Salut,
Poate inca e prea devreme pentru un jurnal, desi lipsesc multe piese din puzzle, m-am gandit ca ar fi okey sa va scriu idea me.
Iar pe masura ce inaintez cu proiectul sa vin cu mai multe informatii, intrebari si imagini.
Sper ca pana la finele lunii Noiembrie, standul sa arata cam asa:
Iar aici aveti doar o bucatie din el

)
Urmeaza sa-l montez si sa-i fac niste gauri pentru echipamente. (asta din lipsa de timp)
Toate piesele au ajuns si au fost taiate la dimenisuni. Am mers dupa modelul 90x45 (probabil x45) insa mai trebuie sa ma decid la inaltimea acvariului.
Pentru suportul lampi, din motive financiare n-am achizitionat nimic momentan, dar urmeaza. Am pus ochii pe ceva teava de la romstal
http://www.romstal.ro/teava-inox-teava-galvanizata-c3000 - imi cer scuze pentru reclama. Cand am banutii am sa trec sa vad cum arata in realitate si cat de solida este, avand in vedere ca lampa este destul de grea.
Lampa este Aquamedic 250w metal hid + 2x24 T5
Aici tot din motive de buget, inca nu m-am hotarat pe ce model de neoane sa merg..(in calcul am gieseman, aqua medic sau osram).
Iar pentru HQI, 250w e prea mult si va trebui sa-i schimb balastul dar am o dilema, 150W depasteste 1w/l iar daca merg pe 70w ies sub 1w/l.
Lampa are o lungime de 60cm iar acvariul de 90cm, ea fiind suspendata, suprafata de iluminare ar fi mai mare deci cred ca nu ar fi o problema cum ca unele plante ar fi mal slab iluminate...iar din ce am observat mai toate lampile suspendate sunt mai mici decat acvariile.
Momentan detin un sistem CO2 cu butelie de 2kg reincarcabila, mai am nevoie de valva antiretur, furtune si difuzor.
Acvariul inca nu a fost realizat, la filtrare inca ma mai gandesc, iar de plante substrat inca n-am luat nimic in calculc pana nu am banii.
Lucrez pe plan financiar la acest proiect de 5 luni si in fiecare luna am luat cate putin.
O sa mai revein pe masura ce apar lucruri noi.
P.S: Acvariul va fi unul foarte bine plantat si ma gandesc pe viitor sa particip cu el la concursuri.
Va multumesc
edited by koala: Am reparat linkurile imaginilor.