseara am fost la geamgiu (care apropo se ocupa si de confectionat acvarii si este chiar peste drum de blocul meu) si mi-am comandat un acvariu de 20 de litrii 40x20x25 si probabil ca maine o sa il primesc.
Deja am inceput sa colind petsohp-urile in cautare de accesorii.
O sa revin cu poze cu acvariul meu si o sa va tin la curent cu ce se mai intampla.
Si asa cum spune si titlul topicului .... ma bucur sa va cunosc ... stiu ca am multe de invatat si sper sa ne auzim cat mai des.
Va salut
Florin