| Message |
|
|
Imi place, si-au revenit foarte repede pot spune. Zici ca-s noi
|
 |
|
|
|
Si a venit si ceva mult asteptat
|
 |
|
|
Ca de obicei, poze superbe. Frumoasa mamica dar si restul, sa ai grija de pui  .
|
 |
|
|
|
Mda, n-am nici o sansa. Mutumesc frumos de raspuns.
|
 |
|
|
|
Cam pana la ce temperatura rezista, sa stiu cam la ce sa ma astept.
|
 |
|
|
Multumesc petre. Dupa trei luni de cand am introdus crevetii, vreau sa trag cateva concluzii. Crevetii s-au obisnuit cu mancare, mananca tot ce le dau. Din 10 creveti unul singur a fost femela, restul sunt baieti. Pe viitor, ideea ar fi ori sa iau mai multi juvenili ori sa cumpar maturi, sa stai sa astepti de la o depunere la alta 40 zile si sa nu-ti iasa nu e prea placut  . Bazinul este prea mare pentru cativa creveti, era bine sa fie cel putin de doua, trei ori mai multi.
Sunt curios cum rezista crevetii la o apa mai calda, vine vara si ar fi bine sa luam masuri din timp.
|
 |
|
|
|
La un asemenea volum de apa, probabil va merge prea mult acel incalzitor, vei avea si un consum mare de energie. Acum nu este necesar, vin caldurile, vei sta relaxat, iar o perioada pana se termina ciclarea, se mai incalzeste si nu vei mai avea nevoie de incalzitor. Insa pe sezonul rece, nu va face fata.
|
 |
|
|
|
Ca sa iti raspund la intrebarea ta, depinde de context, de poza. Sunt anumite semne la un bazin neciclat, probabil daca vei starta si tu corect 20,30 de setupuri o sa-ti dai seama. Reactia colegului a fost la atitudinea ta. Pot face pariu cu tine ca in curand vei vedea si reactiile pestilor la imensa cantitate de apa in care se chinuie.
|
 |
|
|
|
Depinde de temperatura din camera, dar probabil este insuficient.
|
 |
|
|
|
Super alegere jbl floaty II, il am eu de ceva timp si sunt foarte multumit de el.
|
 |
|
|
La ce ai tu acolo, nu ai nevoie de mai mult. Poti mari putin dozele, iar lumina o cresti treptat pana pe la vreo 7 ore, asta ca sa te si bucuri ca ai acvariu, nu doar sa stii ca il ai  . Bazinul arata foarte bine, relaxeazate si lasa-l in pace. De curiozitate, nu ti-au depus scalarii inca?
|
 |
|
|
|
Salut. Nu era necesar sa bagi vata de perlon in canistra, va trebui sa o desfaci destul de des. Pe viitor incearca sa remediezi. Nu e nici o problema ca ai pus apa de la robinet, iar daca nu ai nimic in bazin nu ai nevoie nici de lumina.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
Mareste treptat aditiile in afara de no3 si profito. Totul depinde si de ce consuma plantele tale, Mai baga o poza sa vedem ce vrei sa fertilizezi la momentul actual  .
|
 |
|
|
|
Citeste pe prospect, ferrotabs este daca retin eu bine acelasi lucru cu feropolul. Cu aditie de feropol se pot creste orice plante in anumite conditii.
|
 |
|
|
|
Ai deschis la maxim robinetul buteliei?
|
 |
|
|
|
Salut. Melcii nu imi dau seama ce natie sunt,par a fi comunitari, insa daca vrei sa-e extermini unul sau doi melci asasini sunt suficienti. Ai o femela acolo de xifo, dar mai e pana fata.
|
 |
|
|
|
Sarind peste sfaturile de mai sus, zicem ca o luam de la 0. Este bine ca ai inceput sa te documentezi, iar cateva sfaturi pentru inceput ti le pot oferi eu. Bazinul tau este prea mic pentru un numar de pesti atat de mare,concluzia o tragi singur. Schimba substratul acela, nu vezi asa ceva in natura. Scoate si plasticul acela, dauneaza. Temperatura apei este prea mare, redu treptat pana pe la 25de grade. Continua cu schimburile dese de apa, pana ma scapi de pesti.
Si nu te mai lua dupa sfaturile vanzatorilor, du-te la magazin doar cu lectia invatata.
|
 |
|
|
Totul decurge bine, bazinul e stabil, a disparut orice fel de alga, plantele isi revin, frunzele vechi mor si cresc altele noi. Gazonul a inceput in sfarsit sa merga binisor, continui sa cresc usor aditiile de fertilizant. Lumina ramane aceeasi, 120w la 80 litrii de apa,pun si ceva poze.
Singurul lucru care nu-mi iese, nu reusesc sa pastrez puii de creveti. Stiu cand depun, ii urmaresc dar nimic. O sa incerc la urmatoarea depunere sa fiu mult mai atent la curatenie si sa nu-i mai aspir, daca asta e cauza  .
|
 |
|
|