Message |
|
Salutare ..si eu am avut cand am inceput in urma cu 2 ani 5 red belly ....si la inceput si ai mei erau toti ciupiti la aripioare ......stai linistit ...ca le trece lor ...nu are rost sa ii separi .....piranha devin canibali ...doar in cazul infometari excesive
|
 |
|
Buna dimineata ...va salut si eu pe toti.
Sunt nou pe acest forum, ma numesc Gigy Buciuman sunt din Oradea si detin in acest moment 2 piranha rosi de aproximativ 2 ani ....
Experienta nu pot sa spun ca am in acest domeniu ..al acvaristici ....am primit acvariul ...iar piranha au fost o pasiune de mic copil .
motivul pentru care va deranjez se gaseste in alta sectiune mai exact
Acvarii cu Cichlidae-Acvariu piranha ..
astept sugestiile voastre
multumesc
|
 |
|
Salutare prieteni ...vreau sa va salut si eu pentru inceput ..sunt nou pe acest forum ..acum mi-am creat contul pentru ca am nevoie de ajutorul vostru ..si sfaturile foastre.
Momentan detin un acvariu undeva intre 40-60 de litri ..nu stiu exact cat are pentru ca l-am primit ...in care am 2 piranha rosi care in curand implinesc 2 ani ......si deja imi este mila de ei sa ii mai chinui in acest habitat....acestea fiind spuse ..sunt pus pe planuri mari pentru a le oferi un loc mult peste ce am momentan pentru viitor ...si dece nu si achizitionarea a inca cateva bucati de piranha negri ...
asa suna planul meu:
as dori sa imi fac un acvariu de aproximativ 300-350l ....120X50X60 ..sau ceva pe aproape....nu am o marime exacta....
m-am gandit sa il fac din sticla de 0.8mm iar funtul de 12mm ...sper sa fie suficient ...oricum astept sugesti si sfaturi
pentru dotarea acestuia am nevoie de ajutorul vostru ...in primul rand la pompa de filtrare ...am mai citit pe diferite forumuri ..mai multe persoane foloseau la un acvariu de capacitatea acestuia ...o pompa e9000 care am auzit ca se gaseste undeva la 400-500 ron ....credeti ca s-ar descurca?
de asemenea pentru incalzire am nevoie de ceva....piranha ..traiesc intr-o temperatura a apei undeva intre 22 si 25 ...asta fiind destul de aproape de temperatura camerei ..
..de asemenea ...va cer ajutorul pentru stratul din acvariu ...in acvariul actual am pietricele de granit ..care leam adus din spania odata cu acvariul si pesti ......totusi mi-ar place sa am ceva mai fin...ceva nisip ...sau ....
iar pentru plante...aici chiar nu am nici un fel de cunostinte....miar place sa il amenajes cu ceva bucati din lemn ..si ceva plante asa stufoase.....
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea...astept cu nerabdare sfaturile voastre ..pentru a ma putea apuca de treaba
Eu sunt din Oradea ..daca stiti pe cineva care se ocupa de acvari si are cat de cat experienta ...va rog sa ma anuntati ...
de asemenea ..daca stiti de unde pot achizitiona piranha negri ....nu prea am incredere in magazinul de aici din Or... unui prieten i-au vandut Pacu in loc de piranha rosi ...
sa aveti o seara faina toti ..sa ne auzim cu bine ..
multumesc pentru timpul vostru
|
 |
|