| Message |
|
|
Pai ai zis ca nu este bazinul tau, poate bunicului i-ar fi pe plac. Iar viviparii si tetra sunt ok pentru incepatori in special, eu l-as intreba si pe bunicul  .
|
 |
|
|
Un anubias merge de la sine, nu trebuie sa-i faca mare lucru. Cat despre inmultire, sunt si aspecte frumoase la ramirezi, este o placere sa-i urmaresti. Hai sa se inmulteasca intai si vedeti voi dupa  . Daca nu, poate niste cardinali, hemigramus, neoni, masculi de gupi.
|
 |
|
|
|
Pentru o pereche de ramirezi este ok, doar ca trebuie sa ai grija la parametrii apei si sa le pastrezi o apa curata.Daca le mai bagi si o piatra, ceva unde sa depuna ar fi si mai bine, insa si plantele sunt apreciate.
|
 |
|
|
Probabil diatome  .
|
 |
|
|
|
M-am uitat bine, au disparut. Marea dilema este ca am acum in bazinul de 160 litrii un ancistrus si un scalar femela, as incerca o repopulare a bazinului dar nici n-as renunta la ce am. Idei?
|
 |
|
|
Puii sunt bine, cresc. Le dau sa manance shirakura chi ebi de doua ori pe zi. O poza de mare amator 
|
 |
|
|
|
Ceva poze de azi
|
 |
|
|
|
Poti sa-i pui impreuna cu cei de o luna, inca sunt mici.
|
 |
|
|
Foarte misto pozele, nu ma mai satur  . Melcii aia au si un apetit pe masura, deci fac si ceva mizerie  ). Asteptam si poze cu pitici, cu siguranta vor aparea.
|
 |
|
|
|
Salut, Mosul o sa acopere in curand pietrele, vad ca se dezvolta frumos. Ce nu-mi dau seama, mi se pare ca acela nu este echinodorus tenelus ci mai degraba sagittaria subulata. Daca ai lumina destula si fertilizezi, o sa-ti dai seama in curand ca vor creste in dimensiuni. La tenelus, frunzele sunt mai subtirele.
|
 |
|
|
|
Din pacate, cu toate eforturile mele de a-l vindeca nu am reusit. L am gasit acum vreo 3 zile dimineata printre anubiasi, mort. Ca o surpriza, pe un alt anubias se zbateau cativa puiuti, mama lor ii tot lua in gura si-i punea la loc atunci cand cadeau. A doua zi, nici urma de ei, nu-mi e clar dc, poate ancistrusul?
|
 |
|
|
Cu un substrat fertil si plante care se hranesc din el, merge si fara fertilizanti in masa apei, pana se consuma. Insa cu plantele pe care le are Faye in bazin, daca nu le dai in masa apei mor de foame  .
Imi place mult acvariul, daca eram din bucuresti luam eu scalarul ala nazdravan.
|
 |
|
|
|
Ti-am recomandat sa citesti acele ghiduri pentru ca acolo sunt explicate multe lucruri. Daca nu ai citit si de mentenenta, nu inseamna ca nu e asa. Oricum, fiecare e liber sa-si aleaga drumul. Spor in continuare.
|
 |
|
|
|
Pentru mentenanta facila. Si gandeste-te ce fel de creveti vrei, vezi ca sunt niste articole extraordinare despre creveti pe forum la rubrica nevertebrate, citeste-le bine si discutam dupa.
P.S. Uitat-te la cum a startat bogdan70048 ultimul acvariu cu creveti, este foarte explicit.
|
 |
|
|
|
Depinde ce creveti vrei sa tii acolo.Din start gandeste-te la un filtru de substrat, deci jbl aquabasis iese din discutie.
|
 |
|
|
Daca ar fi asa de simplu, nu ar mai avea nimeni alge  ). Inainte de a recomanda apa oxigenata in bazinul comunitar, intreaba ce vietati are in el, e posibil sa le extermine. Plus ca am eu o banuiala cum ca apa oxigenta in cantitati mari dauneaza si la filtru. Si de ce sa stinga lumina?
|
 |
|
|
Dupa cum zice si stefanp, mosul tau sufera de inanitie  . Da-i lumina mai multa si fertilizeaza, baga si feropol in doza recomandata de producator.Cu siguranta isi va reveni, stai linistit.
|
 |
|
|
|
La acest filtru poti regla debitul de apa la iesire, parerea mea e ca este o alegere perfecta, poate pe viitor vei trece la ceva mai mare. Medii de filtrare iti recomand ceva sa faca doar filtrarea biologica, in functie de bugetul tau te orientezi: siporax, micromec, matrix, substrate pro etc.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa stai sa te gandesti mai mult. Exclus sa le faci baie in apa oxigenata, clor sau altele. In primul rand da mai multe date despre alga, de genul e paroasa, filamentoasa, puncte...dar si despre ce plante e vorba. Ca sa omori alga aia la o baie scurta, o sa ai nevoie de o cantiatate mare de"otrava" si probabil plantele se vor topi incet dupa. Oricum ai proceda, fa-le o perioada carantina.Bai pe o perioada de 30-60 minute si apoi le bagi in apa curata in carantina, repeti de cateva ori la concentratii mai mici(parerea mea).
Incearca si pune si o poza cu stadiul actual.
|
 |
|
|
Multumesc frumos baieti. Sunt asa de mici, abia ii vad cu ochelarii  , cu siguranta ii aspiram la schimburile de apa. O sa mesteresc un burete sa-l pun pe ustensila cu care schimb apa, sa nu-i mai arunc si acum. Treaba complicata domne cu crevetii astia  .
|
 |
|
|