| Message |
|
|
|
eu am o retinere cu spray barul ala. Ai facut foarte bine ca l-ai impartit in doua si dirijezi sus si jos apa si ce contine ea. Insa ciclul complet este daca il montezi pe geamul lateral din stanga cum vedem noi acvariul ca sa treaca apa pe la toate plantele. Se va vedea si mai frumos pe de o parte, iar pe alta de parte carbonul va fi plimbat si pe la algele care te necajesc
|
 |
|
|
|
spune dimensiunile si pe urma stam de vorba de grosimea sticlei, etc
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. O regula in acvaristica e clara: cu cat mai mare cu atat mai stabil. In concluzie: ia acvariul cel mai mare care ti-l permiti, de acolo incepem discutiile. Al doilea sfat: inainte sa cumperi, intreaba. Intreaba si de 10 ori ca sa nu regreti ce ai cumparat. Al treilea sfat vine de la unul din cei care au cumparat un acvariu ca al tau: " La 30 cm coloana de apa a facut burta aproximativ 4-5mm la mijloc. Nu am avut curaj sa il umplu mai mult.Am scos apa si am pus intarituri longitudinale. Acum sta cu inaltimea coloanei de apa la 35cm, fara burta. In partea de jos, pe laterale, de jur imprejur se vede cum siliconul este intins din cauza presiunii apei, oarecum normal. Dupa o luna de la instalare, impreuna cu longitudinalele lipite, pare ok, nu curge.Lipiturile par bune.Per total ok raport calitate-pret, insa as platii in plus sa gasesc acelasi la volum cu sticla de 8mm.Pare la limita." Deci clar ai nevoie de intarituri, in situatia in care nu iei un acvariu mai mare. Si nu ultimul sfat: completeaza la profilul tau in mod special locatia. Asta e foarte importanta deoarece parametrii de apa difera de la o locatie la alta, si de acolo incepi sa vezi ce o sa pui in acvariu
|
 |
|
|
|
incercarea moarte n-are. Eu as incerca un tratament cu No-planaria. Imi este teama ca Rombendazol sa nu afecteze crevetii
|
 |
|
|
|
da, daca au aparut si pe sticla atat de repede e clar ca au venit cu nisipul si in apa s-au activat
|
 |
|
|
|
probabil ceva oua aduse cu nisipul care in apa au inviat
|
 |
|
|
confirm amabilitatea si multumesc
|
 |
|
|
|
nu se vad de loc pozele. Dar de ce nu le pui aici?
|
 |
|
|
|
e salvinia natans
|
 |
|
|
|
Salut, pomaceea vreau eu. Multumesc
|
 |
|
|
|
poze cu ansamblul pe pozitia finala
|
 |
|
|
|
nu numai ca sunt foarte frumoase, dar se inmultesc si foarte repede
|
 |
|
|
|
Nici acum nu se vede prea mult. In poze apare mult praf, dar nu am vrut sa mai misc ansamblul ca sa se fixeze siliconul. Dupa ce ii dau un dus e totul ok. Ce poza iti place mai mult, ca pozitie?
|
 |
|
|
|
si cateva poze "de sus"
|
 |
|
|
|
alte pozitii
|
 |
|
|
Am luptat si-am biruit. Multumesc Koala, ideea cu soriceii a fost foarte buna. In concluzie am gaurit coralii i-am legat cu soricei si ca sa dau o fixare definitiva in locurile goale de la imbinare intre ei am bagat bucatele de spartura pe care le-am fixat cu silicon. Acum pun cateva poze cu coralii din diferite pozitii. Care va place mai mult. "Monumentul" e acelasi, doar pozitia difera. Pentru poze si idee de ansamblu am folosit tava rotativa de ornat tort a sotiei
|
 |
|
|
|
cred ca varianta cu soricei e cea mai buna pentru mine. Incerc sa o pun azi in practica. Si de varianta cu tija am citit dar unde ma duc sa cumpar...etc
|
 |
|
|
|
siliconul de acvarii nu merge?
|
 |
|
|
|
i-a mai ramas cuiva prin Bucuresti putin adeziv de corali. Am cumparat piatra uscata si nu prea stiu cu ce s-o lipesc ca sa stea pe pozitii.
|
 |
|
|
|
inca nu am pus nimic la ciclare. Mai trebuie sa ma documentez putin. Deocamdata am bagat piatra in cada si am dat cu apa fierbinte pe ea. Acum vreau sa-i finalizez pozitia in acvariu, sa vad cum o proptesc sau lipesc
|
 |
|
|