[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ptmdanezu
Forum Index » Profile for ptmdanezu » Messages posted by ptmdanezu

Se vinde una bucata de acvariu Aquael
Dimensiuni: 30 x 30 x35

Filtru hang-on Aquael FZN 3

Lampa led - merge perfect si la acvarii de 60 l, a costat mai mult de 300 de lei

Pret pachet 400 lei + nisip bonus

http://img.plici.ro/image/e3R

Este acvariul de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/32789.page

SAU schimb cu corali

darthradu wrote:Mai lasa-l inca pe atat si fa un schimb de apa de 20-30% la o saptamana de la schimb faci si testele de apa.

Am facut schimbul de apa ieri...il mai las 5 zile si mai fac unul. Intre timp am mai facut scurte schimburi de apa din acvariul mic in cel mare.

in legatura cu testele, poate ma ajuta si pe mine careva pana imi cumpar unele.
se poate inchide.

multumesc
Mai intreb si eu odata, oare am asezat bine in sump acareturile?

de la dreapta la stanga: skimmer + pompa aferenta - reactor zeolit + un saculet cu inele ceramice si rest de zeolit - 2 ciorapi cu carbune si antiphos + pompa retur

image

Si o poza cu "micutul" , am folosit lampa de la acvariul mic.

image

Au trecut 3 saptamani de cand l-am lasat la dospit ... ma poate ajuta si pe mine un coleg cu niste teste de apa? asi vrea sa imi mut perchea de clovni in el ...
oare am asezat bine in sump acareturile?

de la dreapta la stanga: skimmer + pompa aferenta - reactor zeolit + un saculet cu inele ceramice si rest de zeolit - 2 ciorapi cu carbune si antiphos + pompa retur

ps: cand voi muta tot din acvariul mic o sa pun si un filtru hang on plin cu matrix

image
haide bre...nu facem si noi o combinatie nimic ?
schimb si cu sare daca are cineva ...
pffff, imi pare tare rau...daca te pot ajuta cu ceva sa imi spui.

georgemonda wrote:fain.
repede te-ai miscat
bafta

Multam!

Nu stiu cu pietrele daca sunt ok asezate, am vrut sa le fac o forma cu ciment insa m-am gandit ca daca vin ceva corali oricum nu se va observa ce am facut eu...
Salut,

Ofer spre vanzare sau la schimb urmatoarele:

Spartura coral 20 kg
Pompa apa Dymax 1800l , noua - din pacate nu se prea intelege cu skimmer-ul meu
O cutie noua de carbune activ JBL Carbomec Ultra

Schimb cu:
- pompa apa cu debit reglabil de pana in 2000l
- pompa, pompe valuri
- sistem ato dyi
- lampa acvariu

Bineinteles ofer diferenta unde este cazul.
Si i-am dat drumul ...

image

image

image

darthradu wrote:Ba da ma plm, te laud! Felicitari ! Arata foarte bine pana acum

Bai, am pus in reactor zeolit si in camera pompei din fata inspre pompa urmatoarele: inele ceramice+zeolit, phosex, carbune activ si o manuta de biopelete

Am spalat la astea de mi-a venit rau dar tot mai iesea din ele la sfarsit cate ceva....
Salut,

Dupa ce mi-am facut "mana" pe un acvariu de 30l (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/32789.page) am decis ca este momentul unui upgrade.
Astfel, cu ajutorul lui Sebastian, am decis sa duc povestea mai departe fostului Salt`n pepper : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21130.page
Acvariul se prezinta in stare buna (mici zgarieturi datorate varstei), cabinetul l-am colantat alb (nu tocmai profi dar nici nu arata foarte rau) iar sump-ul a ramas acelasi.

Cateva specificatii:

Display: 60x45x45 cu sticla 10mm - cantuita, autocalant negru pe latura din spate
Lumina: n-am dar vedem dupa ciclare
Sump 3 camere cascada
Cabinet pe dimensiune
Hard: Skimmer Weipro SA 2012 (multumesc Mugur) + pompa Dymax 1800l, un reactor , Pompa recirculare Eheim 2000l plus, pompa valuri (urmeaza sa mai cumpar 2-3 bucati)

Cateva poze:

image

image

image

Am pentru el urmatoarele: nisip alb Fidji de la ATI, spartura coral, aprox 20 kg piatra vie, inele ceramice, zeolit, o mana de macroalge , carbune, antiphos, un saculet de biopeleti, boptim&biodigest.
Dupa ce se termina ciclarea, voi lua de la acvariul mic filtrul hang-on FZN3 plin cu matrix si il voi folosi la acest acvariu, sper ca fac bine.

image

Intrebare:

Din lista enumerata mai sus ce ar trebui sa bag in micul reactor? Unde asez, zeolitul si inelele ceramice pentru o mai buna filtrare? dar carbunele si antiphos-ul ?
2/3 din apa am luat-o dintr-un acvariu imens gata adititvata, 1/3 o voi face proaspata...am facut bine ?

Si acum urmeaza partea in care va rog sa ma sfatuiti, injurati ca de laudat nu cred ca este cazul.

donpisote wrote:Spune ne si noua ce pompa ai gasit.

eheim compact 2000, sper sa fi spus numele cum trebuie.
ptmdanezu wrote:
darthradu wrote:Orice pompa de apa o poti face reglabila daca ii pui un robinet pe iesire.

atunci...cine are de vanzare o pompa de apa de 2000 l ?

am gasit cu debit reglabil pana la urma.
va multumesc!

acum, are cineva ceva matrix in plus de dat?
Zilele borcanelului meu sunt numarate, urmeaza un mic upgrade facut cu ajutorul lui Sebastian caruia ii multumesc pe aceasta cale.
Acesta va fi viitorul meu acvariu:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30234.page , probabil voi colanta stand-ul cu alb (daca stiti pe cineva care se pricepe va rog sa mi-l recomandati)

Si cateva poze facute ieri borcanului:

image

image

image

image

image

Eu unul ma declar multumit de evolutia lui mai ales ca l-am tinut doar din schimburi de apa fara niciun fel de aditii suplimentare.
darthradu wrote:Orice pompa de apa o poti face reglabila daca ii pui un robinet pe iesire.

atunci...cine are de vanzare o pompa de apa de 2000 l ?
are cineva de vanzare o pompa de apa pana in 2000 l cu debit reglabil?

astept ofertele voastre pe pm sau la 0736353135
darthradu wrote:Buna pisi <3 , din ce am citit pe net nu dauneaza la nimic. Al meu a reusit sa se lipeasca de o piatra si e pe undeva pe sub ea, cliffhanger style!

pisi

va rog nu mai pomeniti de chestia aia mica roz, inca ma macina gandul ca a murit in drum spre casa... ma urasc ca am luat anemonele alea acum

Forum Index » Profile for ptmdanezu » Messages posted by ptmdanezu
Go to: