Message |
|
Eu zic sa il lasi o saptamina.asa am procedat eu.Eu a 5 zi lam verificat daca curge, am pus apa in iel cam 3 degete.L_am mai lasat 2 zile shi dupa aceea l-am verificat cu apa pina sus.L-am umplut la maxim. acvariul meu e de 90L.
|
 |
|
- Va multzumesc baieti
|
 |
|
Ce plante ar merge fara substrat ? Sa le plantez in nisip cu o granulatie de 3-5mm.
|
 |
|
Turcule ce plante ai?
|
 |
|
Corect
|
 |
|
Tare sunt curios duminica cind am sa fac testul apei, m-ai ales ca am pus si doua pietre mari de bule fine, functioneaze in continuu de luni de la ora 8 dimineata MULTUMESC MARIUS
|
 |
|
Baieti ai sa va spun cum sta treaba,am sa scriu putin cam multicel. Sotia mea lucreaza ca TEHNICIAN CHIMIST la un institut de silviculturasi mi-a adus de la ea de la munca o solutie ce indica clorul din apa.Am un vas din sticla (adus de la ea de la serviciu) de marimea unui paharel de tuica.Pun cam un deget din apa declorinata in paharelul acela si doua picaturi din solutie.Daca are clor se vede o ceatza albicioasa.O colega de-a sotiei i-a zis ca nicio-data no sa iasa tot clorul din apa.Eu inainte puneam apa la declorinat in bidoane de 10L (apa plata) timp de o saptamina.Cind faceam testul de clor,imi indica ca are.Eu uitase-m ca am pe balcon un butoi de 54L.Noroc cu Brutusanf ca mi-am amintit de butoaie.Are butoiul o gura larga .tocmai cum trebuia.Sa vad cind schimb apa la acvariul mare daca mai are clor.Probabil la bidoanele de 10L nu se elimina clorul cum trebuie datorita gurii mici.Eu imi fac griji pentrul acvariul mic.Ca la el shimb apa la 3-4 zile shi la cel mare o data pe saptamina (Duminica ) Daca shi acum imi indica clor in apa inseamna ca solutia e mult prea puternica de imi indica si ultima picatura de clor.Probabil cea folosita in acvaristica indica parametrii care sunt acceptati.
|
 |
|
Am vazut la un centru de vinzari articole sanitare, un filtru cu carbune activ pentru eliminarea clorului. Ereau doua modele unul mai mic la 50 de lei shi unul mai mare la 70 lei Oare or fi bune daca le fac o improvizatie sa le atasezi la filtrul de acvariu?Sau alta intrebare.Mi-am pus apa la declorinat intr-un butoi de 45L. cu doua pietre mari de bule atasat la o pompa cu doua iesiri.Daca mai adaug shi solutie de declorinat apa e bine ? VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS :-)
|
 |
|
culmea? ca nu dispare clorul in 2 zile!! Si i-am bagat si un filtru sa o vinture sa faca bule de aer.Daca ai vedea cum face apa in galeataaaaaaaaaa
|
 |
|
-Ai dreptate Brutusanf! am facut testul la apa shi .......inca mai are clor. Dar daca pun apa calda la racit ,e bine ??
|
 |
|
am acvariul steril de 25 L.Decit 10 litri de apa schimb la 3 zile.Apa care o am la declorinat o tin intr-o galeata de 10 L. Imi pare rau ca nu stiu cum sa atasez o poza a acvariului!! Nu am nisip,substrat absolut nimic in acvariu !!!!
|
 |
|
Si culmea de ce mor decit pui de xifo din prima generatie
|
 |
|
HMMM !! culmea!! altii spun ca apa din galeata (daca este aerata) se elimina clorul in 2 ore.Eu cind pun in functiune filtrul il fac sa dea aer sau bule cum se zice,.Dar daca face decit valuri se elimina clorul? Sau trebuie neaparat sa faca bule.
|
 |
|
Baieti am un acvariu steril de 25 L.Am in iel o planta din plastic, filtrul,si incalzitorul.Am luat apa din acvariul mare( 90L ) si am pus in cel mic.De exemplu; eu cind pun apa la declorinat in galeata de 10L. bag si filtrul. ( doar motorasul,fara cartusi, e un RESUN SP-1100 500L/h ) De abia a treia zi inlocuiesc apa.Am 3 generatii de puiuti in acvariul mic.Xifo nascuti pe 9 aprilie,Guppy pe 1 mai shi inca o generatie de xifo nascuti pe 9 mai.
|
 |
|
-Am pui de xifo (au o luna de zile ) in fiecare zi imi mor cite 1-2 pestisori,Stiti cumva care e cauza mortii?Am mai citit pe undeva pe aici ca e bine daca adaugi o lingurita de sare la 10L. de apa.Acvariul are 25L,schimb apa la 2 zile.am si un filtru (RESUN MINI FILTER)
|
 |
|
ok ok !! Sarut miinile pentru raspuns
|
 |
|
cele de sus sunt libelule ( le stiu ca am fost pescar inrait ) se folosesc ca momeala la pescuit ,iar cele de jos cred ca sunt larvele!! de unde le pot procura ? ai idee?
|
 |
|
le cumpar din hornbach,dar sincer nu am vazut larve de libelula sau de tintari, le-am mai dat shi maninca absolut tot SARUT MIINILE PRNTRU RASPUNS
|
 |
|
Mai am o nelamurire, in afara de intrebarea mea de mai. sus. Am pui de xifo,au aproape o luna de zile.Pot sa le dau sa manince larve de muste rosii?
|
 |
|
Cred ca am luat un filtru mult prea puternic !! Da pestii cu cracii-n sus de..........uita cum ii cheama. E un filtru marca RESUN SP-2500 1400L/h.Tin jetul de apa sa bata pe laterala din spate.
|
 |
|