[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
sincer nu am masurat niciodata cu cat creste ph
nu e vorba de reclama, ca nu facem reclama la nimic, e vorba doar de o informatie. Eu cea mai ieftina turmalina gasita la noi in tara am gasit-o aici http://wts-online.ro/tratare-apa/remineralizare-si-reglare-ph/turmalina-granule--1-kg . Atata doar ca bilele de turmalina sunt mici 5-6 mm. Atentie insa ca turmalina creste ph, deci atentie la cantitate. Maifan la preturi rezonabile am gasit dor pe ebay. De asemenea pentru calciul crevetilor se poate folosi osul de sepie care este ieftin si se gaseste la pet-uri in zona de pasari, sau la talcioc, tot in acea zona
da, asa e: rabdare, rabdare si iar rabdare, mai ales cand astepti slariul ca sa cumperi cate ceva. Si acel ceva trebuie gandit bine ca banii se duc si nu se mai intorc decat in satisfactii vizuale
eu zic ca la 7-800 lei un acvariu la gata, nou, cu fund dublu e ok ca pret. 2.500 lei pentru acelasi acvariu e mult prea mult. Nu-i mai putin adevarat ca sticla cantuia ca pret te scoate de 2 x sticla normala, dar tot e prea mult. Nu uita sa iti puna si intarituri sus
da eu, si maifan si tourmalin, dar e greu de spus ce efecte au. Oricum nu vei observa ca se topesc in apa, ca nu se vor topi. Ramane doar sa credem ca sun ok
si Masteline se adapteaza. Mie de exemplu mi s-a parut cam concentrat si am hotarat sa pun cantitatea recomandata la 2 zile in loc de 1/zi. Dupa cum spuneam orice fertilizanti se adapteaza. Recomandarile producatorului sunt...../zi/...l apa. Dar niciun producator nu poate spune ce plante ai tu in acvariu si care sunt necesitatile acestora. Urmarirea plantelor si a acvariului, a sanatatii acestuia e cel mai important. In scopul citirii mai usoare a carentelor plantelor s-au facut si tabele, dar nici acestea nu sunt 100% exacte, sunt orientative
Maab wrote:Corect, asa cum spuneam si eu incerc diferite variante, opresc micro, bag mai mult sau mai putin co2, la fel cu macro etc. Intrebarea era directa, care este parerea ta despre acea linie de fertilizare?

A lui Victor? Daca asta e intrebarea, frumusetea plantelor lui iti dau raspunsul. Dar inca odata iti spun ca Victor nu baga doar cat iti spune ca reteta. Victor adapteaza solutiile in functie de cerintele plantelor. Apropo, ai vazut cat calciu lichid baga? Ia sa fii atent sa vezi. Si nu numai calciu
am vazut ca folosesti fertilizanti de la Victor, deci sunt ok. Dar orice fertilizati folosesti trebuie sa-i adaptezi acvariului tau. Victor ce crezi ca face? Masoara permanent si in functie de asta isi dozeaza fertilizantii. Plantele sunt ca si oamenii, cresc si isi schimba nevoile. Noi mai eliminam din plante sau le schimbam locul. Automat in momentul ala nevoile plantelor sunt altele. Unele trag tare sa se dezvolte, iar altele stagneaza sa isi revina dupa tundere, mutare etc. Adaptarea fertilizantilor se face PERMANENT in functie de parametrii apei in acvariu. Nu cred ca exista o reteta ideala, fixa, in care noi nu mai trebuie decat sa punem fertilizanti si totul sa merga struna
uite aici postarea 226 o parere personala http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220/40754.page#p405557
la mine e ok. La tine trebuie sa adaptezi daca ideea ti se pare ok. Eu am pus un filtru care sa fie ok pentru mine. Am si varianta mai mica a filtrului, dar era prea mica ca debit, asa ca asta a fost ok. Din fericire eu am putut face comparatie intre filtre si am ales ce mi-a convenit
am scos tot, tocmai ca nu vreau sa infunde pompa. Am urmarit cu el sa fac doar circulatie de apa. In mod normal trebuia sa bag o pompa de apa, dar nu am avut atunci si m-am rezumat la ce aveam in dotare
uite eu am facut asa: in stg out si filtru intern fara nimic inauntru ca il folosesc pe post de pompa. In dreapta doar in-ul de la filtru. Ar fi trebuit sa las mult mai jos filtrul intern, dar l-am lasat acolo sus ca sa imi vanture mai bine suprafata. Acvariul are 120cm lungime
da, aici ai mare grija cu copiii, si nu uita de sotie...Sotie=fericita=>camin linistit=> fonduri (ne)limitate- catre noi achizitii
acvariile fara sol, lemne si alte cele, sunt pentru vanzare. Ceea ce facem noi cu sol, etc se numeste hobby. Daca se mai intampla sa si vindem, atunci e altceva, dar tot la nivel hobby ramane
de asta iti trebuiesc prize programabile, ca sa iti iei grija asta, nu sa stai sa te socotesti cu stinsul si aprinsul
parca te vad: ce osmoza sa-mi cumpar...
ba da, toata ziua
inca nu le aprindeai asa? Pai atunci e clar de ce se sperie pestii: le dai soc din lumina. Neonii cel putin sunt pesti care in habitatul lor natural traiesc in semiintuneric. Inchipuie-ti ca tie pe timp de noapte cineva iti aprinde brusc lumina...Si invers, ce faci cand intri cu masina de la lumina la intuneric. Pana si noi avem nevoie de adaptare in ambele cazuri, dar baraminte pestii
" Dimensiunea acvariului nu ma ajuta absolut deloc sa fac prea multe" . Nu trebuie sa regreti ca " o ai prea mic...a" . Totul e sa stii ce sa faci in el. Pistia nu este un reper, ea traieste aproape de lumina si are radacinile suficient de lungi ca sa traga tot ce poate din coloana de apa. E discutabil ce se intampla cu circuitul de apa, dar tu vezi mai bine ce e acolo. Insa internul trebuie sa impinga apa catre in, nu invers, asa se face circuitul complet. E pacat ca ai bagat bani in instalatii dar nu le folosesti la maxim de eficienta. Ca sa intelegi mai bine ce spun, daca out e in stanga tot acolo trebuie sa fie si internul, iar in-ul trebuie sa absoarba ce imping celelalte. E ca la calorifere: daca turul e in stanga sus, returul e in dreapta jos. Foarte bine ca folosesti un intern, dar el trebuie sa impinga apa in aceeasi directie cu out, in cazul tau de la stg la dr
ai aici niste informatii https://www.aquadec.ro/categorii/all/sticla-float/0/187#1 . Poti cumpara sticla de la ei, sau ti-l pot si face. Da-le telefon si mergi pe mana lor. La grosimea sticlei tale, ultraclarul e doar un moft. Ultraclarul il recomand eu personal doar la sticla groasa

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: