Sunt nou pe forum si am zis prima data sa imi prezint si eu bazinul. L-am terminat acum 2 zile, e de 150x50x55 400 litri cu sticla de 10, filtru extern Aqua Pro 1800l/ora si o pompa de oxigen, 2 neoane spectru pesti, moonlight, 3 ventilatoare amplasate pe capac, nisip granulatie fina, roci cu gauri pentru ca sunt si 8 pui inauntru de electric yellow si vreau aiba loc unde sa se ascunda. Probabil voi mai adauga 2 mari radacini pe mijloc dar vreau mai intai sa gasesc niste radacini care sunt specifice zonei lor.
Momentan acvariul cuprinde:
- 7 electric yellow adulti si 8 pui de maxim o luna.
- 7 care nu le stiu acum denumirea dar arata foarte mult cu electric yellow doar ca sunt portocalii
- 1 Mbuna Williams mascul care urmeaza sa cumpar inca 6 sa intregesc familia
- 1 Red Jewel femela care la fel, voi completa cu inca 6 pentru a face o familie intreaga
- 1 frontosa, la fel ca mai sus.
- 3 sanitari (nu le stiu denumirea dar se vad in video)
- 2 Labidochromis sp. mbamba care urmeaza sa mai cumpar 5
Mentionez ca am inceput cu un acvariu mic de 50L cat timp au fost toti pui dar asta e primul acvariu mai profesionist.
Fiind junior in acvaristica astept parerile voastre! P.S. Apa e putin tulbure ca putin mai devreme i-am hranit cu inima de vita congelata (specific discusilor dar nu avea altceva la petshop momentan), ii hranesc cu un cubulet pe zi si 2 hraniri cu granule JBL Novo Granomix
O intrebare si o observatie:
- de cand ai startat sistemul?
- filtrul ala de 1800 de litri pe ora nu stiu cat material filtrant are dar mi se pare putin
pentru un acvariu de 400 de litri cu cichlide
- de cand ai startat sistemul? Filtrul a stat 3 zile pe un acvariu de aceasi dimensiune deja facut. Dupa cele 3 zile am luat filtrul si 50% din apa si am pus in acvariul meu, dupa o zi am completat cu apa de la robinet, am mai lasat putin si am pus pestii.
-filtrul ala de 1800 de litri pe ora nu stiu cat material filtrant are dar mi se pare putin pentru un acvariu de 400 de litri cu cichlide Are 4 incaperi pt material filtrant, 3 le-am schimbat cu: Ocean Free Super Zero Color, Classica Specia Grade Ceramic Rings, Ocean Free Super Zero Ammonia. Filtru are si sterilizator UV
Salut. Si mie mi se pare cam putin doar acel filtru. In alta ordine de idei, filtrul este neciclat, apa din acvariul colegului ai pus-o cam degeaba(parerea mea), dar fiecare face cum crede la un anume moment. Oricum, pana la stabilizare o sa mai treaca ceva timp, incearca sa faci teste daca poti de nh3/nh4, no2 si no3. Toate acestea le poti controla din schimburile dese de apa pana la ciclare.Trece si locatia la profil, sa stim si noi de unde estei.
Am actualizat profilul. Ca orice novice am crezut in reclamele care le fac filtrele, si 1800l/h am crezut ca e mai mult decat de ajuns. Am sa vad cand se stabilizeaza acvariul, daca nu face fata poate fac o investitie si iau un Eheim, am vazut ca e cel mai popular pe forum.
Nu degeaba ti-am recomandat teste, s-ar putea ca valorle amoniacului si nitratilor sa nu le poti scadea la limitele normale daca nu ai suficienta filtare.
Salut
bine ai venit pe forum si felicitari pentru acvariu.
In ceea ce priveste filtrarea subscriu la cele scrise de colegi, in sensul ca nu cred ca este suficient filtrul pe care il ai. Despre materialele filtrante folosite nu vreau sa ma pronunt in ceea ce priveste eficienta lor in filtrarea biologica atat de necesara la africani, poate avem colegi care le cunosc proprietatile mai bine si pot sa-ti dea un sfat. De ce nu ai mers pe produsele clasice gen siporax, matrix, eheim substrate pro etc ?
Numele topic-ului este "Proiect nou ciclide africane", ceea ce este corect avand in vedere ca toate speciile care le ai in bazin sunt de prin Africa. Problema intervine ca unii pesti sunt de rau (Red Jewel) si altii din lac (Malawi si Tanganyka) si au parametrii diferiti ai apei (Ph, temperatura, duritate). Nu mai vorbesc de sanitari.... Chiar daca acvariul de 400 l ti se pare imens, gandeste-te ca Frontosa sunt pesti care cresc in jur de 25 cm, iar un nr. de 7 mi se pare cam mult...
Sfatul meu ar fi sa te axezi doar pe un singur habitat, Tanganyka, Malawi sau raul Congo si prin setup sa incerci sa redai cat mai fidel mediul lor natural. Pentru oricare din setup-urile enumerate ai sute de specii din care sa alegi care-ti plac mai mult sa-ti populezi acvariul, iar daca nu poti renunta la buturugi ai posibilitatea unui biotop Amazon.
O zi buna
“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
Salut,
Multumesc pt sfaturi. Tipul care mi-a facut acvariul are un petshop in Ia?i, e destul de priceput si materialele filtrante inclusiv filtrele mi le-a recomandat pt ca a avut rezultate f bune cu ele si pe acvarii mai mari. Am sa a?tept o luna sa se stabilizeze si dup? aia vad daca ii fac upgrade. Momentan am si o problema cu filtrul, furtunul de evacuare apa trebuia sa ajung? pana in partea dreapta a acvariului dar e prea scurt si am facut comanda pentru unul mai lung. Adic? curentii de apa in acvariu nu sunt tocmai corecti.
La frontosa m-am gândit si eu sa renunt dup? ce am v?zut in petshop la ce dimensiuni ajung.
Salut George,
Si eu tot din iasi sunt, si tot ciclide de malawi am, cred ca de Dan Arghire cu petshop-ul din Nicolina, ai vrut sa spui ... sa stii ca si eu am luat 2 filtre externe de la el si sunt super multumit, am unul de 1200l/ora pentru un acvariu de 200l cu circa 30-35 ciclie mature si unul de 1400l/ora pentru unul de 250l cu tot atat de multe ciclide, apa e cristal la amindoua acvarii, ce-i drept la fiecare acvariu am suplimentat cu un filtru intern de 400l/ora ceva de genul asta. Dan mi-a facut startul la amindoua si nu am avut probleme deloc, parerea mea ar fi sa vorbesti cu Dan ...poate are vreo problema filtrul .
Seara buna.