@scorpionul:
Ca posesor de e1501:
- debit foarte bun si constant (in prefiltru am pus perlon dar mai lejer, nu indesat) dar am doar 2 oto si 10 neoni in 180 litri brut (de asta colmatarea nu este o problema la mine)
- fiecare sertar e umplut pana la jumatate (daca as pune mai mult Eheim Substrat Pro nu mai pot pune manerele sertarelor corect; risc sa nu-l pot inchide)
- NU am problema montarii robinetilor asa cum o ai tu (odata la trei, partru umblari dau cu vaselina Eheim pe garnituri)
- deoarece nu folosesc "butonul" amorsare pare ca s-a blocat (am incercat la un moment data sa apas pe el; nu am insistat)
- eu il consider zgomotos (cel ai probabil sunt eu pretentios)
In concluzie, mi-am luat un Eheim 2260 la care voi schimba pompa
Dar nu asta vroiam sa-ti spun. In weekend am fost la Horbach si mi-am adus aminte de problema ta cu garniturile. La raionul cu instalatii au un loc cu tot felul de garnituri. Am cumparat unele cat mai diferite pentru ca nu stia exact de care trebuie. Dupa cum poti vedea in pozele de mai jos, pentru 1501, se gaseste garnitura fara probleme.
1901 are furtune 19-25 ceea ce ma face sa cred ca si robinetii sunt diferiti. Daca te poti duce cu o granitura in mana iti va fi mult mai usor.