[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 10 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Iliescu Mihai Ulmis wrote:Buna,
De ce schimbi cate 20-30% din apa odata la 3-4 zile ? Nu e cam mult ? S-ar putea ca din cauza cantitatii de apa schimbata asa des ph-ul sa aibe fluctuatii mari, iar pestisorilor sa le scada imunitatea si sa se imbolnaveasca.
Eu as schimba apa odata la o saptamana maxim 20% sau cate 10% odata la 3-4 zile.
De asemenea, pt ca pestisorii sa isi revina foarte repede si sa fie mai rezistenti pe viitor, i-as trata cu JBL Atvitol un complex de multivitamine care ii ajuta sa isi refaca imunitatea.
As folosi Omnipur sau alte tratamente de acest gen doar in caz extrem si daca stiu ce au pestisorii deoarece aceste tratamente pot destabiliza foarte usor un bazin mic.

vred ca pentru minre e intrebarea...

La mine apa de la robinet are NO3 mare... peste 25 am incercat sa raresc schimbul la 5 zile dar .. deja aveam NO3 peste 50...asa ca sunt obligar sa fac schimburi mai dese... ca sa mentin NO3 sub 40

@ tonisoru- eu am spus ca as muta pestii pentru tratament....scuze.. era parerea mea... nu stiam ca nu e indicat sa faci asta..

This message was edited 2 times. Last update was at 04/02/2017 22:14:12

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Aquatica
Member
[Avatar]

IP:

Denisa, rabdare si pestisori sanatosi! Cu tratamentul nu ma pronunt ca nu am nici cea mai vaga idee sau experienta.

Cu privire la schimburile de apa in urma curateniei... si eu pateam la fel. Insa mi-a trasnit prin minte o idee: curat substratul si colectez apa in bidoane de 5 litri (tie cred ca-ti este suficient unul singur, mie imi trebuie doua). Adaug un bidon cu apa curata declorinata, iar restul completez cu apa din bidoanele in care am colectat apa din acvariu (pana curat eu si sticla si frunzulitele desprinse sau ce mai gasesc de facut, apa aceea se decanteaza) pana ajung aproape de buza acvariului. Asa nu fac nici schimb prea mare de apa, si e si curatel in acvariu Cand voi fi sigura ca am scapat de diatomee, voi reduce si eu schimburile de apa (ma refer la frecventa lor).

Toate bune!
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Jimmi wrote:
Pseudomonas aeruginosa este o baghet? de Gram-negativ de m?surare 0.5 - 0.8 uM de 1.5 - 3.0 micrometri. Aproape toate tulpinile sunt mobili prin intermediul unui singur flagel polar.
Nitrosomonas europaea is a Gram-negative obligate chemolithoautotroph that can derive all its energy and reductant for growth from the oxidation of ammonia to nitrite and lives in several places such as soil, sewage, freshwater, the walls of buildings and on the surface of monuments especially in polluted areas where the air contains high levels of nitrogen compounds.

Cam asta e singurul meu argumanet...Amandoua sunt gram negativ si sera mereu mi-a deciclat acvariul...

EDIT:La fel si celalalta e gram negativ
Nitrobacter is a genus of mostly rod-shaped, gram-negative, and chemoautotrophic bacteria.[1]

Sa ne intelegem. Mi-ai dat definitiile pentru o bacterie si pentru un microb. Eu vreau sa stiu precis, pentru posibilul uz in viitorul meu acvariu daca Sera Omnipur rupe ciclul azotului sau nu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Caz incheiat. Am gasit pe undeva ca Omnipur contine si verde de malachit, deci e posibil sa-l decicleze. Dar la ce doza a folosit colega, e posibil sa nu se intample nimic rau.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Caz incheiat. Am gasit pe undeva ca Omnipur contine si verde de malachit, deci e posibil sa-l decicleze. Dar la ce doza a folosit colega, e posibil sa nu se intample nimic rau.

Sunt bacterile care ajuta la ciclul azotului.Ambele sunt gram negativ si au aceasi structura deci sunt influentate una pe alta.Diferenta e ca una ataca pestele alta ataca nitratii si nitritii.Totusi ele sunt gram negativ si din punctul de vedere al unui doctor sunt bacterii rele din moment ce ele au gram negativ.
Apropo am gasit asta:
dan.pavelescu
18-09-2013, 12:03
Stiu ca albastrul de metilen decicleaza. Sera costapur contine verde de malachit, care probabil face acelasi lucru.
Ridica si temperatura cu 2-3 grade, dar sa nu fie mai sus de cotele suportate de pesti. Baga si un aerator pe perioada tratamentului + cateva zile dupa incheierea lui.

Sa nu exagerezi cu costapur, poate duce la orbirea pestilor..

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Asa da, explica in termeni simpli, sa inteleaga toata lumea, ca nu toti sunt doctori.
Imi mentin afirmatia din 2013 (daca te uiti la postul meu anterior)

Merci de info

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

pai.. atunci de ce nu scrie pe prospect ca ar putea decicla bazinul?.. eu m-am uitat si nu am gasit sa se pomenbeasca despre asa ceva in prospect..
mama lor...
Da de tinut minte

This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2017 23:36:23

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Mie mi-a fost greu sa gasesc ce "ingrediente" contine. 50 de pagini cu aceeasi descriere seaca..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Va multumesc tuturor pentru opinii.

Jimmi - din pacate, argumentele tale se bazeaza pe presupuneri, asa ca nu stim sigur.

dan.pavelescu - si eu as vrea sa stiu sigur daca, si la ce cantitate folosita, Sera Omnipur decicleaza acvariul. De aceea, o sa adresez o intrebare celor abilitati sa ofere un raspuns pertinent.

Aquatica - multumesc mult de incurajare, "ne auzim" curand.

adrian09 - multumesc. Referitor la mutarea pestisorilor nici nu incape discutie; m-am invatat minte.
McLovin'
Member
[Avatar]
IP:

Tonisoru wrote:Buna,
Multumesc frumos pentru observatii. Schimb aceasta cantitate de apa cam fara sa vreau, in sensul ca, pana aspir eu cat de cat (acum cu foarte mare grija la gazon), scot o cantitate de apa insemnata din acvariu.

Si eu am patit la fel, bagam aspiratorul in acvariu si in secunda doi, scoteam jumatate de apa. Cum am rezolvat eu problema: am luat un furtun mai mic, am taiat furtunul original de la aspirator cam la vreo 3 cm de la locul imbinare si am bagat furtunul mai mic in interiorul bucatii de furtun mare(in bucata de 3 cm) si le-am lipit cu banda izolatoare. Probabil ca nu e cea mai eleganta solutie, dar mi-a rezolvat problema. Acum pot sa aspir substratul temeinic, fara sa scot toata apa din acvariu.

Sper sa te fi ajutat.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc de idee, adevarul este ca ma gandisem si eu la asta, adica sa adaptez putin capatul furtunului cu care aspir cand schimb apa...
Dar acum am aspiratorul asta electric; cu el, apa aspirata este pusa inapoi in acvariu, doar mizeria aspirata este retinuta intr-un saculet.
Multumesc inca o data.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Se poate pune un robinet inline pe furtun si se regleaza debitul dupa pohta inimii

Ceva de genul:

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nici nu stiam ca exista asa ceva. Voi cauta unul pentru a adapta capatul furtunului cu care scot apa din acvariu si aspir. E o informatie foarte utila, multumesc mult.
criss.z
Member
[Avatar]

IP:

Aspiratorul meu pt substrat are acest capat încorporat si, ca pont, poate fi folosit la aclimatizare, e mai usor- nu trebuie sa innozi furtunul!
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc, criss.z! O sa caut cu siguranta un robinet din asta, mai ales daca astfel pot regla debitul apei si il pot folosi si pentru aclimatizare.
Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Buna,
De ce schimbi cate 20-30% din apa odata la 3-4 zile ? Nu e cam mult ? S-ar putea ca din cauza cantitatii de apa schimbata asa des ph-ul sa aibe fluctuatii mari, iar pestisorilor sa le scada imunitatea si sa se imbolnaveasca.
Eu as schimba apa odata la o saptamana maxim 20% sau cate 10% odata la 3-4 zile.
De asemenea, pt ca pestisorii sa isi revina foarte repede si sa fie mai rezistenti pe viitor, i-as trata cu JBL Atvitol un complex de multivitamine care ii ajuta sa isi refaca imunitatea.
As folosi Omnipur sau alte tratamente de acest gen doar in caz extrem si daca stiu ce au pestisorii deoarece aceste tratamente pot destabiliza foarte usor un bazin mic.

vred ca pentru minre e intrebarea...

La mine apa de la robinet are NO3 mare... peste 25 am incercat sa raresc schimbul la 5 zile dar .. deja aveam NO3 peste 50...asa ca sunt obligar sa fac schimburi mai dese... ca sa mentin NO3 sub 40

@ tonisoru- eu am spus ca as muta pestii pentru tratament....scuze.. era parerea mea... nu stiam ca nu e indicat sa faci asta..

Nu Adrian , intrebarea era pt Tonisoru dar a raspuns.

@Tonisoru: E fain aspiratorul electric dar cred ca are gura cam mare pt un nano si mai ales pt gazon . Pt aspirarea din fata acvariului, pe unde mi-e foarte greu sa introduc un aspirator normal de la Sera, folosesc un model nano ca acesta: image . Are gura mica de 2-3 cm, furtun subtire (usor mai mare ca cel de aer).

Ma bucur ca pestisorii se simt mai bine.

This message was edited 2 times. Last update was at 05/02/2017 20:58:41

http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Revin cu noutati despre situatia de saptamana trecuta; administrarea dozei recomandate pentru preventie (Sera Omnipur) + completarea cantitatii acesteia la schimbul de apa in urmatoarele doua zile au condus la imbunatatirea situatiei, astfel ca acum 4 zile am mai luat 2 pestisori, care din pacate sunt bolnavi de mouth rot.
Ii tratez cu Omnipur - doza pentru tratament de data asta, si Atvitol, si sper ca cei doi sa-si revina repede.

Am folosit aspiratorul electric, lucrurile nu merg prea bine. Desi nu e foarte voluminos, in acvariul meu de 15 litri nu prea am loc sa-l manevrez. Are putere mare de absorbtie si implicit apa care este evacuata inapoi in acvariu (prin saculetul care retine mizeria) are un debit puternic si deranjeaza totul.
Voi cauta un aspirator care se amorseaza manual, cu cel mai subtire furtun, cum e cel recomandat de colegul de mai sus.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2017 19:54:02

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Tonisoru eu nu aspir substratul niciodata. Fac doar schimburi partiale de apa si atit . Nu vad rostu la numarul de pesti care il ai sa stai sa aspirti substrat. Daca aveai unbazin suprapopulat era altceva.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru precizare, Gabi C. Acvariul tau este atat de frumos incat nu-mi dau seama cum reusesti sa-l pastrezi asa, doar prin schimburi de apa.
Eu trebuie sa curat substratul nu pentru ca fac pestisorii mizerie, ci pentru ca, in continuare, o parte din hrana pe care le-o dau ajunge pe jos. Si mi-e teama s-o las prea mult acolo... pentru ca strica apa si pentru ca data trecuta cand am facut curat mai rar, au aparut tot felul de vietati nedorite.
Un aspirator manual cu furtun subtire cred ca imi va permite sa scot mai putina apa din acvariu si sa aspir in conditii de siguranta.
Cand va creste gazonul si va fi mai des, voi aspira si eu mai rar, sau poate deloc.
Multumesc foarte mult.
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ma bucur tare ca ti place acvariul meu. Si tu ai evoluat foarte mult pe partea de acvaristica.
Eu in locul tau as pune unu sau doi melci neritina. Sunt extrem de frumosi si m ar scuti de aspirat substratul.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: