[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_B
Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Nu am mai gasit canistra de la Eheim pe Zooplus

Singurul care o are e happypets.ro (o urmaresc si eu de ceva vreme)

Arhitectul wrote:
Una mare ar fi JBL 1901 ??? Dar am mai citic ca-si mai pierde din debit in timp.

Eu am 1501 (plina cu eheim substrat pro, mini siporax si micromec; fara nici un fel de bureti dar cu prefiltru din burete pe in) si nu isi pierde debitul deloc.
Totusi nu-l recomand deoarece e cam zgomotos (i-am schimbat rotorul si axul, s-a mai imbunatati un pic)

Arhitectul wrote:
Nu stiu daca sa iau un filtru intern de la Juwel - cel mai mare de la ei doar pentru filtrare mecanica si pentru eliminarea biofilmului ... In asta ar incapea foarte bine si un incalzitor de 300W. Daca nu o sa iau un surface skimer de la JBL si o sa-l leg la canistra mea cea veche pentru filtrare mecanica si eliminarea biofilmului.

Daca nu te deranjeaza vizual (sau daca faci decor 3d sa-l incluzi in el) e foarte bun (doar ca e foarte scump daca-l iei de nou)

Citeste si topicul colegului Dan care a bagat In-ul canistrelor intr-un filtru intern http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38455.page
Daca e, tinand cont ca nu ai nevoie neaparat de pompa filtrului intern iti poti face din plexiglas la CNC o copie a carcasei filtrului intern care sa fina chiar doua incalzitoare. Iesi mai ieftin si iti alegi culoarea si dimensiunile.

Arhitectul wrote:
Cu standul sunt un pic in dubiu daca sa-l mai intaresc cu metal sau nu

Problema e alta. Daca-l faci din pal, e posibil ca in timp sa te incurce cu configurarea deoarece o sa tot trebuiasca sa gauresti peretii interiori (de preferat dublii sau chiar tripli; eventual MDF). Nu vei putea trece la sump (cum multi colegi au facut, renuntand la canistre si cum cel mai probabil vei face si tu ... da, da...stiu ca nu crezi acum) din cauza peretilor interiori (desi ai putea daca-l faci cu camere complet separate).

Presimt o schimbare de user...sadfish o fi luat?
Aquatica wrote:Ok, am comandat un filtru extern Eden 501, macar daca tot il schimb, sa fie extern

Foarte rau!
Nu stiu cum ai ajuns la filtrul asta...doar daca te-ai luat dupa pret (cred ca-i cel mai ieftin filtru extern).

Acum ca te-am intristat hai sa-ti spun si de ce:
- ideal ar fi ca pompa sa circule de 10 ori pe ora apa din acvariu (bineinteles, ca e foarte discutabil in functie de acvariu); 300l/h e debitul maxim dar, cu siguranta, ca nu se va intampla asta. Problema e alta: la plantat ai nevoie de un curent de apa in acvariu (care are rol de transport al nutrientilor, oxigenare etc.) pe care nu ti-l va da acest filtru.

Aquatica wrote:Voi pune si doua radacini de Mopan. Spuneati ca trebuie legate cumva plantele de radacini? Probabil pana se fixeaza, am inteles bine?

Tine cont ca radacinile de mopan vor elimina tanin in acvariu. Asta va face ca apa sa devina maronie pentru mult timp. Nu afecteaza pestii si nici plantele; doar aspectul.
Ideal ar fi sa folosesti nailon de pescuit. Unii iti vor spune ata de cusut dar eu am incercat de doua ori dar a putrezit in 2-3 saptamani (cred ca era 100% bumbac).

Da, pana se prind radacinile dar nu-i bai...poti sa o lasi acolo.

Aquatica wrote:Cat priveste iluminatia, nu prea stiu daca ce vad eu pe net e ok. Un tub Neon T8 Osram Fluora - 30 W e potrivit?

Tuburile/neoanele se cumpara dupa lungime si nu dupa watt cum e la becuri. Nu exista neon de 30w sau de 50 w cu aceeasi lungime.

Aquatica wrote: Problema ar fi ca nu prea stiu cum sa-l instalez, cred ca-mi trebuie si niste socluri de fixare, cleme are capacul.

Barbat nu ai?

Aquatica wrote: Si, daca tot intru in familie, sa ma prezint: Lavinia - zurlie si nu prea, priceputa si nu prea, dar ambitioasa spre incapatanata Pot parea prea serioasa pana ma dau cu lumea

Cred ca ai incurcat-o...se pare ca s-a prins microbul de tine!
Parerea mea ar fi:

1. Eu nu iti recomand sa schimbi apa cat timp nu ai vetuitoare in el. Mirosul e normal si vine, in mare de la amoniac, pentru ca nu e ciclat acvariu (adica nu ai inca bacterii care sa-l transforme in NO2 si NO3). Doar ca, tinand cont de ce filtru ai tu, e greu sa-i spui ca s-a ciclat. Chiar daca ajungi in 2-4 saptamani sa se cicleze buretele (plus bacterii pe substrat, geam, incalzitor etc.) va trebui sa o iei aproape de la capat cand il vei schimba cu filtrul extern.

2. Ajunge daca nu vrei pesti altfel nu. Capacitatea aia de 300l/h e cata apa circula pe ora nu cata filtreaza deci, oarecum, irelevanta informatia pentru tine. Carbunele scoate chimicalele din apa (ex. dupa un tratament pentru boli). Perlonul face 100% filtrare mecanica (adica aduna rahatul de pesti, mancare neconsumata si resturi de plante). Tu ai o problema cu aia biologica (adica transformarea amoniacului care este foarte toxic in nitriti (NO2) care sunt un pic mai putin toxici dupa care in nitrati(NO3) care sunt cei mai putin toxici dar care sunt consumati de plante si scosi din acvariu prin schimburi de apa). O filtrare biologica slaba (foarte slaba in cazul tau) nu afecteaza numai pestii ci si va duce la aparitia algelor (intr-un plantat asta va fi principala problema si nu bolile pestilor)

3. Nu si nu nici in viitor

4. Neonii sunt pesti care au nevoie sa stea in gasca. Daca sunt putini se streseaza si sunt predispusi la boli. Eu as recomanda minim 10 neoni. Totusi, sa stii ca intr-un acvariu mic neonii nu sunt asa spectaculosi.

PS. sa ne spui si numele tau ca aici suntem ca intr-o familie

Bazin asemanator dar cu scop diferit. Totusi, topicul lui Lucian este unul de referinta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35253.page
[quote=l0ngh0rn]
Eu acum cu canistrele am deficit de filtrare mecanica. As rezolva si problema filtrarii mecanice cu sump?[/quote]

Da. In sump, primul compartiment (sau de ce nu compartimente) il faci pentru filtrare mecanica. Dar la sump, fata de canistre, ai MARELE avantaj al unui acces mult mai facil la mediile filtrante. Dispar din start problemele cu oprirea pompei ( in functie de cum e proiectat sumpul poti directiona ca out-ul sa se duca in compartimentul de filtrare bio sau/si compartimentul pompei) cat timp scoti si cureti buretii, cu dezamorsarea si amorsarea filtrului, a aerului in filtru, etansare etc.

Un alt avantaj major e ca in sump poti baga echipament pe care nu vrei sa-l vezi in acvariu ( piatra aer, incalzitoare etc.)

Un alt avantaj ( la plantate dar si in cazul tau) ar fi ca poti sa-ti faci un compartiment in care "plantezi" plante nepretentioase dar mari consumatoare de NO3 si PO4)

Altul ar fi ca daca ai probleme cu vreun peste (ex. se bate/e batut) poti sa-l tii in auml fara probleme

Gata ca m-a luat nevastamea la 13-14

.
O pereche merge fara probleme. As avea de carcotit la aia 30 cm dar stiu cazul tau.
ciubotaru wrote: ....dejaba ii pun sanitari multi unui copil,

Si daca o data la doua, trei zile vei scoate cate un peste mort ce va zice copilul?

Cu viviparii nu'i bai daca stai in sectorul 5 ??
http://www.acvariu.ro/forum/recentTopics/showTopicsByUser/8887.page

@ciubotaru: te averitzez de acum ca e MULT mai greu decat crezi cu acvariul.

Cati ani are fiul tau?
Unde mai exact vrei sa pui acvariul? Poti pune o poza, o schita? Dimensiuni?
Eu am ceva de carcotit

Hygrophila Difformis nu cred ca e prea potrivita pentru un nano. Eu am avut-o in acvariu si era foarte invaziva. Crestea cu ochii in toate directiile (sol fertil, fertilizanti, CO2 si lumina ca la balamuc). La un moment dat a inceput sa faca niste lujeri mari, care nu aveau frunze decat in varf. O ducea foarte bine dar a fost un calvar cand a trebuit s-o scot; zice-i ca-s radacini de copac...o urasc si acum

Poate ca intr-un nano lowtech nu se va dezvolta asa bine iar dimensiunea frunzelor va fi mica...poate!
@koala: ce era mai "galagios" (in termeni de zgomot si vibratii) sump-ul actual sau...Hercule?
@Lucian: Stim ca in ultimul timp te-ai ocupat de casa fiului tau si nu de noi (de unde si bancul de mai jos) dar, totusi, ce-ai mai facut la acvariu?

Un cersetor avea obiceiul, timp de 20 de ani, sa cerseasca in fiecare duminica in fata aceleasi biserici si tot de 20 de ani un om ii dadea in fiecare duminica cate zece lei. Intr-o duminica cersetorul primeste doar un leu de la barbatul respectiv, la care cersetorul nedumerit il intreaba:
- Timp de 20 de ani mi-ai dat cate zece lei si acum, dintr-odata imi dai numai un leu, ce s-a intamplat?
- Pai sa vezi: mi-o intrat baiatul la facultate, are nevoie de multe carti, imi cere bani multi si am hotarat sa fac economii cat se poate.
Cersetorul, foarte nervos si nemultumit:
- Pai bine mai omule, tu iti tii baiatul la facultate pe banii mei???!!
Carbon lichid se gaseste in orice magazin de acvaristica (mai toti producatorii de fertilizanti au asa ceva deoarece este una din bazele fertilizarii)
Totusi, carbonul lichid NU este un remediu pentru cianobacterie. Doar o omoara temporar (in caz ca dai direct pe ea cu filtrul oprit) sau o "incomodeaza".

Neavand pesti care sa se cace, nebagand manacare pentru pesti in acvariu(care sa ramana nemancata si sa intre in ciclul azotului) e clar ca ai un dezechilibru. Tu la dezechimibru trbuie sa lucrezi.
Da, ar functiona. Totusi, daca te-ai besi in difuzorul de CO2 ar fi chiar si mai bine.
In urma respiratiei, plamanul nu absoarbe decat o parte mica de oxigen pe cand procesul de fermentatie din intestin elimina mult mai mult CO2
Melci de substrat nu asasin
Sanatoasa si frumoasa!

Alea care sunt intre furtune si caserola

image
Ce flanse sunt alea de la reactoarele de denitrificare?
G|iizas dar ai scris un pic. Dar e bine ca pare ca te-ai documentat. Felicitari! Putini ca tine din pacate

Acum sfaturile mele ar fi:

1. Pompa: am o parere bunicica de hydor dar nu am folosit-o. In schimb iti pot recomanda o pompa pe care o folosesc (am doua): Eheim 300
Are reglaj al debitului, se gasesc pe toate drumurile piese (ventuze si rotor), e silentioasa.

Debitul e OK pentru ca nu trebuie sa ridice apa deloc (sumpul fiind la acelasi nivel)

http://www.happypets.ro/733-eheim-pompa-compact-300-4011708103852.html?search_query=eheim+300&results=38

Acum ar mai fi o chestie: ca sa-ti "reduci" costurile, in functie de cum e construit filtrul intern pe care-l ai deja, ai putea sa improvizezi o pompa din el (dac tot vrei tu DIY )

2. Incalzitorul ala e prea scump. Nu zic ca nu-i bun dar e scump pentru ce ai tu nevoie. In plus, cred ca 75w e prea mult pentru tine. Un incalzitor mai ieftin (obligatoriu cu termostat) si un termometru ar fi mai OK. Oricum le ascunzi in sump.

3. Tinand cont ca poti face o filtrare mecanica foarte buna si ca nu ai cine stie ce nevoie de cantitate de material bio iti recomand Eheim substrat pro. Chiar zilele astea vad ca e reducere la cel de 2 litri desi, tie, iti trebuie mult mai putin (dar e bine sa-l ai acolo )

http://www.happypets.ro/5596-eheim-substrat-pro-2l-4011708250709.html?search_query=eheim+substrat+pro&results=23

4. 2 saptamani sa faci constructia. Recomandarea mea: ia materialul bio azi, folosete pompa pe care o ai deja si un bidon de 5 litri (taiat varf), niste mancare de peste (pe care sa o pui in acvariu zilnic cate putin) si in doua saptamani vei avea materialul bio aproape colonizat cu bacterii

5. Daca ai lemnele bagale in apa de pe acum (galeata, lighean, oala minune a sotiei ...ce ai pe acasa). Odata pentru se vor imbiba cu apa, a doua oara pentru ca in prima luna (sau mai mult) vor face tot felul de film bacterian si mucegai pe ele (le mai scoti si cureti din cand in cand; in acvariu ar fi mult mai greu sa faci asta), al treilea, vor elimina tanin & shit in apa din galeata - nu in acvariu.

6. Schimb de apa. Ce vrei tu e un "Low tech aquarium". La genul asta de acvarii schimburile de apa pot fi facute si la 2 luni (bineinteles, in functie de live stock).
In plus, tu ai cantitate mica de apa.

7. Nisipul: ce granulatie are? la un acvariu asa mic ti-as recomanda manado (daca iti place culoarea).

8. Sa ai grija cu neonul ala. Nu stiu daca e pentru plante. Iar daca e vechi isi pierde din proprietati si poate favoriza algele.

9. Plante low light (luate de de pe net ca mie greu sa le scriu )

Java Fern - Microsorum pteropus
Windelov Java Fern, Windelov Fern - Microsorum pteropus 'Windelov'
Narrow Leaf Java Fern - Microsorum pteropus v. 'narrow leaf'
Java Moss - Vesicularia dubyana
Green Hygro - Hygrophila polysperma
*Sunset Hygro - Hygrophila polysperma 'Rosanervig'
Ceylon Hygro - Hygrophila polysperma 'Ceylon'
Rotala Rotundifolia - Rotala rotundifolia
Rotala Rotundifolia sp. Green - Rotala rotundifolia sp. 'Green'
Rotala Indica - Rotala indica
Hornwort - Ceratophylum demersum
Parrots Feather - Myriophyllum aquaticum
Moneywort, Water Hyssop - Bocapa monnieri
Brazilian Pennywort, Pennywort - Hydrocotyle leucocephala
Crypt Wendtii - Cryptocoryne wendtii
Crypt Balansae - Cryptocoryne Balansae
Pygmy Crypt - Cryptocoryne pygmaea
Guppy Grass - Najas guadalupensis
Anubias barteri - Anubias barteri v. barteri
Anubias barteri 'marble' - Anubias barteri 'marble'
Anubias barteri v. 'glabra' - Anubias barteri v. 'glabra'
Anubias nana - Anubias barteri v. 'nana'
Coffee leaf anubias - Anubias barteri v. 'coffeefolia'
Crypt retrospiralis - Cryptocoryne retrospiralis
Crypt spiralis - Cryptocoryne spiralis
Golden nana - Anubias barteri v. 'nana golden'
Narrow leaf nana - Anubias barteri v. 'nana narrow leaf'
Petite nana - Anubias barteri v. nana 'petite'
Philippine Java Fern - Microsorum pteropus 'Philippine'
Red Java fern - Microsorum pteropus "red"
Crypt Becketii - Cryptcoryne becketii
Pelia - Monosolenium tenerum
Waterwheel Plant - Aldrovanda vesiculosa
Bacopa - Bacopa caroliniana
African Water Fern - Bolbitis heudelotii
Hornwort - Ceratophyllum submersum
Crypt Aponogetifolia - Cryptocoryne aponogetifolia
Micro Crypt - Cryptocoryne petchii
Tropica Sword - Echinodorus parviflorus 'Tropica'
Downoi - Pogostemon helferi

Bafta,
Radu
Filtrele externe nu sunt facute sa traga apa din acvariu. Ele se "asteapta" sa aiba toata cantitatea de apa de care au nevoie la IN si sa o inpinga prin medile filtrante pana la OUT.
In cazul tau, avand acel prefiltru, e posibil ca la IN-ul filtrului sa nu fie apa suficienta, in filtru sa traga ce gaseste

Poti incerca sa vezi pe unde intra aerul (furtune sau garnituri) iar daca nu gasesti poti reduce debitul filtrului pana cand dispare problema.

Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Go to: