[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pretorians
Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
asa m-am gandit si eu, nu am cum sa cresv duritatea din pacate.
Mai astept idei si daca nu gasesc solutii cred ca o sa ii dau
Am si eu o intrebare pentru cine cunoaste.
Dupa mai mult timp in care nu am vazut deloc neritinele acum vad una din ele, si are o mare parte din cochilie alba, ca si cum i s-ar curata culoarea de tot.
Ce credeti ca are ?
dispare de la sine - e ca o panza de paianjan asa nu ? alba!!
Nu ai si tu niste melci pe acolo - pomaceea aia o manaca !
da. se formeaza pe lemn in timpul ciclarii.
E delucatesa pentru melci .
Oricum dispare si de la sine
Am un lapsus cum se numeste acum
La tipul asta de alge se combate relativ usor - ii pui cateva paturi pe el sa nu patrunda lumina deloc vreo 2-3 zile si scapi, dar ca sa nu mai apara trebuie sa vezi cauzele.
Ti cumva acvaoriul in lumina soarelui ? daca da- trebuie mutat
Eu zic sa faci asa
Continua cu esy carbo - doza dubla - taie si arunca plantele afectate !
mancare la pesti cu zgarcenie si mare atentie ca apa sa circule cum trebuie prin acvariu.
Curatenie buna si schimb de apa mai des la 3-4 zile.
Sunt sfaturi generale - mai astepata si alte sfaturi ...

Sau..daca ai rabdare metoda cu clorul este garantata
cand crezi ca nu mai incap in gura adultilor atunci ii poti muta...
Cum spune titlul cumpar lampa pentru nano - de ~ 11 W .
mi-as dori ceva de genul http://www.nevertebrate.ro/Lampa-Aqua-Zonic nu exclud si altele, dar la preturi decente.
Ca sa va ghidati la pret, ofer maxim 40 de RON in fuctie de lampa/vechime/bec.
Astept oferte pe mail
Dau Melanoides tuberculata la schimb cu una din plantele de mai jos:

anubias, micorsorum pteropus, heteranthera, hydrocotyle leucocefala, micrantherum umbrosum, java mos,
Sau alte plante "usoare"

in special mi-as dori ..
Hygrophila polysperma
micorsorum pteropus
heteranthera

Mai pot da la schimb mancare pentru alevini de la tetra, cutia este aproape plina am folosit-o pentru guppy.
Detalii pe PM - nu trimit in tara.
hoplosternum thoracatum au prostul obicei de a dezradacina plantele -nu mereu nu toate - dar exista.
Si nu prea sunt buni sanitari - se ridica la suprafata si mananca cu restul pestilor - apoi daca nu s-a saturat de jos
Si eu zic sa mai inghesui un burete in el. Eu asa am facut si abia mai picura . Mie mi se pare cea mai simpla solutie.
realmode wrote:
pretorians12 wrote:realmode - oamenii de aici si-au dat cu parerea si au impartasit din experienta lor - nu trebuie sa fi agresiv cu niciunul, daca ai argumente ca neoanele se schimba la x perioada nu ai decat sa le spui.
Iala de la usa ar fi bine sa o schimbi inainte sa-ti intre hotul in casa. Lafel si neonul, e bine sa il; schimbi inainte sa-si piarda randamentul, dar cum zicea si Porcu` depinde de ce vrei.

Te rog suna la producatorul X si intreaba-l cum poti sti cand urmeaza neonul Y sa isi piarda randamentul
Asteptam cu nerabdare rezultatele voastre.
Stima.

Dupa principiul asta poti folosi lejer orice bec luat de la bucatarie/baie si il pui in acvariu iar plantele vor fi mega fericite.
Daca nu ai totusi becuri prin casa - merge si cu o lanterna
Sunt mai multi oameni care au ceva experienta in "gradinarit" care-ti spun ca randamentul scade in timp.
Tu la cat timp schimbi neoanele ? ce plante ai ? pune o poza cu acvariul tau cu neoane neschimbate de x ani..

realmode - oamenii de aici si-au dat cu parerea si au impartasit din experienta lor - nu trebuie sa fi agresiv cu niciunul, daca ai argumente ca neoanele se schimba la x perioada nu ai decat sa le spui.
Iala de la usa ar fi bine sa o schimbi inainte sa-ti intre hotul in casa. Lafel si neonul, e bine sa il; schimbi inainte sa-si piarda randamentul, dar cum zicea si Porcu` depinde de ce vrei.
daa, sunt foarte multe articole pe tema asta, nu am timp sa caut acum ca sunt la serv. Eu am gasit asa ca t8 se schimba la 6 luni iar T5 la 12. Maxim.
Eu nu le-am schimbat si am avut o explozie de alge, acum dupa cele-am schimbat usor usor revin la normal.
Fiecare face cum vrea acum ... eu spun doar ce am citit si ce am experimentat
la mine a fost simplu - plantele mi-au murit si algele s-au inmultit.
Parerea mea este ca in functie de ce neoane aveti sa le schimbati la 6 luni- 12 luni maxim
Cele de horticultura sunt recomandate sa fie schimbate la 4 luni.
se poate cicla si cu pestii inautru, dar va dura mai mult si posibil sa ai pierderi.
Schimba 20-30% din apa o data la 2 zile ca sa le dai pestilor o sansa sa traiasca. Si in timp se va cicla. Fa manevra cam 3-4 saptamani.
Ce pesti ai?
Cel mai bine ar fi daca ai cui sa ii dai sa ti cazeze
1. Acvariu Ehiam 60.30.35 cu capac modificat pentru doua neoane 2x15W, neoanele sunt osram 840 si 865 schimbate acum 2 saptamani - mentionez ca numai neoanele costa 50 ron
Pe langa neoane mai sunt foarte multi melci de substrat pietris de 2-3 mm si substrat fertil de la JBL.
2. masa special facuta pentru acvariu cu iesire pentru filtru extern si pentru CO2, intarita cu blaat de masa dimensiuni 115L+41l +77h + sustine fara probleme acvariu de minim 250 l, nu are zgarieturi si nici nu e umflat
3. Filtru JBL 901 cumparat de 3 luni - il vand in cutia originala cu domente de provenienta si cu garantie -
4. Filtru intern Aquball pentru acvarii de pana in 60 l
5. trei ancistrusi, doi cori, pereche de ramirezi - adulti toti.

Preturi.
1- 200 ron
2- 200 ron
3- 360 ron
4- 50 ron sau schimb cu filtru tip hangon pt acvarii mici
5- se vor da ca bonus celui care cumpara acvariu sau se vor pune la donatii dupa ce acvariu se va vinde
PRETURILE SUNT FIXE - NU LE_AM MARIT ARTIFICIAL PENTRU A NEGOCIA
Oferta
daca se cumpara 1.2 si 3 impreuna pretul este de 700 RON
Oferta azi si doar azi.
650 pentru 1.2 si 3

Conditii:
Daca se va vinde pe bucatii prima data pleaca acvariul - fara sa vand acvariul nu vand nimic.

Contact- la telefon 0766.489.452 (VDF) sau PM dar pe PM raspund mai greu

Deocamdata nu trimit in tara si nu pot asigura transport.

Poze le voi pune in cursul zilei de azi.
Probabil conteaza si dimensiunea acvariului dar in cazul meu masculul dominant l-a ucis pe celalat in mai putin de 3 zile. Am vazut si acvarii cu mai multe perechiide ramirezi fericiti probabil cum au spus si userii de mai sus este vorba si de amenajarea lui intr-un fel.

Forum Index » Profile for Pretorians » Messages posted by Pretorians
Go to: