Message |
|
Salut si bine ai venit printre noi.
Eu am patit cam ce ai patit si tu, dar am renuntat imediat la plantele de plastic si la un castel....
Nu te ajuta la nimic, pune in locul lor mai bine o radacina luata de la un pet shop.
Pentru lumina eu mi-am cumparat o priza cu temporizare si am rezolvat problema
|
 |
|
Va salut,
Testele de apa arata bine, dar am observat ca buretele filtrului diversa in care am pus sera siporax se colmatase repede practic dupa 6 zile apa prin spray bar abia mai curgea, asa ca de astazi am suspendat spray bar-ul si am introdus pentru oxigenare o pompa de aer Resun cu dublu circuit.
Acuma va intreb daca mai are rost sa tin filtrul diversa sau pot sa mut siporaxul in filtrul tetra in 600 ?
Sa aveti un week-end deosebit in continuare.
|
 |
|
Buna seara,
Testele arata ca apa are valori normale (folosesc testele 6 in 1 de la jbl), apa este limpede iar locatarii acvariului sunt O.K
In perioada urmatoare voi mai cumpara un acvariu nano ca sa il am pentru back up....sau o sa pun un betta in el si cand am nevoie de infirmiere il folosesc pe el.
Multumesc înca o data pentru sfaturi.
|
 |
|
Gata , am terminat tratamentul,am spalat mediile din acvariu, am schimbat 25% din apa, am lasat carbune activ in filtrul diversa 600 IN , timp de 36 de ore, iar apoi am constatat ca sera siporax mini a intrat perfect in acest filtru cu tot cu buretele aferent....
Sper sa fie bine acuma pestii si acvariul.
Maine fac teste sa vad cum e apa!
O duminica frumoasa sa aveti!
|
 |
|
Buna holly ghost si eu am început ca si tine, ba chiar pot spune ca la mine in acvariu era mai mult plastic si a doua zi dupa prima postare l-am scos....
nu trebuie sa te superi ci într-adev?r sa selectezi ce te intereseaza pe tine....
O seara buna!
In loc de scoici pune niste pietre eventual dar vezi sa nu fie calcaroase sau plante, eu am anubias si sunt foarte usor de intretinut...sau bilele alea de alge care nu sunt daunatoare
|
 |
|
Corect!!!!! Veteranii au dreptate!!!
Imbunatateste conditiile de viata a pestisorilor....
Gata, m-am prins....esti din Targu Mures si esti nationalist ....din cauza asta nisipul este tricolor...
|
 |
|
Am cumparat perlon, si voi pune carbune activ cu perlon in locul buretelui iar apoi voi pune sera siporax tot cu perlon...
Sa inteleg ca perlonul se arunca periodic ? ...nu se spala....
|
 |
|
Multumesc, asa voi face.
|
 |
|
Multumesc pentru sfaturi,apa o schimabasem de o zi iar eu nu folosesc carbune activ si am oprit aditia de Easy carbo...
Testele apei de astazi imi arata doar nitratii un pic crescuti...
Mediile de filtrare , se splala pur si simplu la robinet dupa terminarea tratamentului?....
Este cazul sa spal si radacinile?
Multumesc.
|
 |
|
E clar ca a fost hartuit de ceilalti pestisori...
Eu cred ca guppy au fost de vina la mine....apoi a sfarsit saracul cu coada mancata si decolorat....
|
 |
|
Eu am avut doi betta, unul a murit urmare a faptului ca acvariul nu era ciclat iar cu celalalt am patit la fel ca tine si l-am gasit mort printre radacini....
Cred ca l-au stresat ceilalti pesti....
Din pacate am renuntat sa mai cump?r betta...sunt frumosi dar cred ca prea solitari.
|
 |
|
Buna seara, întrucât poza nu am reusit sa- i fac molly- ului , iar starea lui nu dadea semne de bine ast?zi am efectuat un tratament cu jbl furanol 250 plus....3 tablete la 45 de litri de apa....
Acuma am o întrebare : e posibil sa sufere o deciclare acvariul?....Oricum peste 3 zile schimb 25% din apa.
Mul?umesc si seara buna!
|
 |
|
Buna seara, black molly-ul are defapt niste pete decolorate si numai are coada....
Ceilalti pesti sunt ok si parametrii apei sunt ok
Revin cu o poza...cand oi reusi sa il prind....
PS: Amalia, fata mea cea mare care-i hraneste spune ca asa are coada decand l-am luat.....adica de vreo luna
|
 |
|
Buna dimineata,
Nu am adus nimic nou in acvariu, am observat punctele respective dupa schimbul de apa....
Voi incerca sa fac o poza...oricum nu are decat el(un molly negru) si numai sunt atat de evidente....ca si comportament este foarte vioi , nu se freaca de plante sau radacini
|
 |
|
Azi am cumparat un saculet de sera siporax mini, as vrea sa va intreb daca in filtru se pune cu tot cu saculet sau fara?
Pe un molly sunt cateva puncte albe, e posibil sa fie gris? Ce sa fac?
Sa mai ridic un pic temperatura apei , acum este de 26 grade?
Multumesc....
|
 |
|
Buna Faye, eu zic ca l-am aclimatizat, dar cred ca nu era el obisnuit cu alti pesti....
Il luasem dintr-un acvariu in care erau numai betta in separatoare de sticla....
Sau o fi fost bolnav....habar nu am. Cert este ca pana nu o sa cump?r un bol ssu un nano acvariu, numai cump?r niciunul...
|
 |
|
Din pacate pentru betta e prea târziu sa mai schimb mâncarea... Cred ca nu avem noroc la pestisori din astia....
Am fost plecati 3 zile si l-am gasit sucombat....
Parametri apei sunt O.K. nu inteleg ce s-a întâmplat?... oricum decand l-am luat nu a iestit de sub radacini ....
|
 |
|
Buna seara, din fericire parametrii apei sunt O.K. in continuare, astazi am schimbat 20% din ea, spre sa se mai duca din tanin...Radacina am fiert-o si am lasat-o in apa cum m-ati invatat  ??...cei de la pet shop mi-au spus ca pot sa o bag direct in apa si nu se intampla nimic...
Si am o întrebare: Betta este el mai solitar, sau numai al nostru este? Sta toata ziua ascuns in radacini....La voi e la fel?
|
 |
|
 Multumesc pentru raspuns, in contextul asta , schimb buretii cu siporax mini si adaug niste bacterii...
Si atunci, periodic schimb pastilutele acelea sau doar le curat?
|
 |
|
Si las in cutia de plastic a filtrului numai sera siporax pur si simplu? Ce se intampla cu ea, se dizolva ....daca nu se dizolva cat timp le las?
Nu zambiti intrucat nu stiu....
Si inca o problema....geamurile si plantele s-au colorat un pic, prin eliberarea taninului de la radacini .
Ar trebui sa fac ceva?.... parametrii apei sunt OK
Multumesc...
|
 |
|