| Message |
|
|
|
piatra calacaroasa e buna in acvariu? Eu am o piatra calcaroasa care a stat cu brio in acvariul cu ciclide. Acum vreau sa o folosesc ca baza sub cele doua pietre uscate reef. Ma intereseaza daca piatra calcaroasa influenteaza negativ parametri apei? E ok, nu-i ok, ce parere aveti?
|
 |
|
|
Manuelita wrote:
scorpionul wrote:Tot la Coralis gasesti nisip la 12 lei kg cu granulatie de 0,3-1mm sau 1-2mm de la Grotech. Astea sunt doar informatii, mai departe tu decizi ce faci
si de care crezi ca e bun ptr FOWLR cu goby? Si bun si ptr mine ca si curatare  ?
aici si eu sunt la fel de incepator ca si tine si invat din mers. Eu am luat de 1-2mm ca sa-l pot sifona mai usor. Cel fin mie mi s-a parut prea fin si se vantura prea usor in acvariu. Daca ai o pompa mai puternica s-ar putea sa fie naspa. Din fericire pentru tine, tu ai un acvariu mare care iti ofera alte posibilitati decat nano al meu
|
 |
|
|
|
eu am cumparat acum 2 zile piatra uscata de la Coralis. E 35 lei kg, dar avantajul este ca te duci acolo si iti alegi ce vrei. O potrivesti, faci combinatii si la sfarsit cumperi ce te multumeste. Ai grija ca e scumpa si trebuie sa ai ceva bani la tine ca sa o cumperi. Ca ex: eu pe 2 pietre am dat 200 lei si te poti uita in topicul meu "Unreal" ca sa vezi ca de "mari" sunt. Alex de la Coralis a zis ca nu mai importa nimeni piatra uscata deoarece au intervenit niste restrictii la cei care vand din exterior. Avantajul la nevertebrate e pretul, dar cum se potrivesc una peste alta si cum arate o sa vezi doar acasa cand o primesti. Tot la Coralis gasesti nisip la 12 lei kg cu granulatie de 0,3-1mm sau 1-2mm de la Grotech. Astea sunt doar informatii, mai departe tu decizi ce faci
|
 |
|
|
|
monte carlo are radacini sensibile ca mai orice gazon. Nu prea cred ca o sa se infiga in substratul tau
|
 |
|
|
MSI wrote:La nisip eu am pus 1cm, maxim 2cm ca mi-e teama de un nisip adanc si de ce apare prin el.
da, asta e o temere buna. Am incercat sa iau o piatra mai plata si una care sa o continue, dar piatra de jos e cam pe rotund ca sa zic asa. Maine sau poimaine incerc si alte pozitii si eventual o fixare a lor una in alta
|
 |
|
|
|
eu m-am folosit de nisip ca sa fixez ma bine coralul de jos. Am fost la Coralis azi si coralii sunt maricei iar acvariul meu e mic. Granulatia pe care am luat-o la nisip e 1-2mm tocmai ca sa pot aspira. Dar nu-i nimic, forma nu e hotarata inca. De fapt nici pozitia acvariului nu e finala. Mai sucim, mai invartim, pozitie frumoasa, sa gasim
|
 |
|
|
|
pareri?
|
 |
|
|
|
dar si testul amicului poate avea eroare, ca nimic nu e precis. Tu si eu stim prea bine cat de "moale" e apa in Sibiu. Asa ca ramane la alegerea ta ce saruri iei. Pana una alta poti ridica putin ph-ul cu bicarbonat de sodiu. Vezi ca asta actioneaza imediat si poate da soc pestilor. De fapt cel mai bine e stabilizezi acvariul, sa-l ciclezi si pe urma sa te joci cu parametri
|
 |
|
|
|
ai grija sa pluteasca magnetul. Celalalt iti cade cand iti e lumea mai draga, si figura cu ridicarea lui din acvariu tragandu-l de sfoara e cam naspa. Daca mai cade si pe ceva plante sau vietuitoare...Ai grija la ce dimensiune de geam e valabil magnetul
|
 |
|
|
cred ca mizerie. Cand mai torni apa pune un burete in acvariu si toarna pe el. Un burete din ala de 5 lei cu care te speli pe spate. Si ai grija sa fie nou  . Cand o sa mai creasca plantelele pe buturuga poti turna cu furtunul pe ea. In afara de asta chiar alge sa fi fost e bine sa ai in casa un magnet de curatat geamuri de la JBL sau alta firma, modelul care pluteste. La astea trebuie sa ai mare grija sa nu iei vreo pietricica pe el ca zgarii tot parbrizul
|
 |
|
|
|
chiar ma intrebam ce naiba cauta acolo(in cazul tau), dar acum am inteles. Bafta mai departe!
|
 |
|
|
|
e posibil sa fie 6,5 nu zic nu, sa vedem si alt test. Vedem si actionam in consecinta. Vezi ca si rasbora espey o duce mai bine la ph mai ridicat
|
 |
|
|
|
nu mi-a scapat dar am uitat de el. Eu cred totusi ca ai ph mai mic de 6,5. Gandeste-te cata apa iti trebuie sa te speli pe maini in Sibiu. Noi masuram doar cativa parametri mai cunoscuti, dar apa are si alte cele prin ea. Daca tu mergi pe ph 6,5 pune doar GH+
|
 |
|
|
|
gandeste-te ce pesti vrei sa ai in acvariu de ex neonii o duc bine la ph scazut, dar microrasbora vor ph mult mai mare. Greu de crezut ca se vor adapta in acelasi acvariu. Ph-ul va schimba soarta unora dintre ei, ori-ori. Uita-te pe net, vezi ce e bun pentru tine si de acolo gandeste-te sa transformi apa
|
 |
|
|
|
depinde ce ph ai. Cresti ph creste si kh. Daca vrei sa cresti doar gh poti folosi doar gh+. La ph scazut cresc foarte bine plantele, dar tu vrei sa pui si pesti, si e mai greu sa se adapteze la ph scazut. Un ex: intr-un acvariu eu am endleri care stie toata lumea ca sunt prolifici. Ei bine in ph scazut nu sunt prolifici. Si multe din speciile nostre ca pesti o duc bine la ph 6,7 +/-, iar tu ai acolo cred ph mult sub 6. Apropo stii ce ph ai?
|
 |
|
|
|
bravo Mihai, frumos inceput. Poate totusi faci ceva cu termometrul ala
|
 |
|
|
|
in Sibiu apa e foarte acida. Cred ca ai putea folosi SaltyShrimp - Bee Shrimp Mineral GH/KH+ sau Saltyshrimp aquarium mineral gh/kh+ . Important e sa masori apa pe urma ca sa stii cate minerale pui in ea
|
 |
|
|
|
A venit si nisipul de 1-2mm de la Grotech. 10 kg se pare ca au fost suficiente pentru un strat de 4 cm la bazinul meu de 45x45. Saptamana viitoare ma duc sa iau si piatra
|
 |
|
|
|
droserul e de t5? Trebuie sa scrie pe el. Nu degeaba producatorul specifica acest lucru. Neonul isi ia curent cat ii trebuie. Mai mic sa nu fie, dar mai mare e ok, dar sa fie de t5 sau sa specifice t5-t8
|
 |
|
|
|
fiecare droser e un circuit separat. Nu ar trebui sa se influenteze unul pe celalalt. Verifica tot ce poti la droserul cu probleme
|
 |
|
|