[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Norocosule.Sa creasca mari si frumosi. Mimoza ce mai face, isi revine?
Le-am bagat pe toate la gramada, n-am fost atent. Ca o completare, pentru micro eu as recomanda feropol +feropol24 de la jbl, se potriveste de minune, iar in cazul constatarii carentelor de fier se poate ajusta cu ferro(doar dupa ce se masoara in prealabil). Eu personal folosesc gama EL mai putin micro.
Poza este neclara, insa poate fi finrot. Cauta pe jbl hospital si incearca sa identifici.
Cei care baga in apa cornuri de arin, frunze de stejar(si eu mai bag la creveti) le baga pentru alte beneficii. Atata timp cat tu nu scazi duritatea apei, nu vei scadea nici ph'ul, indiferent cat co2 bagi sau lemne. In acvariile cu creveti(caridine) se foloseste apa de osmoza sau substratul activ, special pentru creveti, pentru proprietatea lui de a tine apa la anumiti parametrii.
Felicitari elis, ti-a iesit un bazin superb. Sa-ti creasca mari pestanii si sa te bucuri de ei.
Legat de recomandarile producatorilor de filtre, marketing si atat. Aquabasis este un substrat foarte bun, singurul inconvenient este ca trebuie atentie mare la replantare, iar pietrisul sa aiba minim 3-4 cm peste el. Daca vrei criptocorine, se vor simti in largul lor cu acest substrat, atentie insa ca se intind ff mult si isi intind radacinile in tot bazinul
Ai inceput binisor, insa am cateva remarci. Pietrele sunt prea mari si prea in colt, nu vei putea face curatenie pe langa ele, va trebui sa le scoti tot timpul la curatenie. Plantele care le ai dupa pietre nu o sa le mearga prea bine, nu vor avea lumia suficienta, se pot reteza de jos, pot putrezi.
Intradevar exista pe piata substrat activ, care ajuta la scaderea ph'lui, insa este destul de scump, insa se consuma dupa o anumita perioada si trebuie schimbat(depinde de producator si de parametrii apei). In alta ordine de idei, poti baga toata via in bazin, ba sa-ti mai trimita cateva lemne si colegul australe, dar tot nu vei ajunge sa ai un ph mai mic si stabil. Lemnul elimina tanin in apa o anumita perioada, nu e permanent, si din ce in ce mai putin. Vei face schimburi de apa, ca de, asa trebuie ca altfel se impute totul, si iar cresti ph'ul.
Bine a zis colegul mai sus, e bine sa cerni informatia primita. O zi buna, Narcis.
S-a discutat destul despre cum se foloseste aceasta gama de fertilizanti, foloseste cu incredere functia search. Pe scurt, lucrurile stau asa: ec-carbon lichid, in doze mari poate fi folosit impotriva algelor(de doua pana la 4 ori doza indicata de producator, daunator nevertebratelor in cantitati mari); profito este microfertilizator, se dozeaza conform indicatiilor producatorului; ferro, nitro, kalium-potasium, fosfo fac parte din grupa macro, aditiile se fac conform specificatiilor date de producator. Atentie la aditiile de ferro, nitro si po4 in special, se dozeaza in urma testelor. In ziua schimbului de apa e bine sa nu bagi decat ec, ziua urmatoare profito iar restul de macro le imparti in portii zilnice sau adaugi 1/saptamana.
Salut. Volumul de apa este unul foarte mic, asa ca multe nu prea poti face(ma refer la ciclide). Din prima pot sa-ti spun in cateva cuvinte, fara sa dureze doua zile, pastreaza doar sticla, apa si backgroundul, restul marita-le. Pompele alea de fapt sunt niste filtre, care contin material filtrant(asa ar trebui). Uite ce zic eu: ca sa nu te plictisesti repede, mergi in continuare pe gupi, ca sa vezi miscare in acvariu. Intre timp studiaza bine cam ce vrei, pune intrebari daca e ceva neclar. Ai pe forum informatie cata vrei, timp sa ai. Dar cum ai zis ca ai timp, spor la lectura.
Salut. Depinde care e tinta ta, la cat vrei sa aduci ph'ul. Dar la valoarea de 9, sa-l duci spre 6,5-7 singura varianta acceptabila este osmoza. Combini apa de osmoza cu ce ai tu ca sa aduci valoarea dorita, sau folosesti doar apa de osmoza si remineralizezi la fel la valorile dorite.
Bine ai venit Catalin si spor la studiu.
Eu am luat de la pepika.
Eu folosesc de cativa ani dopul cu gaura(de lene sa schimb), am dat gaura in dop cu bormasina si apoi am introdus furtunul si nu am nici o pierdere. Il folosesc la o sticla indicator de bule, pe butelie cu reductor.
Decat sa dai 100-150 le pe un sisteme de genul recomandat mai sus si sa stai la 2-3 saptamani sa tot refaci reteta, mai bine mai pui ceva si te orientezi spre o instalatie de co2, minim butelie +reductor cu reglaj fin.
Adeziv pentru ce? Nu iti trebuie nici un fel de adeziv.
Cam asa arata al meu, doar ca ceasul care imi indica presiunea care intra in bazin este mai mic. Eu de al meu sunt foarte multumit, are cam 5-6 ani.
Nu forta nota pentru o singura planta. Las-o sa isi revina singura, acomodarea va dura un timp. Iti recomand mai multa rabdare si tine cont de faptul ca a stat fara hrana si lumina cateva zile, nu are cum sa-si revina peste noapte. Nu pune ec pe ea, nu mari doza pentru ea. Nici lumina multa nu-i trebuie acum, mergi cu programul tau normal.
Nu ai mai zis cum stai cu algele, pune o poza, doua cu plantele. E posibil ca plantele tale sa sufere si de foame. Si detaliaza putin cum faci tu curatenia in bazin la 3-4 zile, mai ales la substrat, iar ca sa ne fie mai usor posteaza la tine la jurnal,
@roland Daca poti, o instalatie profi co2 este mult mai buna, trebuie doar sa incarci butelia, nu sa o schimbi.
Reteta la "bomba" dureaza intre 2 si 3 saptamani in general.
Eu iti recomand o instalatie formata minim din butelie co2+reductor.
In general anubiasul se taie la 2 noduri ca sa fii sigur ca rezista.Radacinile le poti taia lejer si pe alea. Cand il tai ai grija sa-l retezi din prima, cu un cutter sau o foarfeca de gradina, de crengi, ce ai tu la indemana.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: