Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Legat de temerea mea despre fundul acvariului (#42):
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/14582.page#top
@All: e901 vs. e1501
Bai ce ma enervati!
Ma bucuram ca l-am gasit cu 55 ron mai ieftin decat la Hornbach. Dar, anyway, daca mai multi iti spun ce esti beat atunci te duci sa te culci. Am anulat comanda si dau acum comanda de e1501.
Eu credeam ca e deajuns (INCA cred) pentru ca nu vreau sa tin multe suflete in acvariu si nici prea mari. Dar sa vedeti ce o sa va injur daca nu e OK
Wolfmark wrote:
Daca conteaza foarte mult aspectul, atunci poate iti iei si incalzitor extern, asa mai scapi de o piesa din acvariu.
Da, conteaza mult aspectul. Acvariul e pus in living...camera in care stau 90% din timp.
Si da, vreau incalzitor extern. Si reactorul de CO2 vreau sa-l fac tot extern.
Wolfmark wrote:
Poate iti ajunge un furtun. Ce-i drept dureaza cam 30 minute pana scot cam 100L de apa pentru ca diferenta de nivel nu e asa mare, dar macar nu mai transpir.
Cu spatele nu car. Am o problema la o vertebra (tinerete agitata

)
Cu futun e OK doar ca intradevar nu vreau sa stau dupa el. Asa ca voi monta o pompa externa pe furtun pentru a-mi mari debitul (aveam 10 ani atunci cand am facut acelasi lucru

)
stefanp wrote:
In ceea ce priveste lumina, te-ai gandit?
Ai vreo varianta?
Acvariul a venit cu un sistem de iluminare (lol, ce pompos) format din 2 T5-uri de 45W. Mi-am cumparat doua Reflectoare JBL. Momentan raman cu asta si ma orientez pe parcurs.
Dupa cum vezi, landscape-ul va fi destul de ridicat, pe langa gazon nu voi avea plate prea prietentioase (voi avea CO2), iar o lumina prea puternica (adica adecvata

) imi va aduce, cel mai probabil, mai multe alge pe pietre.
stefanp wrote:
Pe pietre toarna putin otet, sau detartrant.
Pe pietre, sunt cateva puncte albe unde la otet "sfarie" usor. Dar doar aduc piatra la ureche. De vazut nu se vede nimic.
Doar ca, aceste mici puncte albe sunt o parte foarte mica a pietrei.
Majoritatea punctelor albe sunt zgarieturi si nu se mai vad cand piatra se uda.
IwaGumiGUY wrote: Hai cu un iwagumi !
IwaGumiGUY wrote:Nu te lasa induplecat de ideile sotiei

) Pesti multi -> papa multa -> caca si mai mult => alge
Pai inca nu ma cunosti!
De apropape 14 ani rezist la ideile "sotiei", soacrei, de a ma "aseza la casa mea" si de a ma insura. Crezi ca am sa cedez la niste pesti
IwaGumiGUY wrote:Imi place mult acvariul si " tapetul" dar ai mare grija, nu imi place geamul , muta-l

)
Lasand gluma la o parte , cred ca o sa iti bata lumina de la soare direct unde nu e indicat.
Poza e inselatoare. Sub NICI O FORMA razele soarelui nu ajung pe acvariu.
Mai mult, soarele ajunge pana la maxim ora 14 (depinzand de anotimp) in camera.
Si mai mult, voi pune draperii si perdele.
Chiar mai mult, in fata blocului sunt copaci mari
Absolut mai mult, am plantat un trandafir japonez intr-un ghiveci pe care il voi pune in dreapta acvariului. Va umbri si ii voi modela cresterea a.i. sa ma ajute cu "umbra"
Infinit mai mult, as fi dispus sa lipesc ceva autocolant pe peretele lateral al acvariului