[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alin.calu
Forum Index » Profile for alin.calu » Messages posted by alin.calu

Am sursa asta pentru LED-uri...dar cum fac sa leg sursa la led-uri? Ca nu ma pricep. LED-uri de 5V si 1A.

Multumesc de ajutor.

image
image
Easy Life 6 in 1 Test Strips. Stiu ca nu e cel mai concludent...dar nu am gasit altceva la momentul respectiv. Testul de pH l-am comparat apoi cu un JBL pH test ce il aveam de ceva timp prin dulap si a iesit la fel.
Am testat apoi si apa pusa la declorinat inca de ieri dimineata...cam aceleasi valori le are...
Salutare

Azi am mai bagat un test de apa...rezultatele sunt cam aceleasi
- pH - 8 spre 8.5
- kH - 300 / 16.8
- Gh - 150 / 8.4
- Tc - 0 spre 0.6
- Nitriti - 0
- Nitrati - 0
LiRo wrote:
Si eu sunt interesat pot sa impart cu Alin, nu e problema

Cine are primul drum in Bucuresti, rezolva problema, ok?
Liro, uite ce a facut tipul asta. Poate te ajuta.
https://youtu.be/xQWYBZAJRGI

Exista tuburi de neon cu leduri care nu mai au treaba cu vechea instalatie electrica a capacului. Efectiv scoti toata inatalatia veche iar neonul LED vine cu instalatia lui direct. Sper ca m-ai inteles. Ceva in genul clipului am vrut sa fac si eu, dar aveam deja 2 neoane normale in plus si nu am mai avut chef de cautat.
In Brasov?
LiRo wrote:Greu cu electricitatea daca ai terminat auto ( same here ) smilie ) . Ca sa schimbi userul iti recomand sa iei legatura cu Mr. koala si se rezolva.

Auto...mecanica...ciocan...

Electricitate...curent...par facut permanent... asa ca mai bine intreb

Legat de user, nu e un capat de tara, dar multumesc de sugestie.
Frumos lucrat.
Da, profilul de FB este Alin si Nicoleta Calu. In poza de profil apare si Emma-Olimpia (domnisoara noastra). Nu e nevoie sa scrii la plural. 99.9% din timpul cat sunt pe forum, sunt Alin. Iar pe FB sta mai mult sotia. Am incercat la un moment dat sa schimb userul pe forum dar nu mi-a iesit si m-am lasat pagubas.

On topic: am o sursa pentru leduri care cu siguranta va face fata. Dar am sperat ca poate rezolv problema doar cu incarcatorul de 12V. Plus ca sursa aia e mare a naibii, cat o agenda...
Legat de protectia ledurilor, inca ma gandesc cum sa fac...n-am nici o idee.
Tocmai ca si eu sunt in aceasi situatie ca si colegul nostru. Acvariu 65 litri, filtrare interna insuficienta...
Greseala mea!!!!

Am avut o discutie cu un prieten despre un incarcator de telefon de 5V si am ramas setat pe ala...

Pana la urma, incarcatorul meu are 12 V si 1.0A la Output. Ledurile sunt de 12V toate, inclusiv cele colorate.

Mai jos ceva poze edificatoare.

image
image
image

@Liv, as putea spune ca sunt multe chestii la noi ce se incadreaza la categoria ecvestru...Daca te referi la cluburi sau centre de calarie, sunt in jurul Brasovul destule, pe drumul spre Poiana Brasov, la Sambata de Jos, etc.
Inclusiv familia mea face parte din categoria ecvestru...daca e sa ne luam dupa numele de familie...CALU
Topic FOARTE interesant si pentru mine. Sper ca nu se supara nimeni daca voi urmari cu FOARTE MARE INTERES discutia de aici.
@ rxget21, da am observat si eu ca sunt la intensitate mai mica. E posibil pe viitor sa scot de tot ledurile albastre si rosii si sa le las doar pe alea albe. Ca si alimentare folosesc un fost incarcator de telefon (probabil) care are la Out 5V. Cred ca din cauza ca am prea multe leduri, acest incarcator nu face fata si se tot sting si se aprind ledurile.

Da, am in plan sa pun al doilea neon, doar ca acesta va veni undeva in fata si va lumina partea din fata a acvariului. Mi-am dat seama totusi ca partea din spate a acvariului ramane neluminata si de aceea am zis sa pun cateva leduri pe acolo.
Am mai reusit sa mai mesteresc ceva la lumina...

Cam asta a iesit

Asa arata instalatia la rece
image

Asa arata la cald...
image

Asa arata acvariul doar cu lumina de la neon
image

Asa arata cu neonul si ledurile aprinse...
image

LE: eu vad o imbunatatire...

LE2: dupa o perioada de led-uri aprinse, acestea se sting un pic si apoi se aprind iar. Stau 15-20 sec aprinse...apoi se sting pentru 5 secunde...o idee din ce cauza se intampla asta?
Multumesc.
Pana una alta...molly face pui sau nu? Daca da, ce ar trebui sa fac mai departe? Cand sa ma astept sa iasa puii?

image

Ps: dan.pavelescu, iata ca am reusit si cu plici.ro multam fain de ajutor.
Dupa schimbul de apa...

Apropo, mai exista o alta modalitate de a pune poze pe forum in afara de varianta cu atasamnt?
Ultimele noutati...nu am apucat sa mai fac nimic pe partea de lumina in acvariu...insa am reusit sa fac ceva in legatura cu fundalul acvariului...

Asta e inainte de schimbul de apa.
Eu unul astept cu interes raspunsurile colegilor.
Multumesc Gabi C.

Vor veni si acele schimbari...dar facem totul in pasi mici sa fim siguri ca e bine.
Am scos balastul si starterul si am pus balasturile noi si am facut legatura doar la primul tub.

Maine vedem unde prindem suportii pentru tubul 2 si bagam Moment la greu...

Revenim

Forum Index » Profile for alin.calu » Messages posted by alin.calu
Go to: