[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 3,5 m lungime  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Dan Valahul
Junior member

IP:

Deschid acest topic pentru un proiect de acvariu , din beton si sticla la fa?a.
Am citit pe forum ca se poate realiza cu materiale de izola?ie folosite la iazuri.
Locuiesc la casa si anul viitor primavara dupa ce termin de renovat camera de 6,5m X3,5m doresc s? fac un acvariu egal cu latimea camerei si încorporat cu obiecte de mobilier deasupra cât si dedesubt!
Mentionez sunt deschis la orice propuneri, si ma gândeam pentru a fi mai usor de transportat sticla sa o fac pe din doua adica doua bucati de sticla la 1,75 cm, cu o bucata de cornier profil T la mijloc, prins în beton.
Având urmatoarele caracteristici calculate pe un site de specialitate :

Lungime acvariu = 350 cm.
Latme acvariu = 50 cm.
Inaltime acvariu = 50 cm.

Volum

Volum brut 875 litri
Volum net (cu 3 cm sub marginea superioara) 822,5 litri.

Filtrare acvariu

Filtru cu capacitatea intre 3500 si 6125 litri pe ora.

Iluminare acvariu

Ai nevoie de:
437,5 watti pentru plantele cu necesitati reduse
656,3 watti pentru plantele cu necesitati medii
875 watti pentru plantele cu necesitati mari de lumina - 8 becuri cu leduri 3500K

Incalzire acvariu
Este necesar un incalzitor cu o capacitate de 1093 watti

Sticla de 8 mm
5,75 m2, 143 kg.
Volum 1018 l.

Astept opinii de la cei ce au mai facut asa ceva!
Mai mult astept propuneri cu privire la pestii ce vor popula acvariul eu la început ma gândeam la Scalari însa dupa lungi consultari am ajuns la concluzia ca pentru zona care locuiesc si apa din zona mai potriviti sunt ciclidele africane si doresc pesti de banc care ss anime acvariul!
Mentionez ca locuiesc în com. Vulturu , jud. Constanta undeva la 25 km. sud-est de Hîrsova.

This message was edited 3 times. Last update was at 20/09/2013 12:03:44

radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,cred ca ai gresit grosimea sticlei,8mm?
[Yahoo!]
Dan Valahul
Junior member

IP:

Ok si de 10 cm. este buna mai ales ca o fac pe din doua, cu cornier la mijoc, plus structura din zidarie si soclu de beton?
Scuzati ortografia ca sunt obisnuit cu diacritice romanesti iar forumul nu le recunoaste!

This message was edited 3 times. Last update was at 20/09/2013 12:08:55

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Impermeabilizarea se poate face cu fibra de sticla si rasina epoxidica (grad alimentar).
Fata se poate face din doua bucati dar o sa arate urat. Daca totusi mergi pe varianta
asta trebuie sa folosesti profil din inox. Geamul este cam subtire de 8mm, eu as merge pe
un singur geam de 12 mm. Latimea acvariului mi se pare mica, cred ca la o lungime de 3,5 m
se potriveste mai bine o latime de 80 cm.

Pentru partea de filtrare as merge pe varianta unui sump, iesi mai ieftin decat cu filtre externe.

Pentru iluminare mai bine mergi pe 6500k in loc de 3500k.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Dan Valahul
Junior member

IP:

Multumesc mult pentru sfaturi si astep mai mule pareri pentru o mai buna solutie de constructie sunt un burete ce absoarbe pentru un proiect cu final foarte bun!
La geam exista o problema de transport sunt aproape 100 km. de Constanta si dispun doar de un autoturism Dacia 1400 LI Berlina, însa daca este cazul am prieteni ce ma pot ajuta cu autoutilitare!
Nu-l pot face mai lat de 50 cm. datorita unei ferestre ce este chiar în la aceasta limita!

This message was edited 5 times. Last update was at 20/09/2013 12:31:59

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si eu iti sugerez sa faci fata acvariului dintr-o singura bucata. Iti mai sugerez si sa-l faci mai lat de 50 cm, 80 cm sau chiar (mult) mai mult ar fi mai estetic .
Inaltimea de 50 cm nu e mare, geamu' de 12 mm e bun.
Despre acvariu' din beton nu zic nimic ca n-am facut da' de ce nu-l faci tot din sticla?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dan Valahul
Junior member

IP:

Porcu wrote:Si eu iti sugerez sa faci fata acvariului dintr-o singura bucata. Iti mai sugerez si sa-l faci mai lat de 50 cm, 80 cm sau chiar (mult) mai mult ar fi mai estetic .
Inaltimea de 50 cm nu e mare, geamu' de 12 mm e bun.
Despre acvariu' din beton nu zic nimic ca n-am facut da' de ce nu-l faci tot din sticla?

Nu pot sa-l fac mai lat din cauza ferestrei ce se afla la exact 50 cm. de zidul pe care voi construi acvariul!
Ok geam de 12 mm. sa fie dintr-o bucata.
Iar faptul ca nu-l fac tot din sticla tot este datorita sfaturilor urmarite de mine pe forum, de cei mai vechi în acvaristica!
Si pentru ca imi permite sa fiu mai plastic cu privire la evacuarea apei, cost redus la sticla, plus spatiu mai mult pentru decorurile din spate!

This message was edited 3 times. Last update was at 20/09/2013 12:52:52

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Lungimea maxima a foii de geam este din cate stiu eu de 3,2m

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Dan Valahul wrote:
Iar faptul ca nu-l fac tot din sticla tot este datorita sfaturilor urmarite de mine pe forum, de cei mai vechi în acvaristica!
Si pentru ca imi permite sa fiu mai plastic cu privire la evacuarea apei, cost redus la sticla, plus spatiu mai mult pentru decorurile din spate!

Partea asta nu am inteles-o bine... Sint curios cine dintre "cei vechi" te-a sfatuit sa il faci din beton sau
unde ai gasit tu asemenea sfaturi.
Ai putea avea surpriza sa vezi ca e mai ieftin din sticla, mai ales ca nu il vrei foarte inalt. Pentru cel
din beton pe care il vrei tu v-a trebui sa folosesti fibra de sticla si rasina epoxidica pentru a-l impermeabiliza.
Iar partea cu decorurile iar nu am inteles-o poate ne explici ce ai vrut sa spui.

O zi buna,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2013 15:55:51

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
Dan Valahul
Junior member

IP:

Ok nu ma deranjeaza sa-l fac din doua bucati cum am spus de 1.75 m lungime este mai usor de carat cu autoturismul personal!
Cei ce au dat sfaturile nu-i cunosc ?i nu mie mi s-au adresat, ci altor useri ce au avut proiecte asemanatoare dar la acvarii mai mari de 2,5 metri au propus la al?i useri s?-l fac? din beton pentru a fi mai usor de facut precum un iaz datorita lungimii. Scuze am consultat toate postarile mai vechi ca de exemplu :

[Post New]10/11/2011 19:30:11
Subject: acvariu de 3000x600x850h
[Up] #11
Taz
Member

Pai daca il faci in exterior de ce nu-l faci din bca si ciment si doar partea din fata din sticla? iesi mult mai ieftin .
Ori

[Post New]15/10/2010 23:36:22
Subject: Reroiect acvariu 1859 litri brut
[Up] #3
djphazer
Senior member
[Avatar]

Pana sa te gandesti la sticla, lumina, filtrare si asa mai departe, stai la casa sau la bloc ?
In cazul in care stai la bloc, iti spun de pe acum sa renunti, ca ai toate sansele sa darami blocul
In cazul in care stai la casa, ai avantajul posibilitatii de construire a unui bazin din beton (imbracat in fibra+rasina, vopsea cauciucata pt iazuri si asa mai departe), iar sticla sa folosesti doar in partea din fata.

Decoruri din celuloza de 3 cm. cum sunt cele postate pe youtube.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2013 18:48:02

Taz
Membru de baza

IP:

Pai observi ca la acvariul unde am dat eu sfatul cu bca si ciment , tipul vroia 85cm inaltime , asta inseamna o sticla foarte groasa minim 20mm , care costa foarte mult si ar iesi mai ieftin asa. La dimensiunile date de tine cu H=50 , merge cu sticla de 12mm , nu are rost sa te complici cu beton , rasini , cauciuc lichid etc.
[Email] [Yahoo!]
DanX
Member
[Avatar]

IP:

La carat te-ai descurca mai bine dc l-ai pune deasupra, pe portbagaj, pe un pal de 18, asta ca sa-l faci dintr-o singura bucata pe lungime, de 320.
Eventual si o bara metalica, sau si 2 lant-uri de gard, sa fie mai rigida structura. Apoi mergi incet, si asta e, reusesti.
Iar la lungimea asta, incearca si o inaltime de 60, s-ar vedea mult mai frumos, si ai lok mai mult pt un substrat mai bogat, mai gros, si apoi sa vezi plante..

Bafta.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/26601.page
Dan Valahul
Junior member

IP:

Asa , inaltimea mai pot sa ma o maresc!
Si la transport pot apela la un prieten ce are o autoutilitara Ford Transporter cu platforma!
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cand mi-am facut acvariu (recent) am ascultat toate sfaturile baietilor, unul singur nu l-am ascultat decat pe jumatate: cand Porcul mi-a spus sa fac acvariu lat de 50 (si l-am facut 100x45x45).

Daca as putea face acum din nou acvariul l-as face 100x45x65 sau chiar mai lat. Acvariul meu arata muult mai fain privit prin geamul lateral, are o cu totul alta profunzime, un alt farmec.

La asa proiect o sa ajunga sa-ti para rau, dupa ce-l vei vedea terminat, ca nu l-ai facut mai lat si odata lipit cartile cam sunt facute. Muta usa, fa ceva!

Eventual fa-l mai putin lung dar baga latime cat cuprinde pentru ca arata mult mai bine asa. Nu-ti fa acvariu tablou.

Intrebare (ca ma gandisem si eu la un moment dat pentru mine) - un Sump nu-i taie automat orice posibilitate de aditie de CO2? (pe langa nenorocirea ailalta cu Doamne Fereste sa ti se taie curentul)
Dan Valahul
Junior member

IP:

Ok Koh-i-Noor m-ai pus pe gangduri si ma gindesc sa-l fac in unghi cu o latrura de 1 metru si cealalta de la geam cu jumate de metru. Sau s? creez o form? mai elaborat?!
Iar cu hidro-izolarea zidurilor cum sa procedez?
Alta metoda, ceva?
Plus ce pesti ar fi potriviti ce sa stea in banc si sa fie activi, dintre speciile de ciclide africane?

This message was edited 3 times. Last update was at 22/09/2013 14:57:59

Dan Valahul
Junior member

IP:

Am elaborat un plan ce parere aveti?
[Thumb - Proiect acvariu preliminar.png]

Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Arata interesant eu personal consider ca rezultatul final daca o sa reusesti va fi foarte ok.
Aceea este pozitia finala banuiesc nu? ca nu prea cred ca o sa il poti muta toata ziua buna ziua.
Cat despre dulapul pe care va sta acvariul din ce il faci?
Teava dreapta ii faci scheletul si peurma il imbraci in pal?
Cel de, deasupra acvariului va fi prins in perete banuiesc, in acel desen banuiesc ca ai luat in calcul ca deasupra acvariului iti va trebui un spatiu pentru lucru, in spate banuiesc ca lafel va ramane spatiu pentru fire/furtune sau altceva
Oricum este un proiect frumos
Spor la treaba si Ape limpezi

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

@Avansatul comentariile tale sint pe langa subiect. Citeste cu atentie topicul si ai sa descoperi
ca Dan vrea un acvariu din beton si cu o fata din sticla. E clar ca acest acvariu nu va fi mutat,
nu crezi? Si nu va sta pe niciun schelet sau dulap.

@Dan impermeabilizarea se poate face cu fibra de sticla si rasina epoxidica. Pentru un plus de
siguranta se poate da peste o mana sau doua de cauciuc lichid.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

kirucd wrote:@Avansatul comentariile tale sint pe langa subiect. Citeste cu atentie topicul si ai sa descoperi
ca Dan vrea un acvariu din beton si cu o fata din sticla. E clar ca acest acvariu nu va fi mutat,
nu crezi? Si nu va sta pe niciun schelet sau dulap.

@Dan impermeabilizarea se poate face cu fibra de sticla si rasina epoxidica. Pentru un plus de
siguranta se poate da peste o mana sau doua de cauciuc lichid.

O zi buna,
Dragos

Scuzele mele din aceea schema credeam ca este vorba de un acvariu de camera

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
Dan Valahul
Junior member

IP:

Multumesc kirucd insa proiectul va prinde viata anul urmator intre timp trebuie sa termin de renovat camera. Stii cuva de unde pot procura matrialele ptr. impermeabilizare, De la Bricostore , Dedeman sau Baumax cumva ?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: