[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor identificare plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Cine ma poate ajuta, va rog, sa identific aceste plante. Ce am gasit pe internet nu e foarte clar.

[Thumb - S6004516.JPG]

[Thumb - S6004519.JPG]

This message was edited 3 times. Last update was at 21/03/2012 03:17:12

Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Scuze pentru dublu post dar nu-mi lua cele 4 poze...
Planta 3 este o Alternanthera reineckii "Pink" sau "Purple"?
[Thumb - S6004525.JPG]

[Thumb - Planta4.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 21/03/2012 03:22:26

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Planta 1 pare a fi Echinodorus bleheri, e prea mica, dupa ce mai creste o sa fie mai usor de identificat. Planta 2 cred ca-i Rotala rotundifolia "green".
Dupa culoare, planta 3 e Alternanthera reineckii "lilacina", aici e greu de spus exact, unele Alternanthere sint plante foarte asemanatoare si care pot creste foarte diferit in functie de conditii. Nu avea eticheta cind ai cumparat-o?
Planta 4 e Ophiopogon, e emersa, nu rezista mult sub apa. Scoate-o intr-un ghiveci, poate se prinde si creste .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Despre planta 4 zici ca e emersa? Nu de alta dar vad ca are radacini viguroase...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca n-am gresit identificarea si e intr-adevar Ophiopogon ....... e emersa. Chiar daca incearca sa se adapteze submers, nu reuseste.

Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

In legatura cu planta 4 ai avut dreptate, am trecut azi pe la magazinul de unde am cumparat-o si mi-a spus ca e Ophiopogon.
Planta 3 nici vanzatorul nu stie, s-a uitat si el pe un catalog si banuieste ca ar fi Ludwigia Peruensis, tu crezi ca poate avea dreptate?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sint sigur ca nu-i Lugwigia, are forma si culoarea clasice pentru o Alternanthera.

naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Planta 2, totusi parca seamana si cu Bacopa Monnieri... dar daca Porcu zice ca e Rotala rotundifolia "green" sa il crezi pe el ca e mai profesionist decat mine

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Aduce cu Bacopa pentru ca e crescuta emers, asa pare in partea de jos, frunzele din partea superioara a firelor sint crescute submers si au alta forma (mai alungita).
Banuiesc ca numele de "rotundifolia" vine de la forma frunzelor (rotunde ) cind planta e crescuta in conditii "normale", adica emers.

Poza e putin neclara, nu exclud posibilitatea sa fie Bacopa monnieri.

Dupa ce mei cresc firele o sa ne dam seama mai usor ce planta e .

This message was edited 1 time. Last update was at 23/03/2012 13:52:12

naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, cred ca ai dreptate... din pacate focusul a fost mult mai in spate decat planta si nu se pot vedea bine frunzele... dupa forma lor si a tulpinei am presupus ca ar putea fi Bacopa monnieri, dar bacopa nu face acel buchetel de frunze in varf ci scoate un lastar lung (0,5-1 cm) cu o pereche de frunzulite in varf... deci inclin sa cred totusi ca e Rotala Rotundifolia

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos ca va bateti capul cu plantele mele.
Am sa incerc sa fac o poza mai clara cu toate ca nu am un aparat cine stie ce.
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Aparatul e ok, trebuie sa focalizezi mai bine... De ex in poza cu planta 2 se vede foarte clar pietrisul din dreata spate... Trebuie doar sa reglezi focalizarea pe planta.

De asemenea, fa pozele noaptea, cu lumina stinsa in camera, fara blit, doar cu lumina din acvariu... Asa nu o sa se mai vada reflexii in geamul din fata.

L.E. Oricum, in afara de faptul sa stii exact cum se numesc, nu prea conteaza, caci ambele (si bacopa si rotala) sunt plante din categoria easy-medium, ambele necesita lumina medium-high, ambele sunt plante de fundal pentru ca ating inaltimi de 40-50 cm (bacopa monnieri poate sa ajunga si la 60-70 cm)

This message was edited 2 times. Last update was at 24/03/2012 00:50:56

[Yahoo!]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Sper ca aici e o idee mai clara...
Daca ziceti ca e planta de fundal, atunci o asez in spate.
[Thumb - S6004582.JPG]

Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Ne-am lamurit cu planta 2 Rotala rotundifolia (Indica), ati avut dreptate. Ii cresc multe frunzulite noi, e o splendoare dar nu se grabeste sa creasca in inaltime.
Hygrophila sp. 'Pantanal' (erroneous) se indreapta spre lumina, creste stramb, ii cresc frunze noi si ei in varf dar nu roze. Cred ca e musai sa mai adaug lumina.

Cand ma sfatuiti sa reincep fertilizarea? Am oprit-o pe moment din motiv de alge si de teama ca nu s-a terminat ciclarea.
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Fertilizarea am reinceput-o, plantele se resimteau. Am scapat si de alge, nu fie de deochi
Faraonule, ai avut mare dreptate, esti AS! Pe Ophiopogon am pus-o in ghiveci si ii merge bine

Mai am nevoie un pic de ajutorul vostru, am acea Nymphaea Lotus, dar nu pot sa-mi dau seama de care este exact... Zenkeri, Tigra sau Red... Ma induc in eroare frunzele ascutite de un visniu inchis si care sunt putin patate. Ma duce gandul (tare mi-as dori!) la Tigra.
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta, ca si pana acum.

[Thumb - S6004656.JPG]

[Thumb - S6004667.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/03/2012 03:38:47

naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Vad ca nu ti-a raspuns nimeni aici... ai aflat raspunsul intre timp?
Daca nu, atunci: toate trei variantele sunt corecte, si se refera la aceasi planta, cea din imaginea ta. Mai exact, planta se numeste Nymphaea Lotus Zenkeri Red si i se mai spune si Tiger Lotus. In mod normal ar trebui sa fie ceva mai spre rosu frunzele. Acum nu stiu daca asta e culoarea in realitate sau doar e o decalibrare a aparatului foto. Daca asta e culoarea in realitate, atunci nu ar strica sa cresti putin aditia de fier pentru a obtine un rosu mai viu... parerea mea

[Yahoo!]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc foarte mult pentru raspuns, nu-l aflasem inca. Am schimbat linia de fertilizanti si astept efectele.

Ape limpezi

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: