| Message |
|
|
|
In acest caz voi achizitiona Eheim-ul. Probabil ca voi renunta la filtrul intern, deoarece Eheim-ul va face fata cu brio. In plus voi castiga si mai mult spatiu in acvariu, tinand cont de volumul destul de mare al filtrului intern cu care a venit dotat acvariul.
|
 |
|
|
|
Nu am plantat foarte mult in spatele radacinii din urmatorul motiv: acolo se afla gurile de admisie ale filtrului intern si imi este teama sa nu le obturez daca pun in fata lor o planta mai mare sau vreo tufa.
Daca tot am adus in discutie acest subiect legat de filtru, asa cum mentionam in una din primele postari, intentionez sa achizitionez si un filtru intern. Inclin spre unul din urmatoarele modele:
JBL e901 GL sau Eheim 2224. Am vazut o multime de pareri despre ambele modele; se pare ca filtrul Eheim are ceva mai multe "atuuri". In alta ordine de idei, exista o diferenta de pret, in sensul ca filtrul Eheim este mai scump decat JBL. Acum intrebarea este: acest filtru (Eheim) vine cu tot cu mediile de filtrare sau aceste trebuiesc achizitionate separat? Va intreb deoarece in specificatii scrie "medii de filtrare incluse: burete, pad si ceramica". in acest caz este necesar sa mai achizitionez si "Set complet de medii de filtrare pentru filtrele externe EHEIM 2324/2224"? In cazul in care raspunsul este da, diferenta de pret intre cele doua modele ar fi de peste 200 RON, adica +50%. Merita?
|
 |
|
|
|
In momentul de fata folosesc urmatorii fertilizanti:
Fertilizanti PPS (micro si macro): dozare zilnica
Easy Carbo: Dozare zilnica -
Easy Pro Fito: dozare saptamanala (este prima saptamana)
|
 |
|
|
@Stefanp: Multumesc frumos pentru parere! Am inceput sa "procesez"  tot ce mi-ai recomandat si apoi voi lua o decizie. Poate intre timp primesc o recomandare si din partea Mariei Sale, Faraonul - si nu numai- ca sa am la ce medita in urmatoarele zile.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Am avut pana sa fac schimbarea hemiantus cuba. Problema era ca in fiecare zi se desprindeau cateva fire care obturau partea de sus a filtrului (care functioneaza si ca skimeer). De aceea am luat decizia scot acest gazon.
Pe viitor ma gandesc sa plantez niste marsilia hirsuta, sper ca nu voi avea aceleasi probleme. Acum asept sa vad cum vor evolua noile plante.
De asemenea, ma gandesc si la niste moss pentru radacina...
|
 |
|
|
Nici o parere, nici un sfat?
|
 |
|
|
|
In momentul de fata folosesc urmatorii fertilizanti:
Fertilizanti PPS (micro si macro): dozare zilnica
Easy Carbo: Dozare zilnica
Easy Pro Fito: dozare saptamanala
Intrebarea este daca primele doua solutii (micro, macro si EC) pot fi adaugate simultan (am citit pe forum pareri pro si contra). Eu las o pauza intre momentele in care adaug substantele.
O alta intrebare este legata de fertilizantii PPS: se poate adauga o doza saptamanala sau trebuiesc aduagati zilnic? (eu in momentul actual dozez 4ml/aproximativ 160l; se poate administra o cantitate de x ml saptamanal?)
|
 |
|
|
|
O precizare:
Guppy si zebrele rosii sunt locatari temporari, pana isi vor gasi un nou camin.
Si inca trei poze:
|
 |
|
|
Salutare tuturor!
Dupa aproape o luna de la ultimele postari, revin cu informatii noi despre bazin: Am reusit sa scap de GSA (am redus iluminarea la 56W, urcand-o treptat la 104 W plus adaugare zilnica de Easy Carbo -)
Saptamana trecuta am considerat ca este cazul sa trec la "next stage" in ceea ce priveste plantele
Asadar am scos toate plantele din acvariu si am plantat urmatoarele:
- Alternanthera Reinechii (mini)
- Cabomba furcata
- didiplis diandra
- Eriocaulon Cinereum
-ludvigia cuba
- ludvigia repens
-Proserpinaca Palustris
- Rotala Rotundifolia
Deoarece bugetul a fost limitat (si am vrut sa vad cum se acomodeaza in acvariu), am luat cateva fire din fiecare. Acesta este motivul pentru care pe langa am plantat si o parte din vechile plante, pentru a nu avea probleme cu nitratii si pentru a nu lasa acvariul prea gol.
Asa se face ca am ramas si cu o multime de plante, care vor face subiectul unui alt topic.
Cateva imagini cu noile modificari:
Astept pareri/sugestii/critici - numai constructive sa fie
|
 |
|
|
|
O parte dintre ele au fost achizitionate de la colegul Victor, caruia ii multumesc inca o data.
|
 |
|
|
|
Salutare!
Sunt interesat sa achizitionez oricare din urmatoarele plante:
- Alternanthera Reinechii (mini)
- Cabomba furcata
- Cryptocoryne wendtii
- didiplis diandra
- Eriocaulon Cinereum
- Hemianthus micranthemoides
-ludvigia cuba
- ludvigia repens
-Pogostemon Helferi
-Proserpinaca Palustris
-Rotala Macrandra
- Rotala Rotundifolia
-Tonina belem
-Tonina manaus
Rog PM.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Din pacate pozele nu sunt vizibile...
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Frumos (re)inceput...500l inseamna ceva.Mult succes si asteptam ceva poze!
|
 |
|
|
|
Am rezolvat problema, totul era din setari. Avantajele acestui model ar fi:
-are doua compartimente pentru hrana, care pot fi programate independent
-se poate programa cantitatea de hrana eliberata
-se pot face pana la 6 setari /zi
In alta ordine de idei, este foarta interesata ideea ta, mai ales ca tu ai pus- in practica si a functionat. Probabil voi face si eu o incercare in cel mai scurt timp.
Nu am de ce sa ma supar ca mi--ai scris. Chiar iti multumesc pentru sfaturi, cred ca vor fi folositoare nu doar pentru mine, dar si pentru colegii din acest forum. De fapt cred ca acesta este si unul din scopurile acestui forum - schimbul de idei/pareri. Eu unul am aflat o multime de lucruri noi si am primit foarte multe sfaturi utile
O zi buna,
Silviu
|
 |
|
|
Asteptam cu interes fotografii cu acvariul dupa "cosmetizare"  Sunt convins ca ne vei delecta privirile cu ceva cel putin la fel de frumos.
Spor!
|
 |
|
|
|
Am postat intrebarea aici in ideea in care se poate ca cineva care are un acvariu similar se poate sa fi folosit acest tip de filtru si sa imi spuna cum a procedat. Modificarile despre are vorbeam se refereau intr-adevar la capac.
Voi deschide un topic separat pe acest subiect.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Salutare!
Sunt pe punctul de a achizitiona un filtru JBL e900, pentru acvariul descris. Acest filtru va functiona concomintent cu filtrul intern cu care a venit dotat acvariul.
Intrebarea este daca pot monta acest filtru fara a face mofificari la capacul acvariului. Imi poate spune cineva daca esista vreo solutie in acest sens?
Multumesc anticipat
|
 |
|
|
|
Niste discusi superbi! Felicitari! sa ne tii la curent cu evolutia lor!
|
 |
|
|
|
Salutare!
Sunt pe punctul de a achizitiona un filtru JBL e900, pentru un acvariu Juwel 190L (pe colt). Va merge concomintent cu filtrul intern cu care a venit dotat acvariul.
Intrebarea este daca pot monta acest filtru fara a face mofificari la capacul acvariului. Imi poate spune cineva daca esista vreo solutie in acest sens?
Multumesc anticipat
|
 |
|
|