[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_B
Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
@lysergide: aia incercuita din poza 2 pare a fi hair algae.
As zice ca e o mica greseala acolo. v1.0 a fost la Radu
De cand l-ai preluat tu a trecut la v2.0
55 + 10 transport = 65 * 4.5 = ~292 ron
Doar ca la la shippling nu scrie nimic de international. Doar in Italia,

Eu il am pe asta si e super OK: http://www.nevertebrate.ro/Reductor-CO2-cu-reglaj-fin
Doar ca aici trebuie sa cumperi si electrovala.
Este BBA (Black Beard Algae)

Unii spun ca apare, de obicei, in acvariile fara instalatie de CO2. Altii au CO2 suficient dar tot au probleme.
EC ajuta (ba chiar poti incerca sa si supradozezi) dar iti recomand sa nu-l torni direct in acvariu. Opreste filtru ca sa nu mai fie curent de apa in acvariu, baga EC intr-o seringa cu ac si usor, usor, pompeaza-l din seringa pe zonele afectate de BBA. Asteapta vreo 10 minute si da drumul la filtru extern. Asta zi de zi o sa te ajute.

Pe langa nivelul de CO2 din acvariu (neavand poate fi una din probleme) incearca sa tii NO3-ul pana in 15 ppm si PO4 pana in 0,5 ppm.
Deasemeni verifica ce flow de apa ai in acvariu. Daca nu e suficient suplimenteaza-l.

Amoniacul si lipsa curateniei in acvariu & filtru iarasi e un factor.

koala wrote: ...
- presupunem ca acvariul si cutia aia au ACEEASI inaltime... in asa fel incat nivelul apei (in caz de pana de curent) sa nu creeze niciun fel de probleme... da?
...
- nu trebuie sa-ti faci griji cu pompele... vor avea debit mic (asta, daca vor putea sa urce apa pana sus!), DAR retine ca debitul nu conteaza foarte mult.
...

Daca e la acelasi nivel nu cumva pompa va merge la "debit normal" ?

LE: Eu ti-as recomanda altceva mai bun pe termen lung (zic eu). Scoti politele (sau le muti una direct pe parchet si una lipita de peretele interior pentru intarirea standului) de la doua compartimente si iti faci un sump din doua bazine unite intre ele prin teava pvc-u/ppr si flanse. In primul filtrare mecanica iar in al doilea filtrare biologica si camera pompei.

Ceva in genul asta (desi aici e alta chestie):

image

Avantaje: cureti mult mai usor (daca treci pe ciclide/discusi o sa ai mai mult rahat de curatat), nu risti sa-l lovesti, va arata mai bine (poti sa-l maschezi cu usa), poti sa te extinzi cu inca un bazin daca nu e suficient (sau vrei sa-ti tii plante care nu-si regasesc locul in acvariu sau pentru a reduce nitratii ca la marine ).
Dezavantaje: cost un pic mai ridicat (sticla + flanse + pvc + pompa noua deoarece eheim 600 nu va fi suficient datorita diferentei de nivel)
Cel mai probabil sunt aspirati de filtru.
@silb_ro: Cum ai facut schimbul de apa? De la robinet direct in acvariu?
Mai mult ca sigur sunt diatomee ;)
@silb_ro: Doua lucruri:

1. Verifica termometrul ala. 27 grade e cam greu pe frigul asta. O schimbare rapida a temperaturii este unul din cauzele aparitiei grisului.
2. Respecta perioada tratamentului cu Punktol. Grisul are niste cicluri de viata si chiar daca pestii nu mai au puncte pe ei asta nu inseamna ca sunt tratati.
Alin, sunt multe greseli pe care le faci. Din cauza asta nu primesti niciun reply. Degeaba ti s-ar da sfaturi ca sa tratezi efectul daca cauza ramane.
Na ca am ajuns sa "carcotesc" la adresa unui acavriu de'al tau

Mie nu-mi place rotala aia din spate. Hai sa-ti spun de ce: asa cum e plantata zici ca-i un gard. Nici daca o indesesti nu ai sa rezolvai nimic pentru ca e greu sa formezi o tufa din cauza spatiului. Chiar daca ai avea o tufa acolo ii va stirbi din frumusete. In plus, ma deranjeaza stemul ca-i maro si faptul ca se va face portocalie cu cat va ajunge mai sus.

Tie iti trebuie plante verzi
Cred ca as incerca cu ceva de genul myriophyllum mattogrossensis sau hottonia inflata

Cu ce vreui tu!
Daca nu dai detalii nici lumea nu-ti poate raspunde
IwaGumiGUY wrote:Adevarul e ca diatomele nu mi le pot explica , nu stiu daca din volcanit plus foarte putin
nisipt de la Jivulescu poate da nastere silicatilor

Nu, nu e din cauza substratului.
Diatomee se formeaza la inceput cand acvariul nu e ciclat si stabilizat. Nu are neaparat treaba cu nivelul silicatilor din bazin. De exemplu, chiar acum eu am pus un filtru la ciclat intr-un acvariu nou care nu are substrat ci doar cateva plante anubias si un pic de moss (le-am pus la pastrat acolo pentru ca nu-si mai regasesc locul in cel plantat).

Eu iti recomand rabdare
Nu, pestii nu vor rezista. Din pacate, nu asa functioneaza un acvariu.

Socul termic e unul dintre cele mai rele lucruri pe care poti sa le faci.
In lacul parcului IOR e plin de astfel de broaste (probabil abandonate de proprietari atunci cand au crescut prea mari) si o duc bine merci.

Eu iti recomand o cutie de carton umpluta cu paie.
IwaGumiGUY wrote:Am obervat pe cioata niste chestii ciudate, nu seamana cu acel mucus care se formeaza pe lemne.

Ce anume? Firicelele alea mici albe?

IwaGumiGUY wrote:Pe Anubias pare a fi Diatome?

Asa pare. Daca se ia usor cand dai cu degetul e 100% diatome. Nu ai pesti nu? De ce? Ia 2-3 otto si iti vor manca diatomele in cateva zile.
Borax-ul nu e tocmai o substanta care ai vrea sa ajunga in acvariu.
Ar trebui doar glicerina simpla.

Din poza pare a fi un mucegai. Nu trebuie sa te ingrijorezi. Poti sa-l cureti dar va creste rapid inapoi. Lemnul inca elimina substante nutritive, acvariul nu e ciclat, nu sunt vetuitoare etc.

In ceea ce priveste fertilizarea eu zic sa-l asculti pe Gabi ;)
La cel de la JBL nu am avut nici eu probleme. L-am schimbat cu unul din sticla si a aparut problema.
Eu ma intreb un singur lucru: ce faci cu 100+ broaste? ??

Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Go to: