[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dragos_georg
Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Mersi tuturor de sfaturi, o sa merg pe sticla de 12mm, iar fundul va fi 10mm cu 8 mm, intaritoarele de 10mm.

O zi buna
@koala mersi de explicatii. la un moment dat ma gandeam sa scad din inaltime pana la 50cm ca sa pot folosi linistit sticla de 10mm deoarece imi era mai usor sa o procur. Ramanea totusi lungimea de 240 cm care ma ingrijora si de aceea te-am rugat sa-mi explici ce intelegi prin tensionat. Dar pe cealalta parte m-am gandit ca nu fac in fiecare zi un acvariu asa mare si am decis sa fac un efort si sa merg pe sticla de 12mm.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri si tie si lui Denis90.

O zi buna
@Denis90 scuze daca am inteles gresit de aici, http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25954.page post-ul #13, ca vei folosi sticla de 6mm la un acvariu de 100/40/40.
Nu ma intelege gresit, te-am intrebat doar pentru a intelege si a lua decizia corecta mai ales ca, cum am scris si mai sus, cea de 12mm ultraclara este mai greu de procurat si diferenta de pret este mare fata de cea de 10mm.

O zi buna
@koala poti te rog sa-mi explici la ce te referi cand spui ca sticla va fi tensionata? Te referi la lungimea de 240 cm? Am specificat ca inaltimea foii va fi de 60, iar coloana de apa va fi probabil de 55cm.

@denis90 am vazut ca la acvariul tau ai folosit sticla de 6mm cu un saftey factor de 3.6.. La mine daca as folosi de 10 mm as avea un saftey factor de 3.4. Crezi ca diferenta de de la 3.4 la 3.6 o face o bomba cu ceas?

Problema este ca nu gasesc in zona mea sticla de 12mm ultraclara, ca sa nu mai vorbesc de diferenta de pret fata de cea de 10mm. Acesta este motivul pentru care va solicit ajutorul.

O seara buna
Multumesc de raspunsuri.

O mica specificatie, avand fund dublu si intaritoare coloana de apa va fi undeva la 55 cm ceea ce imi da pe http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium un factor de siguranta de 3.4 cu sticla de 10 mm si acolo nu sunt prevazute nici intaritoarele nici fundul dublu.

O zi buna
Se dau urmatoarele dimensiuni: 240 L X 60 l X 60 h.

Se poate construi un acvariu la dimensiunile de mai sus, bineinteles cu fund dublu, intaritoare longitudinale, intaritoare laterale si doua intaritoare centrale, din stica de 10mm si sa fie safe??

Astept parerile voastre.

O zi buna
Avand in vedere ca am achizitionat alte specii si am nevoie de spatiu pentru noii locatari se scot la vanzare
urmatoarele specii:

Maturi:
1. Auloncara Firefish 1M (10cm) + 1F (8cm) = 60 lei
2. Pseudotropheus Crabro 1M (14cm) + 1F (12cm) = 70 lei
3. Sciaenochromis Ahli 1M (9cm) + 1F (9cm) = 50 lei
Pui:
1. Pseudotropheus Demasoni 4-5 cm - 7 buc. = 10 lei/buc
2. Pseudotropheus Demasoni 1 cm - aprox. 30 buc. = 2 lei/buc
3. Labidochromis Caeruleus 1 cm - aprox. 20 buc. = 1 lei/buc

Daca se achizitioneaza toti pestii maturi pretul este de 150 lei.
Daca se achizitioneaza toti puii de 1 cm pretul este de 50 lei.
Daca se achizitioneaza toti pestii pretul este de 250 lei.

Bonus 1M (+12 cm) + 1F (10 cm) Labeotropheus fuelleborni si un Labidochromis caeruleus (8 cm) se acorda la o comanda de minim 100 lei.

Trimit in tara. Comanda minima 50 lei + transport.

Detalii si poze pe pm.

Se vand urmatoarele:

Maturi:
1. Auloncara Firefish 1M (10cm) + 1F (8cm) = 60 lei
2. Pseudotropheus Crabro 1M (14cm) + 1F (12cm) = 70 lei
3. Sciaenochromis Ahli 1M (9cm) + 1F (9cm) = 50 lei

Pui:

La prima comanda de minim 100 lei se adauga bonus 1M + 1F Labeotropheus fuelleborni.

Trimit in tara. Comanda minima 100 lei + transport.

Detalii si poze pe pm.
Asa cum spune si titlul cumpar

- 1 pereche Protomelas Boadzulu
- 1 pereche Otopharynx Tetrastigma

sau pui peste 5 cm.

Astept oferte pe PM.
Se vand urmatoarele:

Maturi:
1. Auloncara Firefish 1M (10cm) + 1F (8cm) = 80 lei
2. Pseudotropheus Crabro 1M (14cm) + 1F (12cm) = 90 lei
3. Sciaenochromis Ahli 1M (9cm) + 1F (9cm) = 70 lei

Pui:
2. Pseudotropheus Demasoni 2,5 cm = 7 lei/buc
3. Pseudotropheus Demasoni 1,5 cm = 5 lei/buc
4. Auloncara Firefish 2,5 cm = 7 lei/buc
5. Sciaenochromis Ahli 2,5 cm = 5 lei/buc

La prima comanda de minim 150 lei se adauga bonus 1M + 1F Labeotropheus fuelleborni.

Trimit in tara. Comanda minima 100 lei + transport.

Detalii si poze pe pm.

Superb, asteptam mai multe poze...

De unde ai achizitionat Boadzulu?

O zi buna
Frumos acvariu, felicitari.
Salut
bine ai venit pe forum si felicitari pentru acvariu.

In ceea ce priveste filtrarea subscriu la cele scrise de colegi, in sensul ca nu cred ca este suficient filtrul pe care il ai. Despre materialele filtrante folosite nu vreau sa ma pronunt in ceea ce priveste eficienta lor in filtrarea biologica atat de necesara la africani, poate avem colegi care le cunosc proprietatile mai bine si pot sa-ti dea un sfat. De ce nu ai mers pe produsele clasice gen siporax, matrix, eheim substrate pro etc ?

Numele topic-ului este "Proiect nou ciclide africane", ceea ce este corect avand in vedere ca toate speciile care le ai in bazin sunt de prin Africa. Problema intervine ca unii pesti sunt de rau (Red Jewel) si altii din lac (Malawi si Tanganyka) si au parametrii diferiti ai apei (Ph, temperatura, duritate). Nu mai vorbesc de sanitari.... Chiar daca acvariul de 400 l ti se pare imens, gandeste-te ca Frontosa sunt pesti care cresc in jur de 25 cm, iar un nr. de 7 mi se pare cam mult...

Sfatul meu ar fi sa te axezi doar pe un singur habitat, Tanganyka, Malawi sau raul Congo si prin setup sa incerci sa redai cat mai fidel mediul lor natural. Pentru oricare din setup-urile enumerate ai sute de specii din care sa alegi care-ti plac mai mult sa-ti populezi acvariul, iar daca nu poti renunta la buturugi ai posibilitatea unui biotop Amazon.

O zi buna
Super, spor la ciclare!

Vand mancare New Life Spectrum Chiclid Formula 1mm - o cutie la 2270gr (Expira in decembrie 2015)
Pret 320 lei+taxe posta sau curier

Detalii pe pm.
@calin_gherman in 27.02.2013 ai scis ca "Pe langa schimbul la picatura, tot din ciclu "comoditatea suprema", cu scopul combaterii NO3 din apa, am pus in functiune filtrul destinat filtrarii anaerobe (stiti voi, scindarea NO3 in N si O gazoase, eliminate in atmosfera) ...imagini: .......Filtru a fost pus in functiune de 4 zile, insamantat cu Seachem Stability. Valoarea initiala a NO3 = 30...va voi tine la curent cu ce se va intampla in urmatoarele saptamani."

Ai putea sa ne spui parerea ta despre acest filtru si eficienta lui?

Mersi
O zi buna
Felicitari pentru noul acvariu si la mai mare.
Este un proiect deosebit, realizat cu multa pasiune si meticulozitate, comparabil doar cu a lui @adiradu si @malawi_crys.

O zi buna
Multumesc celor care si-au aratat interesul, dar avand in vedere probabilitatea de a fi hibrizi i-am returnat celui de la care i-am achizitionat si am ales Pseudotropheus Crabro 1M si 2 F in schimbul lor.

O zi buna

Vand mancare New Life Spectrum Chiclid Formula 1mm - o cutie la 2270gr (Expira in decembrie 2015)

Detalii pe pm.
Au mai ramas la vanzare:
1. Filtru extern Eheim 2224
- filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 250 litri
- debit: 700 litri / h
- inaltimea maxima 1.5 m
- consum de energie: 8W / h
- volum bazin: 2.3 litri
- dimensiuni L x l x h: 340x178x178 mm
Pret 300 lei

2. Mancare New Life Spectrum Chiclid Formula 1mm - o cutie la 2270gr (Expira in decembrie 2015)

Detalii pe pm.

Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Go to: