[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_B
Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Silviu Man wrote:Arata bine, este frumos!

Radu_B wrote:@Silviu: ochii mei vad altceva in ultima poza

black_man_ady wrote:Nu inteleg ce e cu ultima poza ?

black_man_ady wrote:... bba este la el acasa

Asta vedeam eu in ultima poza + alte alge.
A reset cum ai facut cu substratul vechi? L-ai scos de tot, l-ai spalat, l-ai schimbat?
@Silviu: ochii mei vad altceva in ultima poza
Felicitari pentru alegere!
Nu-i ieftin dar nu vei regreta alegerea cand va fi up&running.

N-ar fi rau sa folosesti vaselina Eheim la tevaraie.
Prizele din perete vor fi folosite la acvariu?
payti wrote:Legat de caras, cum as putea sa l tratez????

Ia vezi, seamana cu ceva de aici?

https://www.google.ro/search?q=ulcer+goldfish&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKtbvTvM_XAhUJOBoKHcmABZUQ_AUICigB&biw=1866&bih=1048

@payti: naspa cu ochiu. Am patit si eu acum vreo 2 -3 ani dar nu asa grav ca tine
@payti: eu consider ca-i un abces cauzat din alt motriv decat lovire

@Florin82: detalii ca presimt ca-i funny
Salut,

Le-am cumparat de la nevertebrate.ro dar nu am fost atent la dimensiune (Avand Juwel imi trebuie de 895mm)

T5 High Output, baza G5
dimensiune 849 mm
diametru tub: 16 mm
culoarea luminii: 6500 K
indice de redare a culorii: 80-89
durata de viata: 20.000h

Pret 50 ron.
Bucuresti
Nici eu nu l-as pune acolo. Nu ca s-ar speria si stresa pestii cand misc tigaia ca sa intorc clatita, sau atunci cand ma vad ca prajesc o dorada ci pentru ca e predispus la spargere, zgomote, socuri etc.

Pe de alta parte, te inteleg. Va arata foarte bine.
Oua de neritina.
Problema e ca se curata foarte, foarte greu. Din acest motiv eu am renuntat la ei.
Inelul ala de hranire-i fix?
De obicei, intre ventuza si inel, exista un fir textil/mobil a.i. nu-i afectat de variatia nivelului apei.

Imi place acvariul cu exceptia "ciupercilor" din primplan stanga.
Salut,

Daca nu s-a aratat nimeni interesat ma ofer eu

Merci,
radu
Salut,

Vand filtru extern JBL e1501 folosit doi ani de zile.
Functioneaza ca nou. Descrierea completa: https://www.jbl.de/en/products/detail/4348/jbl-cristalprofi-e1501-greenline
Fara medii filtrante (doar buretii standard) si cu 2 metri de furtun nou. In rest, toate acesoriile originale.

Bonus: Un rotor + ax ceramic
Motivul vanzarii: am achizitonat un Eheim 2260

Pret: 350 ron

Merci,
Radu
Momentan a supravetuit dar e posibil sa aiba probleme pe viitor.

Ceva asemanator am patit si eu cu un SAE. Am cumparat 3 si, cand sa-i transfer din punga in minciog, unul a sarit in chiuveta. L-am recuperat usor, parea ca totu-i ok dar a murit cam intr-o saptamana in bazinul de carantina. Ciudat e ca manca si se comporta exact ca ceilalti doi. Nu avea nici un fel de semn de boala. S-a stresat inutil

Vezi ce faci cu ei pe termen lung. In momentul in care au depesit 5 cm (in cateva luni) au inceput sa fie destul de agitati (nu neaparat agresivi) si deranjau ceilalti pesti (neoni, otto, corry). Stricau aquascape-ul prin dimensiune si agitatie asa ca am decis sa-i scot...ei sa vezi deranj: imposibil in plantat. Pe unu l-am prins noaptea intr-un colt si l-am strivit cu minciogul iar pe celalalt l-am prins scotand foarte multa apa din bazin. L-am bagat (pe furis) intr-un bazin cu ciclide de la servici. Dupa ~2 ani inca e acolo
Daca-ti moare seara, nu vezi si e atras in prefiltru/admisie, pana dimineata nu o sa mai ai aproape nimic din el.
Parerea mea e sa-l scoti. Nu e un peste valoros si il chinui degeaba.
Foarte frumos! Multumim!
Da-l naibi de burete...

LA MULTI ANI!
Mama....daca noi, cititorii, simtim tensiunea si riscul, stau si ma intreb ce-o fi in inima ta

LE. Bun asa!
Daca ai luat manusi treaba e pe 90% rezolvata
Tacanit

Ia da'ici si antreneaza-te: https://www.google.com/search?q=maze+game&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRzo6GqZDXAhUBa1AKHaDaCycQ_AUICigB&biw=1680&bih=944
Sau te referi la forta fizica?

@scorpionul:

Ca posesor de e1501:
- debit foarte bun si constant (in prefiltru am pus perlon dar mai lejer, nu indesat) dar am doar 2 oto si 10 neoni in 180 litri brut (de asta colmatarea nu este o problema la mine)
- fiecare sertar e umplut pana la jumatate (daca as pune mai mult Eheim Substrat Pro nu mai pot pune manerele sertarelor corect; risc sa nu-l pot inchide)
- NU am problema montarii robinetilor asa cum o ai tu (odata la trei, partru umblari dau cu vaselina Eheim pe garnituri)
- deoarece nu folosesc "butonul" amorsare pare ca s-a blocat (am incercat la un moment data sa apas pe el; nu am insistat)
- eu il consider zgomotos (cel ai probabil sunt eu pretentios)

In concluzie, mi-am luat un Eheim 2260 la care voi schimba pompa

Dar nu asta vroiam sa-ti spun. In weekend am fost la Horbach si mi-am adus aminte de problema ta cu garniturile. La raionul cu instalatii au un loc cu tot felul de garnituri. Am cumparat unele cat mai diferite pentru ca nu stia exact de care trebuie. Dupa cum poti vedea in pozele de mai jos, pentru 1501, se gaseste garnitura fara probleme.

image

image

image

1901 are furtune 19-25 ceea ce ma face sa cred ca si robinetii sunt diferiti. Daca te poti duce cu o granitura in mana iti va fi mult mai usor.

Asa, din "avion", pare calcar.
Trebuie sa te gandesti si la consumul de curent

Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Go to: