Doamna crevete si-a depus ouale (nu le mai are pe burta)...din pacate cred ca au fost halite de sefii acvariului (cei 2 nemo) deoarece nu le vad nicaieri prin acvariu.
ocelaris47 wrote:Poti pune pesti care sa se se ascunda in pietre in caz ca sunt atacati de clowni.Damseli yelow tail sau azure ca astia sunt mai docili(doar unul),ar mai merge un goby dat nu dinaia care inoata in spatiul dintre ape cum sunt firefish ci goby care stau pe nisip.Six line wrasse ar mai merge, ca si ala se ascunde in pietre dar atentie ca e mai agresiv ca un damsel si poate sa omoare crevetele. EDIT si gramma loreto ar mai merge ca si ala tot ascuns intre pietre sta dar la fel ca six line ar putea fi periculos pentru crevete.
Multumesc de sfaturi.
In legatura cu cyano: schimb 10% din apa la 4 zile, skimmer ul il spal saptamanal, nisipul il aspir la fiecare schimb de apa (chiar am scos 1/4 din el), 6 ml nopox/zi, filtrele le curat lunar.
In rest coralii cresc si stau deschisi.
In cazul in care mai adaug vietati, ele vor fi: 1-2 cardinaly, goby+crevete, stele de mare...Atit.
ocelaris47 wrote:Daca era un damsel avea sanse ca se ascundea intre pietre si nu mai aveau cum sa ajunga clownii la el.Chromis-ul ala saracul o sa aibe viata grea daca inca mai traieste pentru ca inoata in spatiul dintre ape si nu se ascunde ca un damsel spre exemplu.Chestia de pe jos daca e roscata e cyano si dispare cand apar algele verzii care ii iau locul.
Multumesc dar din pacate prea tarziu. "Albastrel" nu a rezistat pana a2a zi ca sa il duc inapoi la Coralis. Pot doar sa ii multumesc lui Alex care m-a asigurat ca nu vor fi probleme si ca ai mei clovni se vor intelege cu el de minune . Prost e cel care cumpara pana la urma.
Acum va intreb: oare ce alt peste pot pune in acvariu langa perechea mea de clovni ? cardinali? Goby in simbioza? Doar stele de mare si alti creveti ?
Shubi wrote:Toate-s bune si frumoase...,.mai putin cupa skimmerului.
Ti-as recomanda sa o golesti mai des iar pentru inceput, pana se formateaza bazinul, recomand ca minim o data pe saptamana sa bagi un burete pe interiorul skimmerului (gat si corp) si sa-i speli jegul care se aduna acolo, va avea randament mult mai bun.
O spal saptamanal (jur pe rosu), am pus poza special sa va arat ca scoate jeg ... chiar ieri l-am curatat
CristiC wrote:@ptmdanezu: 0.1 e nivelul nitratului?
Da ...
la 2 saptamani adaug bioptim si biodigest, schimb apa 10% saptamanal, nopox 4ml/zi, mancare dau cam la 2-3 zile dar sa fim seriosi 2 pesti cat sa se cace... ma mai gandesc ca din cauza diatomelor care au murit dupa ce am bagat iodium si strontiu sa am valori mai mari a nitratilor in apa + stratul de nisip mai mare
Eu am aceeasi problema, si am si skimmer si Nopox.
Dozez Nopox cate 4 ml/zi la 125l de apa si tot nu pot scade mai jos de 0.1
Ma gandesc serios sa las in acvariu doar un deget grosime de nisip sau chiar mai putin...ma gandesc ca tot caca de la peste si resturile de mancare stau prin nisip (in partile unde nu pot aspira) si de aici si valoarea mare de nitrati,nitriti
ps:filtrare am destula desi niciodata nimic nu e destul