[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema grava  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Riddick
Junior member

IP:

Dragi prietenii am de vreo saptamana marii probleme,acestea consta in aceste analize ale apei:
No3:100
No2:5
GH:7
KH:6
PH:7.2

Testele au fost facute cu JBL easy test 5in1.
Plus inca ceva destul de ciudat,furtunele si toate cele din plastic din acvariu au o mazga pe ele alba..ciudata...

Acvariu are 200L ciclide africane,am facut cam tot ce am stiu...acuma ma cam depasit situatia,asadar astept ajutor din partea voastra...Va multumesc.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

din cate stiu, jbl 5 in 1 are un nivel foarte slab la colorit,ca sa poti realiza cat no3 ai... incearca un dupla
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

oricat de slab ar fi testul, daca citesti 100 no3 si 5 no2 atunci e clar ca valorile-s foarte mari, chiar daca nu-s exact 100 si 5. adica ideal e ca banda de NO2 sa fie complet alba iar aia de NO3 doar un pic roz..

no3 mare cred ca-i cumva explicabil, la un acvariu in care (presupun ca) nu ai plante, deci n-are cine-l manca. insa faptul ca ai NO2 foarte mare imi spune mie ca fie bazinul este "deciclat" cum se zice, fie filtrarea este insuficienta.

daca acvariul e mai vechi si pana acum nu ai avut problemele astea, inseamna ca ai facut ceva recent care a omorat bacteriile din filtru (ai lasat filtrul fara sa mearga, sau ai avut pana de curent sau cine stie ce ai pus in apa), si atunci eu as zice sa pui niste sera nitrivec sau asemanator pana una alta.
daca acvariul e nou, atunci inseamna ca inca nu ai terminat setarea - tot nitrivec te ajuta.
daca tot timpul ai avut valori mari, inseamna ca filtrarea e insuficienta.

pana una alta, eu cred tre sa faci schimburi dese de apa (15%-20%, chiar si la 2-3 zile) ca sa nu sufere pestisorii

Riddick
Junior member

IP:

Acvariu este nou..are 2..3 sapt...si a avut prima data val normale..dupa cat de cat.si acuma nasoale...filtrarea este JBL E900...extern..200L.
Am sa tin cont de sfaturi..
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai atunci e clar ca acvariul tau nu este setat;
poti sa citesti la sectiunea articole despre cum se seteaza corect un acvariu, problemele astea erau de asteptat daca ai bagat toti pestii de la inceput
intre timp, fa schimburi de apa si pune sera nitrivec

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mi-e greu sa cred ca NO2 e 5 .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Eu zic ca filtrarea nu este suficienta la 200l cu ciclide africane.Eu am un acvariu tot de 200l brut si pe langa filtrul extern am unul intern de 1200.N-ai specificat cate si cat de mari sunt ciclidele.

Forum Index » Apa
Go to: