[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alin.calu
Forum Index » Profile for alin.calu » Messages posted by alin.calu
Si la Brasov s-ar dori un pic, daca mai ramane
Vai cata chimie am invatat in ultimul post, Lucian. Serios vorbesc. Nu am facut chimie decat in clasa XI si a XII, iar in a XII am fost la prima si la ultima ora din cele 2 semestre. Da, stiu, semestru=tanar...am fost prima generatie care a mancat semestrele pe paine...
Pfuu...pai eu sunt la pitici cu ligheanul meu.

Frumos, foarte frumos!
Asta si vreau, sa maschez filtrul. Tot asa vreau sa fac si la incalzitor, doar ca planta aia creste mai greu...
Apropo, habar n-am care ar fi denumirile corecte la cele doua plante. Un pic de ajutor, daca se poate?
Salut si bine ai venit.
Salutare!
Un mic update: "mararul" a inceput sa creasca in balarii...
Am scos pietrele mici de frica calcarului.
PH-ul a ramas la 7.5.
Oooooooooo...
Din punctul meu de vedere, pozele au iesit super. Le dolosesc pentru a o convinge incet-incet pe sotia mea ca ne trebuie un suport MARE pentru acvariu...acvariul mare se subintelege

Dar cu rabdare crestem mari, facem picatura chinezeasca
Aici am si eu de invatat. Ca ma intereseaza.
Inca un topic pe care trebuie sa-l urmaresc. Indeaproape.
La noi se inteleg bine. Un betta, 6 xipho, un corydas si un black-molly.
Se mai fugaresc intre ei, indiferent de specie, si xipho pe xipho, si black-molly pe xipho dar si betta pe xipho sau black-molly. Dar fara urmari, dupa 5-10 min se linistesc.
Daca ai fost si brasovean, atunci ne place si mai mult
Fundalul e foarte interesant si vad ca ai pus filtrul si incalzitorul unu langa altul, e ok si asa?
Arata foarte fain!
Chiar te rog. Iar de sters, daca imi permiti, as prefera sa nu. Voi incerca sa ma mai inspir de la tine. Multumesc.
Pai tot de 15W? Ca daca ma iau dupa ecuatie ar trebui sa am 27W la 54 litri.
Eu nu mai stiu ce sa fac...

O sa vad daca gasesc asa cum mi-ai zis tu, Gabi C, si imi iau unul. Mai ales ca ai avut acvariu de aceleasi dimensiuni si ai folosit acel tip de neon.
stefanp wrote:Poti bricola lampa incat sa mai adaugi un neon.
Daca pui tot T8, o lumina calda poti obtine de la Osram Fluora.
Dar daca mai adaugi lumina, va trebui sa mai adaugi si ceva plante si sa te gandesti la fertilizare/co2.

Lumina care o am acum este Sylvania Standard F15 W/54-765 T8 SL510. Din ce am gasit eu pe net ca specificatii, pare a avea 6500K. Nu e cam prea rece culoarea? Nu ar trebui sa am undeva in jur de 5400K-6000K?
Ce inseamna T8 sau T5 ca am tot vazut si nu reusesc sa-mi dau seama ce inseamna acea specificatie.

Am in calcul mai multe plante cat si fertilizare. Mai sus am pus ce fertilizant folosesc acum. Pentru CO2 voi merge o perioada pe varianta lichida probabil.
Paradoxx
eu tot nu sunt sigur pe substratul ala....

Uite ce am pus ca substrat plus fertilizare.
Eu nu vad schita.

LE: acu o vad...mama lui de refresh...
N-as vrea autocolant, in ideea ca daca dupa jumatate de an ma ploctisesc de el, sa il pot schimba.

Ma gandeam la o imprimare pe hartie lucioasa si lipirea ei cu banda scotch pe la colturi.
Salutare si LA MULTI ANI!!!

Cam asta cred ca e setup-ul de final de an...

Nu stiu ce as mai putea face, nu mai am idei :IoI:

Daca mai aveti idei sau sugestii, va astept cu mare drag!

Am tot vazut la voi poze cu acvarii cu o lumina SUPERBA! Vreau si eu!
Sursa mea de lumina este 1 neon Sylvania Standard F15 W, 54-765 T8, SL510. E bun sau nu? Mie mi se pare ca da o lumina alba, dar nu calda...

Forum Index » Profile for alin.calu » Messages posted by alin.calu
Go to: