[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty

A plesnit furtunul intre butelie si electrovalva, din cauza presiunii acumulate cand electrovalva statea inchisa.
Numai ieri ce am montat o butelie plina si azi dimineata era goala. Acum am pus alt furtun. Cel alb era din silicon, dar nu recomand pe sistem inchis sub presiune, doar deschis, adica butelie-difuzor, altfel plesneste din cauza presiunii acumulate in el.

P.S. bine ca nu mi-au murit pisici, 3 la numar
Ai ceva de lucru, nu gluma.
Salut. Prima regula este sa treci pe la rubrica " Despre noi", sa facem cunostinta.
Apoi deschizi un jurnal al tau la "coltul incepatorului"
Dupa care vei primi sfaturi si lamuriri, in paralel cu lectura ce o vei face prin paginile forumului
Citez din recomandarea lui @lucian

Parametrii recomandati pentru acvarii plantate (valori generale, exista si plante cu necesitati diferite/speciale):
pH : 6.0 - 7.0
KH : 3 - 6 degrees
GH : 2 - 8 degrees
NO3 : 5 - 20 ppm
PO4 : 0.5 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm

Aceste valori trebuiesc corelate intre ele si in interdependenta cu iluminatul acvariului

Aparitia gaurilor in plante este din lipsa de Potasiu.
Pentru putin. Sper sa rezolvi
fish_enthusiast wrote:substrat inert (cred ca va fi vulcanit).

Daca gasesti pe undeva Volcanit, sa-mi spui si mie Deocamdata stocurile sunt 0
Cam asta ma gasit. Suna si intreaba

COSMIMAR
PRESTCOM SRL
ORADEA, Str. Lunei,
nr.10, ap.2, Jud. Bihor
0259/434954
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor
(CO2, N2)
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor
(CO2, N2)

SILVOTOP SRL
ORADEA, Str. Moscovei,
nr.20, ap.1, Jud. Bihor
0745262912;
0359/192523
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor fluid
N2, CO2
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor fluid
N2, CO2

NTERSTING SRL
ORADEA, Str. Stefan
Zweig, nr.10A, Jud.
Bihor
0259/475586
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor fluid
N2, CO2
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor fluid
N2, CO2

METALSTING SERV
SRL
ORADEA, Str.
Nufarului, nr.66, Jud.
Bihor; SANTANDREI,
Str. Tineretului, nr.37,
Jud. Bihor
0745624347
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor
Butelii
destinate
stingerii
incendiilor

SCORPION SA
ORADEA, Str. Borsului,
nr.12, Jud. Bihor
2394254
0259/444515/
463700
Butelii pentru
gaze
comprimate
Butelii pentru
gaze
comprimate
Daca treci la sump inseamna ca vinzi oaresce acareturi
fish_enthusiast wrote:Idee este ca nu ma dau banii afara din casa. Daca as stii ca un Sun-Sun merge bine, face fata, nu curge (ceea ce nu e exclus si la firme "tari"), si mai ales nu face ca un tractor in dulap, zau ca mi-ar conveni, fara discutii.
Cel mai eficient si elegant mi se pare un sump, dar nu cred ca se justifica in cazul meu.
Deasemenea la bazin nu m-as intinde foarte mult - cam la 200- 250 l - deci nu cred ca se justifica debit. Ceea ce cred ca ar fi aeficient ar fi mai mult lat decit lung, pentru ca nu ai nevoie de nu stiu ce coloana de apa, iar pe latime te poti juca mai mult design-ul (de ex 60 lat/40h). De asemenea consider ca iluminatul ar fi mult mai eficient. (altfel patrunde lumina pina la baza acvariului)

Salut. Eu sunt adeptul lucrurilor chinezesti relativ bune, nu alea proaste ce miros a petrol .Am SunSun si Jebao. Functioneaza de 1 an de zile deja si fara probleme. Intretin garniturile cu glicerina, ca vaselina nu stiu de unde sa iau, de fiecare data cand le desfac. SunSunul trag si prin doua canistre pline cu roca vulcanica si merge de rupe. Nu face nici una ca tractorul, Jebao este mai silentios ca SunSun. Ce imi place la SunSun este ca are volumul mare la canistra, implicit si material filtrant mai mult in ea. In SunSun am bagat 5 litri Siporax si mai incapea 1 litru fara probleme.
dan.pavelescu wrote:Evident ca poti sa folosesti cu succes si Sun-Sun, sau Tetra, sau JBL/Sera, etc.

Vor functiona bine pentru o perioada lunga de timp, cu minima mentenanta. Eu recomand Eheim, e un filtru cu care te casatoresti pe viata

Dar cine vrea casatorie pe viata, mai batman
Mai bine cumperi unul gata facut, de firma. Am vazut bazine home made, triunghi cu fata curbata, dar nu din securit. Poti dimensiona geamul dupa care sa il securizezi, dar este o prostie, fiecare lovitura poate dauna, se face cioburi.
next
Plantele de la Stefan s-au acomodat deja. Cresc in continuare, mersi Stefan
Mersi @narcis. Am mai patit-o chiar eu cu acumularea gazelor in canistra, aveam reactorul montat pe IN. Acum ma gandesc ca difuzorul asta o fi altceva, daca cei de la Dennerle l-au construit. Oricum il icerc si revin cu pareri.
Salut. Intre cele doua alege Dennerle.
Poate era mai bine sa pui intarituri longitudinale, nu transversale. Asa o sa te incurce cand umbli in el.
Daca are cineva Volcanit de vanzare astept PM. Multumesc.
Salut. Pietrele imi plac tare mult, forma lor. Eu parca as inclina piatra din coltul stanga, sta prea dreapta fata de celelallte. Si mai ceva plante in spate stanga si spate dreapta.
@anca, de aceea am ales sa cumpar si tester-ul, sa pot verifica sonda intre perioadele de calibrare. Eu cred totusi ca va fi fiabila. Voi reveni cu feedback pentru ea, fie negativ, fie pozitiv.
Salut. revin cu impresii asupra sondei de Ph, Hanna 1131, sticla, reincarcabila. Functioneaza impecabil, fara fluctuatii, este stabila. Am mai luat si un Phmetru tot Hanna, am verificat si cu testerul valoarea citita de tester si sonda Ph, este la fel, cifra pe cifra. In concluzie sunt multumit de investitia facuta si recomand sonda PH Hanna.

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: