| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
Frumosi pestanii !
Dar din ce vad eu te pricepi foarte bine la fotografiat pesti. Eu nu pot sa spun ca sunt strain de fotografie si am cam tot ce-mi trebuie EOS 600, 3 obiective scumpe, Blitz dedicat, Trepied si cam tot ce are nevoie pentru un fotograf amator. Dar nu pot sa ma laud cu poze prea reusite in acvariu.
Succes in continuare !
|
 |
|
|
Asteptam pozele
|
 |
|
|
|
Interesant articolul ... Dar n-as face asta ... Nu stiu de ce ...
E frumos jocul lor in famile - si cred ca e foarte fain daca te poti limita la 3 - 4 specii intr-un acvariu de 800 - 1000 Litri. Acvariile lui Koala si Lofty sunt un exemplu foarte bun. Din nefericire cand esti la inceput vrei sa ai o ciorba de pesti si aduni pesti de toate culorile. Asta e - o sa fac eu ordine in acvariul urmator.
|
 |
|
|
Buna seara tuturor !
@ Dan - Pietrele sunt luate de la un depozit de bolovani decorativi pentru gradini si amenajari peisagere. Locatia - Langa Hornbach Balotesti. De fapt pe DN1 in zona Otopeni Balotesti sunt 3 sau 4 asemenea locatii unde gasesti de cumparat pietre pentru amenajari (ei le vand pentru curti si cascade). Daca te interesaza iti dau locatiile - eu sunt in tema pentru ca ma tot duc cu diversi clienti prin locatiile astea.
@ Lucianvlad - Multumesc pentru aprecieri. Mult succes si tie cu proiectul. Nu e greu cu africanii - am inteles ca discusii sunt pretentiosi. Am incercat sa ascult sfaturile acvaristilor cu state vechi si a iesit ce vezi. Sunt foarte amuzanti in familie - nu stiu daca are sens sa te stresezi sa faci un acvariu doar cu masculi. Ei par fericiti asa pe grupuri - cu conflictele de rigoare.
@ all - nu am mai scris de mult aici pentru ca acum ceva timp am pierdut dupa un schimb masiv de apa toata populatia de Labidochromis Mbamba Bay + un Hogi red. Nu stiu foarte bine din ce cauza - e posibil din cauza schimbului de apa 70-75%. Astia erau preferatii mei din tot acvariul
O sa descriu povestea detaliat alta data ... Acum acvariul meu mai are 3 - 4 bolovani si nisipul de pe fund. E ca un acvariu de carantina in asteptarea celui mare ...
Numai bine !
|
 |
|
|
Foarte frumos acvariul  Si foarte frumoasa povestea acvariului.
Cred ca in iarna asta ma voi apuca si eu de un proiect similar. Insa ma tem de reactia sefei casei la vederea intervantiilor care se vor lasa cu sparturi si zugraveli ...  Pozele tale sunt un exemplu pentru oricare nevasta (din categoria - uite cat rau poate sa arate casa daca barbatul este suficient de motivat  )
Sunt curios cum o sa se prezinte decorul dupa ceva timp. Arata la fel de bine ca cele de la Akvadekor ?
Numai bine !
|
 |
|
|
Arata bine acvariul tau
Nu stiu ce sa zic de acvariul plin de masculi ??? Aia se bat nu femelele ... Si nu stiu daca chiar femelele au o asa de mare importanta pentru ca la unele specii masculii se bat default (doar pentru suprematie) Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la unele specii este foarte dificil sa stabilesti sexul.
Plus ca o sa fie destul de tristi si necolorati. Eu am avut un mascul dominant de Mbamba bay care la un moment dat s-a autointitulat serif peste celalti desi era mai mic decat 2 dintre pui. Si i-a tot batut pe ceilalti si statea tot timpul infoiat. La un moment dat ceilalti 3 (juvenili toti - 5 cm) au pus de un complot si l-au batut pe asta pana l-au casapit. L-am luat mai mult mort decat viu si l-am pus intr-un acvariu separat cu niste pui de Caeruleus. Nu s-a mai colorat niciodata si dupa 2 luni cand i-au crescut aripioarele ciufulite, tot il bateau celalti care se intelegeau de minune dupa mutarea serifului si a ramas decolorat, mai sters decat o femela pana a murit din pricina violentei. L-au alergat intr-un w-end cand am fost plecat si l-am gasit inghesuit dupa o teava de filtru - a murit in cateva ore dupa ce l-am scos.
Asteapta sfaturi si de la Bartanii Ciclidelor Africane dar eu nu as face asa ceva.
Numai bine !
|
 |
|
|
Interesant proiectul
Un sfat daca se poate - te complici foarte tare daca te apuci sa faci mix intre sticla si alte materiale. Fa ce poti tu mai bine dat realizeaza-l din sticla sau acril. Nu te complica sa faci imbinari intre sticla, betoane si alte materiale permeabile.
Am vazut multe la viata mea si pot sa-ti spun ca din experienta oamenilor care au piscine in casa nu e deloc usor sa faci betonul impermeabil. Betonul prin definitia lui ca material de constructie rezista foarte bine la compresiune si foarte prost la intindere. Cat de rigid ti se pare betonul este foarte pacatos ca material si daca e supus unor eforturi cum nu trebuie fisureaza - si atunci poti sa-l tratezi cu mama rasinilor epoxidice ca tot se va scurge apa prin el. Nu degeaba s-a inventat betonul armat - pentru ca armatura metalica sa preia partea de efort de intindere la care betonul s-ar rupe si sub propria greutate.
Poti sa faci un acvariu super impresionant din sticla (se poate debita si sticla speciala din jumboglass pana la 6 metri) dar e o mare problema transportul si manipularea sticlei prin casa.(Asta ca sa nu vorbim de costuri) Imi aduc si acum aminte de transportul unui vitraliu imens la o casa de boier unde pana la urma s-a lasat cu - imi bag p**a in el de vitraliu (dupa ce s-au zgariat si peretii si marmura de pe jos) si s-a comandat in Elvetia un print de mari dimensiuni care e transparent si mult mai potrivit pentru spatiul ala.
Posteaza pe forum schematic cum e incaperea pe care vrei sa o transformi in acvariu si sarim si noi cu propuneri. Eu din putina mea experienta recomand sa faci sticla vizibila dintr-o bucata si sa o incadrezi intr-o rama frumoasa ca sa para mai mare ... Rama poate fi la randul ei din sticla vopsita (Lacobel de exemplu - da pe Google si o sa vezi ce este) Solutii estetice exista.
La partea de filtrare Dragos e Doctor docent. Nu te sfatuiesc sa faci nici macar baza din beton pentru ca ai nevoie de acareturi multe sub un asemenea acvariu. Eu si acum ma injur ca am facut un stand pentru un acvariu de 2.4 metri compartimentat de asa maniera incat nu-mi incape sump sub el. Recomand calduros un stand metalic imbracat in PAL.
Nu fa pasi gresiti pana nu te documentezi temeinic si intreaba de 100 de ori ca nu stii cune te poate ajuta.
Succes !
Numai bine !
|
 |
|
|
|
Cuvintele sunt de prisos ! Arata de vis acvariul !
|
 |
|
|
Donez Ciclide Africane urmatoarele specii:
Maylandia estherae 1M + 2F
Labidochromis mbamba bay 2M
Labidochromis hongi red 1M
Pseudotropheus acei msuli 1 sau 2 (nu stiu sexul)
Labidochromis caeruleus 2 (nu stiu sexul) Sper sa fie 1M + 1F
1 mascul de Mbamba bay si 1 mascul de Maylandia estherae au innotatoarele putin jumulite din cauza luptelor pentru imperechere. Se refac repede din experienta. In rest pestii sunt sanatosi si voiosi. Am selectat cateva familii si dau surplusul pentru ca se bat deja.
As prefera sa-i dau pe toti odata in Bucuresti (Piata Presei sau in zona de Nord pe unde am drumuri frecvente). Vreau sa-i dau unui acvarist care dispune de spatiu adecvat cresterii ciclidelor africane.
Rog doritorii sa ma contacteze pe PM.
Numai bine !
Fotografii recente ale acvariului aveti aici :

|
 |
|
|
Edited by Lucian: reeditat link-uri poze mici
|
 |
|
|
|
Aste adevarat ca nu am mai scris de ceva vreme pentru ca am fost plecat mai toata vara (ocupat peste masura din cauza serviciului).
Acvariul de inceput se prezinta la fel ca in configuratia initiala cu pestii ceva mai mari cu singura schimbare ca acvariul de pui are acum 200 litri. M-am intors acasa in fiecare w-end pentru schimbul de apa saptamanal (pestii o duc foarte bine).
Sper sa pot sa ma apuc de acvariul cel mare in toamna asta dar nu am avut energie sa mut acvariile si pestii din ele de pe pozitie ca sa pot lasa acvariul cel nou la lipit si uscat.
Revin cu poze saptamana viitoare dupa ce ma mai linistesc ...
Numai bine !
|
 |
|
|
Poti sa incepi a te documenta aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23172.page
Colegii de forum au fost foarte amabili si mi-au explicat o gramada de chestii. Vezi ca sunt si articole foarte interesante pe forum daca esti la inceput.
Numai bine !
|
 |
|
|
Frumos acvariul !
Un filmulet sau un set de imagini mai recente ne prezentati si noua ?
|
 |
|
|
|
Omagiile mele !
Cuvintele sunt de prisos ...
|
 |
|
|
Foarte tare scula ! O sa vezi ca este un pas mare de la scrumierele alea de buzunar la DSLR.
Puteai si tu sa faci o poza in oglinda ca sa fotografiezi cu Nikonul cel nou
Succesuri in continuare !
|
 |
|
|
|
Foarte frumos !
E de vis acvariul tau !
|
 |
|
|
Sunt impresionat de talentul si perseverenta acvaristica !
Iti trebuie oleaca de documentare si know how pentru a da o gaura perfecta intr-o sticla atat de groasa
Asteptam continuarea
|
 |
|
|
Frumoasa povestea ta si a bazinului tau !
Ai avut o rabdare de chinez batran cu acvariul asta  Si nu stiu de unde ai atata energie sa realizezi acest rezumat al atator luni de munca
Asteptam cu interes continuarea.
Numai bine !
|
 |
|
|
Salutare !
Impartasesc din putina mea experienta in domeniul africanilor. Daca faci niste edificii din pietre care sa nu creeze structuri inchise ca o pestera nu vei avea probleme. Pana si constructiile de pietre prin care creezi un soi de tuneluri sunt OK.
Trebuie doar sa iti aduni multi bolovani (cam dublu decat iti trebuie) si sa te apuci sa te joci cu ei pe o placa de polistiren alaturi de acvariu. Si nu incerca sa creezi structuri simetrice sau regulate. Aseaza intai 2 - 3 bolovani mai mari intr-o forma care sa-ti dea compozitia dupa care asezi pitre mai mici intre ei ca si cum le-ai arunca cu galeata in apa. Du-te pe malul marii ca tot esti din constanta si exerseaza pe nisip.
Fara teama !
Cat despre pesti ce pot sa-ti spun decat ca ai niste poze foarte slabe ca rezolutie ca sa se poata pronunta cineva.
Ai acolo dupa intuitia mea:
Melanochromis Auratus
Maylandia Esthere
Hongi Red
Cel dungat poate fi un pseudotropheus zebra ... sau un cynotilapia afra ... Nu pot sa ma pronunt cu exactitate.
Tu de unde i-ai luat nu aveau scrise denumirile ? Nu ai incercat sa faci familii ???
Numai bine !
|
 |
|
|