[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal de primavara - 240 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
vladwill
Junior member

IP:

Da, urmeaza sa mai primesc o comanda saptamana viitoare .

Vlad
vladwill
Junior member

IP:

Un update , dupa 3 saptamani .
Am pus in al treilea sertar din filtru 1,5 litri de Ada BioRio si , cand voi gasi la un pret bun voi cumpara si 1,5 litri de Matrix pentru al treilea sertar . Apropo de raspunsul celor de la Ehei , pe care m-am bazat ca fiind un raspuns profesional , intr-un sertar am putut pune doar 1,5 litri de material filtrant si nu 2 litri cum mi-au raspuns . Pe langa asta am fost tare dezamagit sa realizez ca desi ei vand filtrul Profesional 3 600 cu materialul filtrant inclus , materialul pe care il pun in cutie e undeva sub 1 litru/sertar . Parca nemtii erau seriosi
Ph Controller-ul e in functie acum si dupa ce a crapat si aproape explodat numaratorul de bule de la CO2Art, functionez cu un numarator de bule de la JBL , cu 2 bule pe secunda . PH-ul il tin la 6,75 ( +/- 0,5 ).
De asemenea am inceput si fertilizarea cu Dennerle V30/S7/E15 ( sper ca nu am incurcat literele ) cu 2 dozatoare , Planta Gold, FB7 si 2 ml de EasyCarbo/zi .
Din cele 4 neoane, functioneaza 2 , primul din spate Aquaflora si al treilea Midday , 5 ore pe zi
Cred ca de saptamana viitoare incep sa aprind si celelalte 2 neoane, incepand de la o ora pe zi , pana ajung probabil la 8-9 ore cu 2 neoane si 5-6 ore cu 4 neoane .
Timp de vreo 2 saptamani cred ca am avut jumatate din speciile de alge existente, dar acum nu mai am pic de alga, si apa este cristal, spre marea mea bucurie .
Am si cativa locatari : 3 SAE , 3 Neritine, 1 Molly ( care in curand se intoarce de unde a venit ) si 1 Amano . Saptana viitoare voi mai cumpara 3-4 Amano si apoi ma voi hotara cumva si la cardul de pesti pe care urmeaza sa-l gazduiesc .

Multumesc !
[Thumb - IMG_3618.JPG]

[Thumb - IMG_3615.jpg]

[Thumb - IMG_3616.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2015 17:33:01

Vlad
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Imi place, seamana foarte tare cu setup-urile mele vechi

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai buget baga amano la greu , eu zic sa bagi 15 linistit si daca ar fi dupa mine as baga si vreo 5 otto .

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2015 18:39:23

stefanp
Moderator

IP:

Eu zic sa duci proserpinaca mai in spate, pentru ca va creste mai mare si destul de repede si sa aduci butterfly-ul mai in fata, pentru ca e mai finuta, mai mica si cu crestere mai lenta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladwill
Junior member

IP:

Multumesc Liliacule pentru apreciere
Fauna este acum compusa din 7 Amano, 5 Otto, 3 SAE, 3 Neritine si Molly-ul pe care-l mai las putin . Chiar 15 Amano imi e frica sa bag pentru ca ma gandesc ca pana la urma toata fauna mea va fi formata in mancatori de alge, care, apropo, nu prea mai au ce manca ... nu mai am nici un fel de alga de vreo 10 zile .
Referitor la fauna, chiar am vrut sa intreb : Crevetii se calculeaza la fel ca pestii ? 7 Amano x 4 cm = 28 litri ?

Nu prea reusesc sa ma hotarasc legat de pestii pe care vreau sa-i cumpar . E clar ca vreau ceva pasnic, dar, desi initial eram convins ca voi cumpara neoni, acum, parca tot mai mult imi doresc si ceva cozi/aripi frumos colorate care sa "fluture" prin apa . Am vazut undeva un acvariu frumos plantat cu o gramada de gupii masculi, doar masculi ... ma intreb, oare sunt fericiti fara gagici pe langa ei ?! Ca noi baietii nu cred ca am avea problema de o pauza de ... cativa ani

Vlad
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

OOOO ba cum sa nu avem ?? avem ,avem probleme grave fara sexul opus lg noi EU cel putin sunt mort fara...
Ma gandesc ca guppy nu ar avea nicio problema doar masculi,de fapt chiar asta am si eu in cap cu cel de 25 de litrii,ceva guppy masculi,dar doar rase pure.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
vladwill
Junior member

IP:

stefanp wrote:Eu zic sa duci proserpinaca mai in spate, pentru ca va creste mai mare si destul de repede si sa aduci butterfly-ul mai in fata, pentru ca e mai finuta, mai mica si cu crestere mai lenta.

Le-am vazut mai bine dupa ce le-am plantat . Cred ca ai dreptate .
Ma tot uit la cele 2 pietre din dreapta si in fiecare zi imi vine sa le scot de acolo. Ca-mi iau o gramada de loc de plantat e clar , nu stiu cat de mult ajuta la frumusetea acvariului sau la orice altceva . Ce pareri aveti ? Scoatem una, scoatem amandoua , le lasam acolo , mai punem 5 pietre ?

Vlad
vladwill
Junior member

IP:

paradoxx wrote:OOOO ba cum sa nu avem ?? avem ,avem probleme grave fara sexul opus lg noi EU cel putin sunt mort fara...
Ma gandesc ca guppy nu ar avea nicio problema doar masculi,de fapt chiar asta am si eu in cap cu cel de 25 de litrii,ceva guppy masculi,dar doar rase pure.

Si de unde te-ai gandit sa iei rasele astea pure ?! Pentru ca si eu, desigur, as vrea cativa, nu multi , dar frumosi . O lista lunga am de la Nevertebrate.ro ... mai ai si alte surse ?

Vlad
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Daca te pasioneaza endlerii, vezi ca are conul Emil (rick) o linie pura.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vladwill wrote: ... nu mai am nici un fel de alga de vreo 10 zile .

salut
cred ca mai corect e sa spui ca nu ai alge vizibile, nu ca nu ai alge...
nu e cazul sa-ti faci probleme ca nu au ce manca mancatorii de alge, la urma urmei poti sa le dai si de mancare daca ti se pare ca flamanzesc

referitor la cati creveti poti sa tii... parerea mea e ca daca acvariul are peste 100 de litri + filtru extern, poti sa tii cati creveti incap, la modul literal )
incarcatura biologica a unui crevete este neglijabila.

de exemplu eu nu am cum sa stiu cati creveti red cherry am in acvariu si nu pot sa controlez numarul lor in nici un fel, ca nu-i pot opri sa se inmulteasca..

cand curat filtrele sau pre-filtrul, gasesc cel putin catva zeci numai acolo, deci apreciez ca numarul lor este mai mare de 100.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2015 11:50:19

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vladwill wrote: Ce pareri aveti ? Scoatem una, scoatem amandoua , le lasam acolo , mai punem 5 pietre ?

Scoatem tot,mai punem 5 pietre si mai punem 5 lemne

This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2015 11:54:28

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:OOOO ba cum sa nu avem ?? avem ,avem probleme grave fara sexul opus lg noi

Dupa o varsta o sa apreciezi linistea, pacea.. O data pe an e suficient, iar daca se intampla sa scapi de corvoada, e si mai bine, o pui de o fecioreasca smilie

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
vladwill
Junior member

IP:

dan.pavelescu wrote:Daca te pasioneaza endlerii, vezi ca are conul Emil (rick) o linie pura.

Cum dau de Conul Emil? Il gasesc folosind search-ul forumului sau imi poti da un link cu vreun post facut de el ... si d-acolo ma descurc eu ... Multumesc !

Vlad
vladwill
Junior member

IP:

Humbert wrote:
salut
cred ca mai corect e sa spui ca nu ai alge vizibile, nu ca nu ai alge...

Pai asa as mai putea sa scriu cateva randuri si despre fauna pe care o am in acvariu si care nu prea e vizibila

Vlad
vladwill
Junior member

IP:

paradoxx wrote:
vladwill wrote: Ce pareri aveti ? Scoatem una, scoatem amandoua , le lasam acolo , mai punem 5 pietre ?

Scoatem tot,mai punem 5 pietre si mai punem 5 lemne

Faci tu cinste cu lemnele ?

Vlad
vladwill
Junior member

IP:

I love it !!!
[Thumb - 03.06.15.JPG]

Vlad
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

vladwill wrote:
dan.pavelescu wrote:Daca te pasioneaza endlerii, vezi ca are conul Emil (rick) o linie pura.

Cum dau de Conul Emil? Il gasesc folosind search-ul forumului sau imi poti da un link cu vreun post facut de el ... si d-acolo ma descurc eu ... Multumesc !

Ia vezi bossule aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/33924.page

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
vladwill
Junior member

IP:

Multumesc frumos !!!

Vlad