[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Ce granulatie are substratul din acvariu ?
Nu ai primit impreuna cu filtrul vaselina alba intr-un plic sau tub ?
Daca spatiul intre rotor si ax este mare (adica rotorul are joc pe ax) , atunci normal ca rotorul se invarte instabil , cu timpul se acumuleaza murdarie acolo care astupa sa zic asa spatiul dintre rotor si axul ceramic , iar tu cand l-ai curatat a inceput sa baraie , verifica si asta .
La mine s-a fisurat rotorul , vezi in postul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140/13357.page ultima pagina , pagina 8 .
Nu este recomadata sa reduci debitul daca filtrul nu este prevazut cu sistem separat ptr reducerea debitului
Eu zic sa mergi pe EHEIM sunt superioare celor de la Tetra .
Cred ca toti sunt de acord cu aceasta afirmatie .
Salut , pare sa fie exact ce am patit eu , s-a fisurat rotorul de la filtru, simptomele sunt exact cele pe care le-am avut eu .
Debitul ti-a scazut ?
Verifica rotorul .
Salut , m-am hotarat , o sa incerc Experience 150 , l-am comandat deja .

Am o rugaminte , are cineva o poza cu un burete pe post de prefiltru pus pe intake-ul de la filtru ? Ma refer la pozitionare buretelui si/sau textura buretelui .

Merci
Salut , am un acvariu de 120 L brut si un filtru Eheim 2222 . Acesta o sa-l fac cadou unui prieten .
Ma gandeam sa-mi achizitionez unul din gama Ecco pro , EHEIM ecco pro 130 sau 200 . Intrebarea mea este daca stiti careva care este diferenta intre gama Ecco pro si Professional I (sau Experience , asa se numeste mai nou gama Profesional I ) . Ma refer la diferente de calitate materiale , functionalitate , disponibilitate piese de schimb de exemplu rotor , ax ....etc . Bugetul in care vreau sa ma incadrez este aprox 550 RON .
Diferenta intre EHEIM ecco pro 130 si 200 este debitul si dimensiunea canistrei . Credeti ca 130 este prea mic ptr acvariul meu sau ca 200 este prea mare ?

Astept pareri , critici .

Multumesc
Sal , la mine sunt la fel , am micros...pter..narrow , sunt exact cum ai descris tu , dupa ce cresc mai mari dispare "traslucenta".

Cum a zis Humbert , cred ca le place , sunt ok , stai linistit .
Salut , din start iti spun si de asemenea sin experienta ca daca nu ai CO2 , trebuie sa te limitezi la plante usoare de crescut . Adica la Anubias , Cryptocoryne , Echinodorus , Bacopa , Hygrophila Polisperma , Microsorum .
Si si pe astea trebuie sa le fertilizezi zilnic ca sa creasca bine .

Vezi in linkul de mai jos lista cu plantele despre care vorbesc :
http://www.tropica.com/en/plants/difficulty/easy.aspx
https://www.google.ro/search?q=Trigonostigma+espei&client=opera&hs=pgO&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YIfAUpKACMvYygOC4IDACQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=982 astia mi se par la fel sau exact cu
https://www.google.ro/search?q=rasbora+hengeli&client=opera&hs=TMj&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dYfAUvXrCqeVywOe5IDoDA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=982

Eu am 10 buc din Rasbora Hengeli cumparati de la Debrecen si eu nu sunt un expert in acvarii si le merge bine . Ii am aproape de 3 luni . Mie imi plac cum arata . Am PH cam 7.5 si la Oradea e cam dura apa
akos09 wrote:Eu folosesc jbl topclean 2.....ce pot sa spun e ca trebuie sa aiba filtrul extern un debit de macar 500l/h real sau mai mult ca sa functioneze bine skimmerul.
Al meu e conectat la un jbl e700(are debit real cam 350l/h) dar ca sa curete biofilmul trebuie sa reglez skimmerul sa traga in proportie de 80% de la suprafata.

Interesant , bine de stiut ca , conteaza mult si debitul filtrului.

Este curatat filtrul /skimmerul ?
Salut , ptr cei carora li se fisureaza rotorul de la filtrele externe Eheim , incerc sa ajut cu o informatie . Al meu facea galagie de cateva zile , dupa ce am curatat rotorul facea si mai urat , il auzeam din camera de langa , nu puteai sa dormi noaptea de zgomot ) . fara glume . Am descoperit ca rotorul era fisurat , vezi poza atasata , pe langa aceasta treaba am obs ca si debitul era foarte redus la output. Axul rotorului era ok , si "garniturile" sa le zic asa care tin axul erau ok . Am schimbat rotorul si acum functioneaza ok .

Sincer nu stiu din ce cauza s-a fisurat , nu am nisip in acvariu . Am JBL Manado .

Numai bine
Am schimbat rotorul ,functioneaza ok de o ora , silent , presiune ok , ceea ce am uitat sa precizez pe langa sunetul deranjant era si presuinea la output afectata , era foarte scazuta decat in regim normal su rotorul fisurat .
O sa postez si la DYI & Hardware , filtre Eheim , poate mai au si altii nevoie de informatii .
Merci ptr info .
Salut , am observat ca de cand l-am curatat a inceput sa "baraie" mai tare , cum am mentionat si mai sus , acum merge de 2 zile si "baraie" mai incet pe zi ce trece , cred ca din cauza ca se aduna mizerie pe el .
Azi sau maine imi vine alt rotor si o sa incerc cu ala . Cel mai ciudat mi se pare insa ca daca scot capacul de la filtru din canistra nu "baraie" de loc . Nu sunt 100 % convins ca e de la rotor , dar o sa-l schimb sio sa vedem .
Da , nu e de la aer , se aude un sunet ca si cum ar vibra
Salut , daca scot capacul din filtru , atunci motorul nu face nici un zgomot , merge foarte silentios . Dar cand pun capacul la locul lui (adica in canistra cu apa si mediile de filtrare) "baraie" foarte tare si urat . Nu sunt convins ca este de la rotorul fisurat .

Voi ce parere aveti ?

Am curatat filtrul si tot asa face .

Merci
De vreo doua zile imi facea zgomot filtrul , cand l-am desfacut am vazut ca am o fisura in rotoul de la motor , rotor magnetic. Dupa ce l-am curatat facea mai urat.
Pana imi vine alt rotor , acum cu sarbatorile, credeti ca are ceva daca il las sa fubctioneze cu rotorul fisurat ? Sau sa las filtrul oprit ? Cum credeti ca influenteaza acvariul ?
Eu cred ca vibreaza din cauza ca intra in rezonanta campul magnetic deorece nu mai se inchid liniile de camp electro-magnetic "constant" sa zic asa.
Salut , vand capac acvariu negru Eheim , folosit 1 luna , are 2 tuburi Osram de 18 W . Doar ptr acvarii de dimensiune 80 X 35 . Are intrerupator pe fir si loc ptr filtru extern . Se vinde doar in Oradea .

Pret 100 RON

Detalii la telefon 0726114629 .

Asta parca se introduce in priza si functioneaza separat , adica nu este legat la output-ul de la filtru extern, asa este?

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: