[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Between rocks  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Da dar as vrea sa nu le acopar. Poate ceva anubias printre roci. Dar cred ca merge si moss daca il tund si nu il las sa se desvolte prea mult.
Vreo idee despre restul plantelor?
[Yahoo!]
alin.calu
Member
[Avatar]
IP:

Eu nu vad schita.

LE: acu o vad...mama lui de refresh...

This message was edited 1 time. Last update was at 31/12/2015 15:41:24

KEEP CALM AND FEED YOUR FISH!!!
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Din pacate, datorita concediului , fondurile s-au terminat altfel decat am planuit. Nu am ajuns sa iau pachetul de plante( din cauze diferite) dar asta nu ma oprit sa lucrez la acvariu din momentul cand m-am intors.
Fundalul de pietre este gata, ascunzatorile pentru filtre deasemenea.
Saptamana aceasta o sa incerc sa scap printre orele de munca pt a face putin " shop"( plante, niste silicon si ce mai am nevoie)
Inca nu sunt lamurit cu aranjamentul
Am stat si mi-am stors motorasele si mi-au iesit urmatoarele schite care au totusi putine lipsuri ( zonele unde nu stiu ce sa plantez). O sa adaug si o bomba de co2 ( momentan mai e pana la butelie) . Si imi pare rau daca am dat impresia pana acum,ca sfaturile voastre sunt degeaba . Am avut o conversatie ,in afara forumului cu un coleg respectat de aici( nu castig nimic daca spun cine si nici nu sunt ipocrit, dar ma deranjat putin discutia) in care mi sa spus ca :" Oricum nu are rost sa imi racesc gura cu tine, pentru ca incerci sa copiezi acvaristica , intr-un acvariu jalnic, in timp ce tu habar nu ai cum se scrie, sau cu ce se mananca" . Deci imi pare rau daca am lasat aceasta impresie, si poate intradevar habar nu am ce inseamna acvaristica, dar asta nu inseamna ca nu vreau sa invat. Scuze de off-topic
Revenind la ganduri bune, iata si schitele
[Thumb - DSC_0294-480x854.JPG]

[Thumb - DSC_0295-600x1067.JPG]

[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Din ce am inteles din schite, vrei sa pui filtru intern. Iti recomand sa faci investitia cea mai buna si profitabila a unui acvarist: filtrul extern canistra. Te va scuti de multe si mari dezamagiri in acvaristica.
Cu schitele nu cred ca te vei descurca acum. Iti recomand sa incepi sa cresti plantele (mai ales cele stem) si la fiecare replantare/tundere le muti catre zona pe care ai descoperit-o ca arata mai bine. Cele cu inradacinare puternice (echinodorus, lotus, etc.) sunt in general mari si le poti pozitiona de la inceput ca zone de interes sau sa acopere ceva...
Oricum succes

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Dar am si filtru extern . Aceasta va fi in cealalta parte impreuna cu incalzitorul. Iar treaba cu schitele a fost idea iubitei . Tot ea m-a asigurat si ca pietrele sunt 100% granit, ea studiind ingineria arhitectica( sper ca am scris bine) la o facultate din Praga( cehoaica getbeget) . Deci nu puteam sa nu le fac. Apoi, pentru acvaristi... Femeia e la putere si ordinul nu se comanda, decat se executa .
Oricum sper sa ajung la shop sa verific ce plante au in stock
[Yahoo!]
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Deci... Ladies and restul colegilor .
Va prezint mica mare transformare . Acesta este setupul meu, dupa tema cu numele" between the rocks"
Din pacate apa nu este inca limpede, deoarece am deciclat acvariul cand am umblat la setup. Am adaugat siporax in canistra, ordinea materialelor find de jos in sus: inele ceramice, siporax si bureti cu un strat de vata de perlon. In filtrul intern am lasat bureti + perlon . Am adaugat o bomba co2, conectata la un micro flipper de la dennerle( lam gasit la 2 euro in magazin, la raionul echipamentelor desigilate) sincer nu stiu cat de buna e dracia, caci pana acum imi baga decat bule mari. Dar pe cutie spune ca e in functiune exacta dupa 2 zile( nu stiu ce vrea sa insemne). Plante avem adaugate pogostemon erectus, ludwigia rubin, tiger lotus si staurogyne drept gazon. Schita a fost modificata putin din nou( pare mai frumos acum).
Iar rezultatul este urmatorul . Astept pareri si critici , si imi pare rau de calitatea pozelor.
[Thumb - DSC_0297-640x360.JPG]

[Thumb - DSC_0296-640x360.JPG]

[Thumb - DSC_0298-640x480.JPG]

[Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

am citit tot jurnalul tau si nu am inteles ce ai vrut sa faci si cea iesit. nu inteleg dece tii mormanul ala de pietre acolo cind la-i putea folosi in a face un scape frumusel cu el ideii sunt o groaza pe aici pe google.

acel fundal de piatra nu are nicio treaba acolo si nici nu este executat cum trebuie.

nu-mi pare rau ca treuie sa te critic.
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Acel morman de piatra ascunde filtrul intern si incalzitorul. Iar fundalul , tinand cont ca este prima data cand fac asa ceva, eu cred ca a iesit binisor. Este tot lipit cu silicon. Ca idee m-am departat de ce am vrut sa fac de la inceput deoarece pietrele nu au marimi foarte mari( 3-4 cm) iar de lucrat cu ele , e putin dificil ( ma refer la fundal) am incercat sa le fac o oarecare forma dar tinand cont ca este granit si e foarte dificil de spart, taiat sau cum se zice ( am incercat cu dalta si nam avut succes) . Nu am cautat sa fac ceva profi , ci doar ceva placut la gust.
Si nu e nicio problema cu critica. Apoi din critici invatam
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

a iesit mai bine dacat ma asteptam cand am vazut schitele
Pune reactorul de CO2 pe iesirea canistrei - dizolvarea se face complet si nici nu ocupa loc in bazin care va arata mai bine.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:a iesit mai bine dacat ma asteptam cand am vazut schitele
Pune reactorul de CO2 pe iesirea canistrei - dizolvarea se face complet si nici nu ocupa loc in bazin care va arata mai bine.
te referi la metoda bibanu? Am deja un reactor de genu in mana dar nu lam folosit pentru ca nu am gasit un burete sau ce o fi inauntru, care sa sparga bulele complet. Si mai e problema ca imi pierde apa pe undeva . Posibil nu lam inchis bine
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

da exact ca ala. Eu il am fara burete si nu imi pleaca nimic din el (e de 10")
Au mai aparut si altele mai mici dar nu stiu daca dizolva bine - vezi oferta pepika.ro aici pe forum in sectiunea Sponsori

tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:da exact ca ala. Eu il am fara burete si nu imi pleaca nimic din el (e de 10")
Au mai aparut si altele mai mici dar nu stiu daca dizolva bine - vezi oferta pepika.ro aici pe forum in sectiunea Sponsori
exact acu incerc sal mesteresc. Sper sa nu piarda apa iar
[Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

daca tot ai extern dece il mai tii pe cel intern( e ok sa-l tii perioada asta cat ai apa tulbure) dar dupa scoatel ca ocupa spatiu. eu zic sa lasi lenea cauta cateva acvarii din care sa te inspiri, si aseaza pietrele ca e pacat de ele si nu sunt chiar atat de mici sa nu poti face ceva cu ele.

fundalul eu asa renunta la el dar daca tie iti place pune niste moss prin crapaturi

uite ca idee https://www.youtube.com/watch?v=uboJnK-b00M
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Deci. Reactorul a fost bagat in uz si se pare ca functioneaza bine. Fara pierderi deocamdata si dizolva tot( nu ies bule ceva , in momentul acesta). Sper totusi ca pe la ora 12 cand ma intorc de la munca sa nu gasesc apa jumate in acvariu si jumate pe jos .
Rodoselada, internul e decat temporar. Dar mormanul de pietre e lipit cu silicon si face parte din fundal.
Sper ca te referi la mormanul din ultimele 3 poze ,pentru ca acestea arata actuala stare a acvariului.( asta sa fiu sigur ca vorbim de acelasi morman)
[Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

da de acelasi morman.
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Deci. Stiri de ultima ora. Reactorul a cedat. Se pare ca avea o piulita fisurata, iar de acolo si motivul scurgerilor. Din fericire eram acasa cand fisura a inceput sa curga ( a crapat de tot)si nu am pierdut decat vreo 5 litri sa zic asa. O sa incerc sa caut un magazin de instalatii pentru ca vreau sa il fac din nou , dar de la 0 .
Deocamdata am facut un difusor diy dintr-o seringa si pot spune ca functioneaza bine( bule foarte fine la fel ca si cele ceramice)
Apa incepe sa arata mai decent sa zic asa . Momentan am 48/W la in jur de 40 litri. Sper sa nu fie cam mult din moment ce nu am fertilizanti . As vrea sa raman decat la co2 si substratul fertil. Neoane sunt un osram floura ( in partea din fata) si un osram biolux 966 pe spate.
Deci? Sfaturi, pareri? sunt pe drumul cel bun sau nu?

Ps. staurogynele mi se par ciudate. Am avut si in acvariul vechi dar astea imi par putin diferite( posibil nu imi amintesc eu bine)
[Thumb - DSC_0299-600x800.JPG]

[Thumb - DSC_0300-600x800.JPG]

[Yahoo!]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Va fi chiar dragut cind vor creste plantele . Poate plantele rosii mergeau putin in mai primplan .
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Acum trebuie sa ai putina rabdare, sa se activeze bine substratul si sa se acomodeze si plantele tale. Cu lumina las-o mai usor, tu le fortezi sa le fie foame, dar nu le dai sa manance, e suficient 5 ore pe zi si cresti treptat. Pentru inceput poti incepe cu ceva microfertilizare, jbl feropol si jblferopol 24.
La staurogine ce ti se pare diferit? Parca frunza trebuie mai alungita, dar nici pozele nu ajuta. Daca are frunzele usor galbui, ai o carenta de fier. Daca ai alte nelammuriri despre ea, scoate una din substrat si fa-i o poza, fara a-i taia din radacini. Ai grija la replantat, sa nu scoti aquabasisul ca faci mocirla.
[ICQ]
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

narcis wrote:Salut. Acum trebuie sa ai putina rabdare, sa se activeze bine substratul si sa se acomodeze si plantele tale. Cu lumina las-o mai usor, tu le fortezi sa le fie foame, dar nu le dai sa manance, e suficient 5 ore pe zi si cresti treptat. Pentru inceput poti incepe cu ceva microfertilizare, jbl feropol si jblferopol 24.
La staurogine ce ti se pare diferit? Parca frunza trebuie mai alungita, dar nici pozele nu ajuta. Daca are frunzele usor galbui, ai o carenta de fier. Daca ai alte nelammuriri despre ea, scoate una din substrat si fa-i o poza, fara a-i taia din radacini. Ai grija la replantat, sa nu scoti aquabasisul ca faci mocirla.

5 ore am exact de lumina pe zi .
Pentru fertilizare , magazinul e la 25km de mine . De acea as alege sa merg deocamdata fara. Si staurogynele au un verde super chiar. Dar parca mi se par frunzele mici exact cum ai zis si tu. Posibil sa nu fie repens? Adica alta varietate?
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Scoate una si fa-i poza...poate imi dau seama. Asa, dupa poza aia, mi se par frunzele cam scurte si late, e posibil sa fie si alta plantuta.
[ICQ]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: