Message |
|
Salut , ai putea sa incerci pentru pesti la pet shopul Coralys din Drumul Taberei, au deschis inclusiv duminica.
O zi buna!
|
 |
|
Buna ziua,
Ma asteptam ca un senior membru asa cum este Ocean sa nu dea curs unei postari malitioase cum este cea de mai sus la care a facut referire...
Daca Koh i Knor s-ar fii uitat cel putin la succesiunea pozelor ar fii observat ca plastice numai am in acvariu de mult timp...
Iar nisip roz se gaseste din belsug in Creta asta spre stiinta domniilor voastre...
Multumesc oricum de sfaturi...
|
 |
|
Acuma stau si ma gandesc totusi daca nivelul amoniacului ar fii ridicat, apa nu ar mirosii specific?!...
Testul de ph indica o crestere a amoniacului ?
|
 |
|
sonic11 wrote:Cand spui ca apa era super curata la ce te referi? la faptul ca este limpede sau la chimia ei.
Ai teste de apa? Ce valori au NO2,NO3,NH3?
Valorile urmare testelor efectuate ast?zi sunt:
NO2 :0, NO3 :3 si restul in limite normale....
Numai inteleg.
O sa cumpar si un test de NH3....
|
 |
|
Salutare , am in continuare problema cu sucombarea pe?ti?orilor, respectiv cam unul la o luna ....într-o luna si jum?tate am pierdut doi gurami pitici....Filtrarea merge perfect, am fost plecati 12 zile de acasa si cand am schimbat apa era super curata...Am facut si tratamentul cu eritromicin?, singurul lucru pe care ma gândesc sa il mai încerc ar fii sa mai scad temperatura acuma apa are 26 grade.
Voi ce spuneti?
|
 |
|
Buna seara, astazi in timp ce schimbam apa am constatat ca cei doi melci pomacea ai mei au disparut....au ramas numai cochiliile...
Probabil au fost devorati de pesti....
Eu am xipho, molly, gourami si crapi sticla....care sa fie oare faptuitorul?
|
 |
|
Nu este apatic si se hraneste fara probleme...as incerca tratamentul ci eritromicina....am inteles ca nu decicleaza....
|
 |
|
Poate reusiti sa va dati seama din aceasta poza...
|
 |
|
Din nefericire a murit molly-ul negru la fel ca si un guramy pitic ....nu inteleg apa este ok dpdv chimic...?
Exista posibilitatea sa fie infestat? cu vreo bacterie?...
As putea sa fac un tratament general, ca sa zic asa?...
|
 |
|
As vrea sa va uitati la coada xiphoru-lui si sa im spune?i va rog daca pare sa fie finrot ...
Multumesc!
|
 |
|
Salut, si bine v-am regasit... din punct de vedere al calitatii apei nu am probleme dar ast?zi am observat ca un molly negru sta numai pe fundul apei, s-a miscat de acolo numai cand a mancat....
Ati mai intalnit ?....
Nu imi dau seama ce as putea face...
|
 |
|
Salut iti recomand un filtru de care am si eu aquel 500 turbo, nu o sa ai probleme cu acvariu....nu ocupa nici spatii mult....Oricum daca citesti si respecti cat de cat ce scrie pe aici nu o sa ai probleme cu acvariu....
Bafta!
|
 |
|
Salut si bune ai venit...
La un acvariu de dimensiunile astea eu folosesc un filtru aquel 500 turbo si nu am probleme.
Renunta la plantele de plastic, ey in ale mele am gasit un peste zebra înfipt la propriu
|
 |
|
Multumesc pentru raspuns, era o pura curiozitate, din fericire acvariul meu merge bine....mai putin temperatura apei pe care nu reusesc sa tin constant sub 28....
|
 |
|
Pare logic ce spuneti dar ma gândesc totusi la dozaj....de unde sa sti cat antibiotic sa le dai?....
Daca le pui prea mult nu risti sa le faci rau?....
|
 |
|
Buna seara, nu pot sa adorm pana nu va mai spun ceva, ceea ce mi se pare înc? o gogomanie :
M-a sunat cineva care are un acvariu cu ciclide sa m? întrebe daca pestii mei au fost infectati cu bacteria care le m?nânc? aripioarele.....
I-am r?spuns negativ si sfatul meu a fost sa caute pe aici o solutie sau sa mearga la un petshop.....
Mi-r?spuns ca nu e nevoie, întrucât medicul veterinar pe care il cunoaste si care chipurile este si mare cresc?tor de pesti i-a spus ....sa puna 5 pastile de ampicilina sau eritromicina in acvariu....
Ce ziceti....? Funny.....
|
 |
|
Sara buna, mi-am adus aminte de o întâlnire cu proprietarul unui acvariu de 180 litri in care lenevesc vreo 7-8 carasi aurii si as vrea sa va întreb daca poate fii adevarat ce îmi spune el sau fabuleaza ca sa nu spun altfel?:
Mai precis îmi spune ca având doua filtre unul intern si unul extern ei schmba apa doar odata la 5-6 luni in rest completeaza ...
Nu stiu ce sa zic....
|
 |
|
Am inteles si multumesc , o sa montez un ventilator lânga acvariu...de a pune sticle cu apa inghetata ma cam tem sincer sa nu le produc vreun soc termic....
By the way , acum vreo doua saptamani am ajuns la Animax Vulcan pentru a-mi arunca un ochi pe la plantele lor...Pareau destul de interesante dar cand am întrebat de un Anubias pinto sau de stone whith java moss au început sa dea din colt in colt, spunandu-mi :reveniti maine astazi nu este colegul de la acvaristica ....
Bun, ziz si facut , cum aveam ceva timp am revenit dupa vreo trei zile , întreb din nou de cele doua produse si mi se serveste acelasi raspuns:...stiti, astazi nu este colegul de la acvaristica  ......??. Le amintesc ca acelasi lucru mi-l spusesera si cu trei zile in urma, nu au spus nimic, dar s-au apucat sa caute produsele....luand efectiv la rand bazinele cu plante....
I-am mai ajutat si eu cunoscând cat de cat plantele si in final au gasit o piatra pe care erau cativa cm patrati de java si cum de anubias pinto nu au dat le-am multumit frumos si am plecat ....
Am revenit acum 3 zile, dar bazinele de plante sun aproape goale....
|
 |
|
M-am mai gandit, dar cred ca nu e bine sa le pun apa mai rece decat este la robinet, imi este teama sa nu le creez vreun soc daca le pun apa pe la 18-20 grade...
|
 |
|
Bine v-am regasit!
La mine in acvariu totul merge bine mai putin temperatura apei pe care doar in momentul schimbului de apa o am pe la 26 de grade , apoi dupa câteva zile urca spre 28.....
De montat un ventilator e cam complicat datorita capacului...asa ca singura solutie este schimbul de apa mai des....
Vou ce altceva mai faceti cu acest lucru?....
|
 |
|