[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cashgrab
Forum Index » Profile for Cashgrab » Messages posted by Cashgrab

Frumos acvariul. Mi-ai furat idea
Exact in genul tau vreau sa-l fac si eu.
Si cum nu am gasit prin romanica noastra, ada power sand, ma gandeam la un alt activator pentru subratul acela ada amazonia, si mi-am luat tot Tropica.
Deocamadata, doar astea le-am achizitionate, dar inca strang bani pentru restul.Oricum astept sa-mi zici cum evolueaza. (sa stiu daca am facut alegere buna sau le vand )
Si cum am spus, imi place acvariul tau, suna promitator, dar nu mi-ai spus nimic despre acvariu in sine.
Eu am unul hailea de 54l si caut ceva cu sticla extraclara, gen ca al tau. E de marca sau e home made?

Mersi anticipat si ape limpezi
Parintii lor sunt galbeni (curati), si ei la fel.
Mersi frumos stefan.
Acu fac calcule daca se merita
Cica butelia are revizia pana in 2016...
Salutare, am gasit o butelie reincarcabila de 500g si as dori sa stiu ce altceva mai am nevoie ca sistemul sa fie complet si functional?
Ce sa verific la butelie inainte de a o cumpara?
Nu am mai avut pana acum sistem co2, deci practic sunt noob (0 cunostinte).

Sunt scumpe restul pieselor?

Multumesc anticipat
Cumpar sistem CO2 cu butelie de 500g reincarcabila si lampa reglabila pana la 80cm. ( si mai mare) Astept oferte in PM.
Multumesc
Frumos premiul si meritat, doar ca organizatorii sau ma rog ce-i care au dat premille, n-au fost "baieti" pana la capat.
Am vazut recent pe youtube la aquascaping.tv, prezentau produsele de la dennerle si ce sa vezi? Pe un stand...exact acelasi acvariu (ca dimensiuni), acelasi filtru, aceeasi lampa...doar ca erau doua.Ai primit doar o lampa, nu?
Oricum e mai bine decat nimic....

Bafta in continuare si asteptam poze cu noul acvariu, evident amenajat.

care-s dimensiunile acvariului?
Dupa cum si titlul, deci astept oferte in PM.
Eu, am scapat cu algumin...am pus cativa(ml), precum cat scria pe sticluta, am repetat procesul si a doua zii iar pe urma am indepartat algele mecanic(cu o periutza de dintiti) si gata.
1.Am schimbat 30% din apa pe timpul celor doua zile.
2.Si, tot in cele doua zile n-am aprins lumina deloc.
3.Si, pentru ca aveam un filtru din ala intern, am schimbat materialul filtrant(pe timpul celor doua zile) cu pungutza aia neagra cu care a venit filtrul (cred ca era carbune in ea..)
De ce toate astea? - pentru ca Algumin e totusi o substanta chimica, iar spartura mea vulcania pe care o aveam in filtru este = cu 0 la substantele chimce si evident toate astea pentru siguranta pestilor. Scrie ca nu e daunator, dar e bine sa fii precaut.
Evident mi-a mai ramas solutie si daca in timp de 3 saptamani apar din nou, voi repeta procesul.
Sunt la a doua saptamana si nicio alga pana acum.
Pestii n-au nimic , adica cel putin n-a murit niciunul , n-are niciunul nici-o simptoma, deci cred ca n-am gresit cu nimic.
Unii nu-l recomanda, insa la mine a functionat.
De cat timp e? a fost ciclat?...ca e cam tulbure apa. A si prea multi pesti in el...in rest toate cele bune!
Trece-l la pierderi. E maxim maxim 3 lei un neon. Asta e....nu esti primul care pierde un peste.
Donez 3 callistusi, pe motivul ca sunt incompatibili cu ce am eu. Sunt perfect sanatosi.
Pret 50 lei , PM pentru detalii
Am 3 calistusi si 1 tetra... ii schimb deoarece is incompatibili cu ce am eu... doar pe cluj
Sanatosi toti.
sa nu se inteleaga gresit ... nu am taiat...doar am pus presiune pe cutit... si a crapat exact bucatzica care am vrut...poate am fost un caz fericit
Cashgrab wrote:Mersi baietzi, am reusit pe un doc din ala pe care bati carnea...si un cutit din ala de taiat painea cu zimti marunti.
S-a taiat la perfect. Tot am transpirat ca stric axul nou...care era cu 0.5 mm mai lung dar in final a iesit bine.
Ziceai ca-s in operatie. )
Mersi baietzi, am reusit pe un doc din ala pe care bati carnea...si un cutit din ala de taiat painea cu zimti marunti.
S-a taiat la perfect. Tot am transpirat ca stric axul nou...care era cu 0.5 mm mai lung dar in final a iesit bine.
Ziceai ca-s in operatie. )
Salutare,

Am de o luna in acvariu 6 neoni, 3 corydoras , 1 ancitrus,3 guppy, 2 tetra cu ochii rosii si 3 callistus.
Vineri cand am plecat de acasa toate bune... duminica cand m-am intors un tetra era aproape fara coada...evident a murit...saracu nu mai putea inota normal..
Se urmareau de cateva zile cei doi tetra unu pe celalalt...dar nimic iesit din comun.
De asemenea un callistus face pl mare prin acvariu se ia dupa toti pestii.
Acuma care o fi de vina? Calistus sau Tetra...
Altceva ce am mai observat e cum guppy nu poate sa le faca nimic celor de mai sus amintiti...se ia de neoni...dar dupa un timp inceteaza si se duce iar cu gasca lui de guppy.

Care la fi mancat pe tetra?

Mersi de ajutor
E greu ca n-am in ce sa-l prind... e subtire rau(cat plasticul la un betisor de urechi)... Mersi oricum, am sa incerc pe unu rupt. Daca mai are si cineva alte idei..
kirucd wrote:Probabil ca se poate taia cu un Dremel cu turatie mare si disc diamantat. Nu am incercat dar in principiu cred ca se poate.

O zi buna,
Dragos
Salut,

Precum zice titlu... daca a reusit careva sa-mi zica si mie cu ce?
Am un filtru extern vechi care vreau sa-l resuscitez si nu gasesc ax ceramic (decat unul mai lung cu 8 mm) si ma bate gandul sa-l tai.
Am dat un mail la producator sa-mi zica ce p/n mi-ar trebuii dar inca n-am primit raspuns.
Daca nu se poate taia, atunci din ce as putea face un ax?

Va multumesc.
Salutare acvaristi,

Am si eu o dilema in legatura cu lumina din acvariu.
Acvariul meu a venit cu 1 buc x neon Sun Glo T8 15 W (dimensiuni 18inch 460mm), cum vin toate acvariile standard...
Pe mine ce ma fascinat e culoarea luminii acvariilor din magazine...au o tenta de albastru spre violet.
Am intrebat pe o angajata de acolo ce tip de neoane folosesc si mia zis ca 4600k sau 4800k (nu mai retin exact).
Probabil a raspuns din necunostinta de cauza ori o fi avand dreptate....asta ramane de vazut.

Acum si dilema, cum obtine si eu o lumina ca si a ceea?De ce doresc la fel?
Aveau substrat vulcanic (ca si mine) si avea un contrast placut.
Am cautat neoane de dimensiunea 15w si 460 mm, ca sa inlocuiesc cel standard, dar nu gasesc decat pe site-uri straine.
Vroaim sa incerc un neon albastru sau marin fluorescent....

*Specific: in acvariile lor nu erau plante, dar eu am, s-ar putea ca lumina lor sa nu fie benefica plantelor.

Astept ceva solutii.
Mersi anticipat

Forum Index » Profile for Cashgrab » Messages posted by Cashgrab
Go to: