Author |
Message |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/05/2015 21:27:04
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
vali71
Junior member
IP:
|
Salut si bine v-am gasit!
Copiilor mei le-a adus iepurasul un acvariu diversa de 54 litri echipat complet , pe care l-am pus in functiune conform indicatiilor vanzatorului , iar dupa 3 zile am mers sa cumparam pestisori(cativa guppy, molly, xypho, sanitari si un betta albastru) plus un castel si o planta de plastic ... .Toate bune pana a doaua zi dimineata cand bineinteles ca apa era alba iar betta si inca vreo doi pesti sucombati....
Am inceput sa citesc pe forumuri despre ciclare si am inceput sa schimb apa, am mai cumparat un filtru IN 400 iar in 3-4 zile lucrurile sau asezat....
Intre timp am mai achizitionat un aspirator jbl, teste pentru apa 6 in 1 de la jbl,test pt ph, o planta anubias si un hranitor automat .
Bun.... lucrurile pareau sa mearga bine apa limpede pestii fericiti pana cand am plecat in minivacanta de 1 mai iar la intoarcerea de la munte am adus o piatra pe care am pus-o in acvariu(dupa ce am testat-o sa nu fie calcaroasa si nu era).
A doua zi insa pestii stateau numai pe la suprafata, iar cand am facut testul apei, ph ok dar nitritii si nitratii la maxim, conform testelot 6 in 1...
am reinecput sa schimb apa de 3 zile, prima data 20%, apoi cate 15%, apa s-a limpezit(am folosit cristal water si aqua safe), nivelul nitritilor si nitratilor a scazut....dar inca nu sunt in limitele safe.
Multumindu-va anticipat pentru raspunsuri vreau sa va intreb daca mai continui cu schimburile zilnice sau astept doua zile intre ele....
Si inca ceva, ar trebui sa cumpar si bacterii sau sa mai astept.
Maine am sa postez si o poza cu acvariul fetitelor.
O seara buna!!!
Editat de stefanp: Ti-am mutat postul facut in topicul altui coleg, intr-un topic separat, al tau.
This message was edited 3 times. Last update was at 07/05/2015 22:14:36
|
|
 |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 07:07:37
|
vali71
Junior member
IP:
|
Multumesc, nu am vrut sa deschid un alt topic .....
Revin cu unele informatii:
- pestii sunt in numar de 14
- temperatura apei este de 28 grade
-sunt hraniti odata pe zi
- folosesc easy carbo pentru anubias
-lumina functioneaza doua ore dimineata si doua ore
seara
Voi reveni dupa amiaza cu alta poza mai ok
This message was edited 3 times. Last update was at 08/05/2015 07:23:01
|
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 07:34:50
|
Faye
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/890ff058169b5a1d1a7f07d467f1f57b.jpg)
IP:
|
Nu vreau sa te supar, dar castelul ala e oribil. Si nisip roz? Stiu ca majoritatea argumenteaza ca e acvariul pentru copii, iar lor asa le place, totusi, gustul copiilor trebuie format de cand sunt mici.
|
Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus |
|
 |
Australe
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 07:37:08
|
Australe
Junior member
IP:
|
salut
nu sunt un admirator de plastice in acvariu dar pentru copii arata bine, banuiesc ca ai cel putin o fata (substratul roz?) dar arata bine si aerisit pentru un acvariu doar de pesti.
Anubiasul e o planta foarte rezistenta si crede-ma pe cuvant nu are nevoie de aditie de easy carbo, dar asta nu inseamna ca nu-I face bine si totodata easy carbo este si un bun algicid.
pentru acavariul tau cu substrat de plastic mai recomand planta egeria densa care la fel e nepretentioasa si care va mai ajuta pesti oarecum sa se simta in siguranta.
|
Killie fish-admirator |
|
 |
Australe
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 07:41:58
|
Australe
Junior member
IP:
|
Faye wrote:Nu vreau sa te supar, dar castelul ala e oribil. Si nisip roz? Stiu ca majoritatea argumenteaza ca e acvariul pentru copii, iar lor asa le place, totusi, gustul copiilor trebuie format de cand sunt mici.
Salut, nu vreau sa te supar, dar cu siguranta gusturile nu se discuta, nici eu nu as pune plastic in acvariu, dar cred ca un raspuns trebuie sa fie constructiv, adica spune-i omului ce sa faca, nu doar sa-i spui ca tie nu-ti place.
|
Killie fish-admirator |
|
 |
Shaba
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 08:18:35
|
Shaba
Member
IP:
|
Si eu am avut initial un pietris fals (rosu cu negru) pe care il cumparasem doar de dragul aspectului, iar in apa pusesem si o ancora de plastic in speranta ca se vor mai ascude pe acolo pestii .... fals  ... nu prea au avut treaba cu "jucaria" din capul meu.
Insa dupa un timp am inceput sa ma documentez si am aflat ce facusem gresit. Unul dintre articolele care m-a ajutat sa inteleg ce gresisem este urmatorul: http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului
Nivelul NO2 ar trebui sa fie 0 ca pestii sa fie in siguranta, iar pentru a reduce nivelul de nitriti, asa cum a spus si Australe, mai poti planta ceva gen Egeria sau Cabomba caroliniana.
|
Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L |
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 08:18:56
|
Faye
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/890ff058169b5a1d1a7f07d467f1f57b.jpg)
IP:
|
Cu speranta ca nu o dam in polemici...
Australe wrote:..cu siguranta gusturile nu se discuta...
Gusturile se discuta. De-aia punem poze si cerem pareri.
Australe wrote:...spune-i omului ce sa faca....
Am crezut ca se subintelege. Poti folosi un acvariu in scop educativ, aratand copiilor si partea nevazuta a unui rau/lac, sau il poti transforma intr-o alta casuta de papusi.
|
Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 08:40:44
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Sarind peste sfaturile de mai sus, zicem ca o luam de la 0. Este bine ca ai inceput sa te documentezi, iar cateva sfaturi pentru inceput ti le pot oferi eu. Bazinul tau este prea mic pentru un numar de pesti atat de mare,concluzia o tragi singur. Schimba substratul acela, nu vezi asa ceva in natura. Scoate si plasticul acela, dauneaza. Temperatura apei este prea mare, redu treptat pana pe la 25de grade. Continua cu schimburile dese de apa, pana ma scapi de pesti.
Si nu te mai lua dupa sfaturile vanzatorilor, du-te la magazin doar cu lectia invatata.
|
|
 |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 14:28:01
|
vali71
Junior member
IP:
|
 Multumesc mult pentru sfaturi dar vreau sa stiti ca atunci cand marketingul se impleteste cu dorintelor celor doua fetite de 5 si 2 ani, nu prea ai vreo sansa....
Din acest motiv postez aici...
Altfel spus, am avut chiar si o planta din plastic (un fel de boschet) in care am gasit infipt efectiv un guppy....
Va rog sa imi spuneti daca schimburile de apa trebuie sa le fac zilnic sau la doua zile 15% din cantitate e OK... si daca ar fii nevoie sa aditionez bacterii...?
Multumesc inca odata pentru sfaturi...si sa stiti ca pestisorilor le place castelul stau tot timpul in el sa pe el...
Astazi am mai luat un anubias nana si l-am fixat pe castel, astfel ca in ceva timp probabil ca il va imbraca cu totul.
Temperatura apei o sa o scad treptat spre 25 de grade....
Solutia agreata de comun acord este ca pe masura ce vor creste pestii sa donam gradinitei....
This message was edited 3 times. Last update was at 08/05/2015 14:36:04
|
|
 |
paradoxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 19:52:05
|
paradoxx
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a869dd919b898affa2c1cb86e968ccd4.jpg)
IP:
|
plasticele si in general castelele si alte decoruri fake nu fac decat sa formeze colonii de bacterii,alge si chestii ce dauneaza acvariului,impiedica filtrarea,si nu dau decat batai de cap..mai bine gol decat cu castele si plastice ce ranesc pestii si distrug habitatele.temperatura poti sa o lasi intre 23-25 de grade...mai ales acum ca vine vara,sa urmaresti sa nu se incinte prea tare...scoate tot,p[ana cand obtii ce iti trebuie,iar ceea ce iti trebuie : Substrat maro sau negru de preferat,se poate si alb....crengi ceva sau radacini(daca nu comanzi de pe net tratate,trebuie sa te documentezi in legatura cu tratareacrengilor si radacinilor,nu orice copac rezista in acvariu fara sa se descompuna)filtru/filtre bun/e la numarul de pesti ce il ai.poti cumpara scorburi pentru creveti,sau nuci de cocos,sau poti confectiona tu din adaugarea a unei simple ulcele de lut(ATENTIE: nelacuit) ulcele sau cescute din acelea de pamant vechi  ....si e suficient
|
Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488 |
|
 |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 21:35:11
|
vali71
Junior member
IP:
|
Bun, mâine probabil ca voi cumpara o radacina dintr-un magazin de specialitate....o introduc pur si simplu in bazin sau e bine sa adaug si niste bacterii?
Probabil ca voi renunta la castel...dupa plansetele de rigoare dar este facut de JBL sau Tetra din rasina...nu inteleg de ce este daunator sau pur si simplu nu este folositor..
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2015 21:39:17
|
|
 |
Humbert
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 22:18:56
|
Humbert
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/db68512896941514a089c37392f0683b.jpg)
IP:
|
apropo de discutia cu plasticele, pentru mine este de neinteles de ce se considera ca copiii ar aprecia mai mult niste plastice decat niste plante.
practic le refuzam din start copiilor sansa de a-si forma gust pentru lucruri naturale, adevarate si le incurajam preferintele spre artificial.
o planta e ceva viu, ceva adevarat.
un castel de plastic este in cel mai bun caz un viitor deseu.
|
|
|
 |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 22:29:14
|
vali71
Junior member
IP:
|
Pai este simplu....pune un copil sa aleaga intre un castel si o radacina....ce crezi ca va alege un copil de 5 ani indiferent de explicatii?....
Ei acuma revenind la problema mea, se pare ca al voi reusi sa scap de castel si sa iau o radacina, explicatia fiind ca decât sa moara pestii mai bine renuntam la castel , cu care se pot juca oricum dupa ce il scot din acvariu.... deci concluzionannd pentru azi, radaciana o bag direct in acvariu sau nu?....
|
|
 |
vladwill
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 22:34:23
|
vladwill
Junior member
IP:
|
Vali,
Eu te sfatuiesc sa pui intrebarile la care doresti raspunsuri si ia din raspunsuri ce se potriveste cu dorintele tale , in special legat de aspect.
Sigur ca sfaturile tehnice ( filtrare , temperatura , bacterii etc ) e bine sa le iei ca atare atunci cand vin de la acvarisi cu experienta , DAR , cand e vorba de aspect fa ce vrei , ce-ti place , ce-ti face fetitele fericite ( pe cat posibil fara a dauna vietuitoarelor ) .
Daca vrei castel , lasa-l acolo , daca JBL l-a facut inseamna ca e OK pt acvariu , daca vrei nisip roz , foarte bun ( apropo, una dintre cele mai serioase firme de acvaristica, Dennerle , vinde si nisip rosu ) .
E adevarat ca e bine si instructiv sa ne invatam copiii despre natura asa cum este ea , dar aia nu inseamna ca nu ne-am bucurat de Tom si Jerry ( care numa' ce fac soarecii si pisicile in natura nu fac in serialele lor ) .
Mult succes si bucurie din bucuria fetelor !!!
|
Vlad |
|
 |
vladwill
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 22:37:08
|
vladwill
Junior member
IP:
|
Radacina o speli si o bagi direct in acvariu
|
Vlad |
|
 |
xenon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 22:45:36
|
xenon
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fd4db88d31ab524e0afe153c4f9465a.jpg)
IP:
|
Radacina o fierbi inainte de a introduce radacina aceasta trebuie fiarta cu putina sare grunjoasa. Dupa o lasi intr-o galeata cu apa de la chiuveta pana ce se scufunda singurica. In cazul in care nu se scufunda intr-o zi sa nu uiti sa schimbi apa din galeata deoarece este posibil ca radacina sa mai elibereze tanin. Atunci cand radacina se scufunda in galeata este numai bine sa o pui in acvariu. Prinde anubias'ul cu fir de pescuit de aceasta si daca gasesti in timp niste moss (java moss este destul de intalnit) sa prinzi cu aceeasi tehnica.
Cat despre nisip, pentru inceput poti incerca manado. M-am inteles foarte bine cu el si plantele se dezvolta ok.
Cat despre copii, da sunt atrasi de castele si nemo insa daca apuci sa ii inveti sa prefere o planta in schimbul unui plastic atunci iti faci treaba bine
Mult succes cu acvariul, si sa ne tii la curent cu modificarile aduse
|
Jurnal Nano Shrimp Tank
|
|
 |
Humbert
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2015 22:57:29
|
Humbert
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/db68512896941514a089c37392f0683b.jpg)
IP:
|
vali71 wrote:Pai este simplu....pune un copil sa aleaga intre un castel si o radacina....ce crezi ca va alege un copil de 5 ani indiferent de explicatii?....
Fetita mea de exemplu va alege o radacina si peste 2 ani, cand va avea 5.
Stiu asta pt ca acum, la 3 ani, aduce in casa de fiecare data cand iese in parc tot felul de buruieni, flori, conuri, castane, bete etc
De ce aduce din astea? Pt ca am incercat sa o expunem cat mai mult la lucruri vii, dupa cum ziceam, desi are si ea destule jucarii.
Dar cum lucrurile vii sunt mult mai misto decat plasticele, copiii le vor alege in mod natural.
Totul e sa le dam sansa sa le cunoasca.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2015 22:57:54
|
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2015 01:07:46
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
vali71 wrote:Pai este simplu....pune un copil sa aleaga intre un castel si o radacina....ce crezi ca va alege un copil de 5 ani indiferent de explicatii?....
Ei acuma revenind la problema mea, se pare ca al voi reusi sa scap de castel si sa iau o radacina, explicatia fiind ca decât sa moara pestii mai bine renuntam la castel , cu care se pot juca oricum dupa ce il scot din acvariu.... deci concluzionannd pentru azi, radaciana o bag direct in acvariu sau nu?....
Un copil de 5 ani nu trebuie pus sa aleaga intre un castel si o radacina. Daca vrei sa iti educi copilul
cu respect fata de natura faci tu alegerea si ii explici ca asa este in natura. In fond incercam sa aducem
un colt de natura in casa, nu un colt kitsch. Sau asa ar trebui sa fie din punctul meu de vedere.
Repet si eu sfaturile de mai sus, fara plastice si castele, incearca o radacina si eventual niste pietre,
un substrat cat mai natural (exista si nisip roz in anumite locuri in oceane, nu e cazul la apa dulce),
planteaza cat mai mult cu plante usor de intretinut, si nu in ultimul rand mai redu numarul pestilor,
sint cam multi si pentru spatiul pe care il ai si oentru filtrarea pe care o ai.
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2015 12:22:55
|
vali71
Junior member
IP:
|
Bine v-am regasit!...
Am fost astazi si am cumparat o radacina pe care dupa ce o mai ajustez un pic o pun la fiert...
Deocamndata am scapat de imitatia de coral.
Revin cu noua poza dupa ce pun si radacina.
O zi buna in continuare!!!
|
|
 |
vali71
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2015 19:53:45
|
vali71
Junior member
IP:
|
Vesti bune: nitritii sunt aproape 0.
Am cumparat si bacterii (tetra filter active) maine dupa ce curat filtru pun si bacterii acolo.Am sacazut si temperatura spre 26 de grade
Credeti ca deciclarea a avut loc datorita pietrei pe care am avut-o in acvariu timp de 48 de ore?
This message was edited 1 time. Last update was at 09/05/2015 20:02:23
|
|
 |
|