Ziua buna tuturor ,
Sunt foarte aproape de a da drumul acvariului meu dupa multe, multe luni de achizitii, care de care mai mult sau mai putin costisitoare .
A ramas sa mai cumpar doar Controller-ul si sonda PH . Desigur asta nu ma va impiedica sa dau drumul ciclarii, avand in vedere ca in max 2 saptamani o decizie tot voi lua .
Dupa ce am citit sute de mesaje pe acest forum, sincer , nu am ajuns la nici o concluzie cu care sa fiu impacat .
Am fost atent mai ales la cei care au acvarii de ceva timp, care folosesc instrumentul asta si care au si rezultate bune ( desi imi e clar ca aparatura ajuta mult dar nu inlocuieste indemanarea si dedicarea ) .
Asadar, nelamurirea mea cea mai mare este legata de Controller .
Avem Controllere ( preturi luate din diferite locuri ... ebay, aquaristic.net, etc ) :
- PH-201 - 75 EURO ( Stefan stiu ca a folosit sau inca foloseste acest model si daca el nu are acvarii frumoase ....
- Weipro Ph 2010 - 152 EURO
- American Pinpoint - 188 EURO
- JBL - 237 EURO
- Dennerle ProfiLine - 244 EURO
- Dupla Alpha - 407 EURO
Credeti ca daca s-ar pune "mana de la mana " de catre cei care cunosc, au folosit, s-au lovit de bune, rele, s-ar putea explica de ce ar trebui sa dea omul , sa spunem 250 EURO pe un Dennerle si sa nu faca economie de 175 EURO cumparand un PH-201 ? Sau sunt toate cam aceeasi mancare de peste ( din pc de ved practic , ca nu frumusetea controllerului ne intrereseaza aici ) si cumpara fiecare ce firma ii place, dar in final , acelasi PH il va avea in bazin si tot atatea pac-pac-uri de electrovalva ?
De asemenea, din cate am citit ( pt ca nu am folosit inca ) Sonda ar fi cheia la buna functionare a instalatiei .
Si aici , la fel . Avem sonde cu 15 EURO si ajungem pana undeva pe la aproape 100 EURO ( parca Dennerle am gasit aproape de pretul asta ) .
La fel ca intrebarea de mai sus, ce ar trebui cumparat . Ma / Ne poate lamuri cineva care a avut si experiente practice cu mai multe sonde ?
Daca mai primim si indicatii despre de unde se pot cumpara cele indicate e si mai grozav, ca doar prcatica intotdeauna bate teoria .
Ma gandesc ca daca avem norocul la acest post sa raspunda cativa "grei" de pe forum, ar fi mult mai simplu pentru cei care acum isi construiesc un sistem de CO2 .
Va multumesc ,