[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pls Help! Probleme cu Piranha  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
Piranha87
Junior member

IP:

Asa cum am mai zis mi-am luat 3 pui de piranha, dupa care a 2-a zi mi-am mai luat inca 1. Aseara am observat ca unul din ei a deveni "seful" acvariului, iar ceilalti 3 sunt toti muscati de cozi si foarte speriati.
Nu stiu ce sa fac... Nu as vrea nici sa ii separ, dar nici sa pierd 3 pesti.
Daca ati avut experiente de genul asta va rog sariti cu un sfat!
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pentru inceput trebuie sa te intreb:

ce volum are acvariul in care ii tii??

Ar fi bine sa aiba cel putin 150-200l.

Multe specii de piranha ajung sa depaseasca 15 - 20 cm la maturitate asadar au nevoie de un spatiu considerabil.

Daca ai posibilitatea, pune o poza cu ei pentru a-i putea identifica mai usor.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am avut 6 pirania in 60 de litri, la o marime de 2 cm. Cand au ajuns in jur de 6 cm am mai ramas cu 4 din cauza ca s-au mancat intre ei.
[Email]
0siris
Junior member
[Avatar]

IP:

Piranha87 wrote:Aseara am observat ca unul din ei a deveni "seful" acvariului, iar ceilalti 3 sunt toti muscati de cozi si foarte speriati.

Este exact motivul pentru care se recomanda sa tii minim 6 indivizi intr-un acvariu, mai ales cand sunt mici. I-ar trece repede daca ar sta sa-i puna la punct pe toti ceilalti, iar probabilitatea sa-si gaseasca un rival pe masura este mai mare. De asemenea daca le creezi suficiente ascunzisuri, lucrurile se vor mai detensiona. Oricum marimea acvariului este esentiala. Unul de 200l nu poate fi considerat decat acvariu temporar, chiar si pentru 4 piranha. De exemplu, un Red Belly ajunge sa depaseasca 25cm in 4-5 ani.
Piranha87
Junior member

IP:

RaresLuc wrote:Eu am avut 6 pirania in 60 de litri, la o marime de 2 cm. Cand au ajuns in jur de 6 cm am mai ramas cu 4 din cauza ca s-au mancat intre ei.

Si pana la urma ce ai facut cu ei? eu ma pregatesc sa imi iau un acvariu mai mare.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu i-am dat la cineva care avea mai multi pirania si avea si un acvariu mai mare. La vremea respectiva nu imi permiteam sa-mi cumpar un acvariu pentru ei.
[Email]
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

eu am 4 red de 5 anisori (acvariu 500l) La inceput se bateau toata ziua, acum au cam 25cm , se mai ciondanesc da rar , mai mult de la mancare. In rest sunt f cuminti, iar ca ierarhie, ca sef este un mascul (restul sunt 3 femele.... de obicei ele sunt cele care se caftesc) Etc...
[Yahoo!]
hungri
Member

IP:

Salutare ..si eu am avut cand am inceput in urma cu 2 ani 5 red belly ....si la inceput si ai mei erau toti ciupiti la aripioare ......stai linistit ...ca le trece lor ...nu are rost sa ii separi .....piranha devin canibali ...doar in cazul infometari excesive
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

Eu as recomanda un minim de 10 exemplare (red-bellied sau cariba) intr-un bazin de cel putin 1 tona, asta ca sa le poti observa comportamentul cat mai apropiat de cel natural, si cateva buturugi mai mari ca varianta de eschiva a pestilor fugariti. Pot fi tinuti cu pesti mici in acvariu, pesti prea mici ca sa-i sature sau prea vioi ca sa-i prinda - http://www.youtube.com/watch?v=OGf4kUF8YqM&feature=related

This message was edited 1 time. Last update was at 17/01/2011 12:45:09

[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Dar pe la rubrica despre noi cind treci ca asa se cade
vezi ce se scrie in regulament

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » Characidae
Go to: