Un update , dupa 3 saptamani .
Am pus in al treilea sertar din filtru 1,5 litri de Ada BioRio si , cand voi gasi la un pret bun voi cumpara si 1,5 litri de Matrix pentru al treilea sertar . Apropo de raspunsul celor de la Ehei , pe care m-am bazat ca fiind un raspuns profesional , intr-un sertar am putut pune doar 1,5 litri de material filtrant si nu 2 litri cum mi-au raspuns . Pe langa asta am fost tare dezamagit sa realizez ca desi ei vand filtrul Profesional 3 600 cu materialul filtrant inclus , materialul pe care il pun in cutie e undeva sub 1 litru/sertar . Parca nemtii erau seriosi
Ph Controller-ul e in functie acum si dupa ce a crapat si aproape explodat numaratorul de bule de la CO2Art, functionez cu un numarator de bule de la JBL , cu 2 bule pe secunda . PH-ul il tin la 6,75 ( +/- 0,5 ).
De asemenea am inceput si fertilizarea cu Dennerle V30/S7/E15 ( sper ca nu am incurcat literele ) cu 2 dozatoare , Planta Gold, FB7 si 2 ml de EasyCarbo/zi .
Din cele 4 neoane, functioneaza 2 , primul din spate Aquaflora si al treilea Midday , 5 ore pe zi
Cred ca de saptamana viitoare incep sa aprind si celelalte 2 neoane, incepand de la o ora pe zi , pana ajung probabil la 8-9 ore cu 2 neoane si 5-6 ore cu 4 neoane .
Timp de vreo 2 saptamani cred ca am avut jumatate din speciile de alge existente, dar acum nu mai am pic de alga, si apa este cristal, spre marea mea bucurie .
Am si cativa locatari : 3 SAE , 3 Neritine, 1 Molly ( care in curand se intoarce de unde a venit ) si 1 Amano . Saptana viitoare voi mai cumpara 3-4 Amano si apoi ma voi hotara cumva si la cardul de pesti pe care urmeaza sa-l gazduiesc .
Multumesc !