Message |
|
Arata mai bine iar meritul este si al fetitelor mele care , au inteles imediat ce este bine si ce nu pentru pestisori.
Sincer , cred ca am tinut cont de sfaturile voastre....Acuma mai astept un pic si o sa cumpar probabil si sera siporax...Cu ea ce fac , scot buretele dintr-un filtru si pun in loc tuburile alea?.....
As mai avea o întrebare, pentru betta este OK mâncarea tetra min sau trebuie sa ii cumpar lui ceva separat?
|
 |
|
Salut, multumesc colegei Faye pentru critica ??....nisip roz exista si in natura , asa ca la el numai umblu ??
Referitor la acvariu , el functioneaza de o luna iar , nivelul nitritilor si al nitratilor de 3 -4 zile încoace este 0.
Apa este limpede , poza iese asa din cauza peretelui care este crem.
|
 |
|
Salut!
Filtrele interne sunt doua cel cu care a venit acvariul dotat cu spray bar si inca unul tetra In 400 plus care functioneaza amandoua aproape de capacitatea maxima.Materialul filtrant este buretele , iar de spalat intr-o luna le-am clatit doar o singura data.Filtrele se vad in poza , in stanga si in dreapta bazinului.
Asa arata acvariul acuma
O seara buna!
|
 |
|
Bine v-am regasit!
Apa este in regula, nu am mai schimbat decât putin ieri dimineata când am introdus radacina cea mare...
Revin in cursul zilei cu înc? o poza, acuma nu reusesc sa o încarc.
O saptamana buna sa aveti!
|
 |
|
Ca o prima impresie, pestii sunt mai tematori fata de radacina, cu exceptia unui betta halfmoon, care este foarte incantat de ea....deja a revendicat-o.
Multumesc înc? odata pentru sfaturi....
|
 |
|
Asa arata acuma, mai am o bucata de radacina c?reia ii voi face si ei loc
|
 |
|
Buna dimineata!
Valorile masurate de dimineata indica 0 nitriti, deci sunt pe drumul bun....
Filtrele interne sunt doua cel cu care a venit acvariul dotat cu spray bar si inca unul tetra In 400 plus cre functioneaza amandoua aproape de capacitatea maxima.
Am pus in aceasta dimineata si radacina , revin in curand cu poze.
Multumesc pentru sfaturi si sa aveti o duminica linistita!
|
 |
|
Vesti bune: nitritii sunt aproape 0.
Am cumparat si bacterii (tetra filter active) maine dupa ce curat filtru pun si bacterii acolo.Am sacazut si temperatura spre 26 de grade
Credeti ca deciclarea a avut loc datorita pietrei pe care am avut-o in acvariu timp de 48 de ore?
|
 |
|
Bine v-am regasit!...
Am fost astazi si am cumparat o radacina pe care dupa ce o mai ajustez un pic o pun la fiert...
Deocamndata am scapat de imitatia de coral.
Revin cu noua poza dupa ce pun si radacina.
O zi buna in continuare!!!
|
 |
|
Pai este simplu....pune un copil sa aleaga intre un castel si o radacina....ce crezi ca va alege un copil de 5 ani indiferent de explicatii?....
Ei acuma revenind la problema mea, se pare ca al voi reusi sa scap de castel si sa iau o radacina, explicatia fiind ca decât sa moara pestii mai bine renuntam la castel , cu care se pot juca oricum dupa ce il scot din acvariu.... deci concluzionannd pentru azi, radaciana o bag direct in acvariu sau nu?....
|
 |
|
Bun, mâine probabil ca voi cumpara o radacina dintr-un magazin de specialitate....o introduc pur si simplu in bazin sau e bine sa adaug si niste bacterii?
Probabil ca voi renunta la castel...dupa plansetele de rigoare dar este facut de JBL sau Tetra din rasina...nu inteleg de ce este daunator sau pur si simplu nu este folositor..
|
 |
|
 Multumesc mult pentru sfaturi dar vreau sa stiti ca atunci cand marketingul se impleteste cu dorintelor celor doua fetite de 5 si 2 ani, nu prea ai vreo sansa....
Din acest motiv postez aici...
Altfel spus, am avut chiar si o planta din plastic (un fel de boschet) in care am gasit infipt efectiv un guppy....
Va rog sa imi spuneti daca schimburile de apa trebuie sa le fac zilnic sau la doua zile 15% din cantitate e OK... si daca ar fii nevoie sa aditionez bacterii...?
Multumesc inca odata pentru sfaturi...si sa stiti ca pestisorilor le place castelul stau tot timpul in el sa pe el...
Astazi am mai luat un anubias nana si l-am fixat pe castel, astfel ca in ceva timp probabil ca il va imbraca cu totul.
Temperatura apei o sa o scad treptat spre 25 de grade....
Solutia agreata de comun acord este ca pe masura ce vor creste pestii sa donam gradinitei....
|
 |
|
Multumesc, nu am vrut sa deschid un alt topic .....
Revin cu unele informatii:
- pestii sunt in numar de 14
- temperatura apei este de 28 grade
-sunt hraniti odata pe zi
- folosesc easy carbo pentru anubias
-lumina functioneaza doua ore dimineata si doua ore
seara
Voi reveni dupa amiaza cu alta poza mai ok
|
 |
|
Salut si bine v-am gasit!
Copiilor mei le-a adus iepurasul un acvariu diversa de 54 litri echipat complet , pe care l-am pus in functiune conform indicatiilor vanzatorului , iar dupa 3 zile am mers sa cumparam pestisori(cativa guppy, molly, xypho, sanitari si un betta albastru) plus un castel si o planta de plastic ... .Toate bune pana a doaua zi dimineata cand bineinteles ca apa era alba iar betta si inca vreo doi pesti sucombati....
Am inceput sa citesc pe forumuri despre ciclare si am inceput sa schimb apa, am mai cumparat un filtru IN 400 iar in 3-4 zile lucrurile sau asezat....
Intre timp am mai achizitionat un aspirator jbl, teste pentru apa 6 in 1 de la jbl,test pt ph, o planta anubias si un hranitor automat .
Bun.... lucrurile pareau sa mearga bine apa limpede pestii fericiti pana cand am plecat in minivacanta de 1 mai iar la intoarcerea de la munte am adus o piatra pe care am pus-o in acvariu(dupa ce am testat-o sa nu fie calcaroasa si nu era).
A doua zi insa pestii stateau numai pe la suprafata, iar cand am facut testul apei, ph ok dar nitritii si nitratii la maxim, conform testelot 6 in 1...
am reinecput sa schimb apa de 3 zile, prima data 20%, apoi cate 15%, apa s-a limpezit(am folosit cristal water si aqua safe), nivelul nitritilor si nitratilor a scazut....dar inca nu sunt in limitele safe.
Multumindu-va anticipat pentru raspunsuri vreau sa va intreb daca mai continui cu schimburile zilnice sau astept doua zile intre ele....
Si inca ceva, ar trebui sa cumpar si bacterii sau sa mai astept.
Maine am sa postez si o poza cu acvariul fetitelor.
O seara buna!!!
Editat de stefanp: Ti-am mutat postul facut in topicul altui coleg, intr-un topic separat, al tau.
|
 |
|