[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 10 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna ziua,

De aproape o saptamana am capac din geam la acvariu; evaporarea apei s-a redus considerabil. Dar, de ceva timp - 2, 3 saptamani, poate mai mult, la suprafata apei apare un biofilm ingrozitor. Dispare imediat dupa schimbul de apa, dar apare la fel de repede. Din ce am citit pe forum, suspectez ca e din cauza hranei maruntita foarte fin pe care o dau pestilor si din cauza ca am crescut nivelul apei din acvariu, iar la suprafata nu se mai produce miscarea aceea de valuri. O sa scad putin nivelul apei, sa vad daca se schimba ceva. In curand o sa inlocuiesc si hrana pe care le-o dau acum, deci sper ca situatia se va imbunatati.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2017 14:13:11

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Asta e dezavantajul bazinelor mici, nu prea ai loc sa pui echipamente. La un bazin mare se rezolva cu un surface skimmer. Exista si pentru bazine mici, dar n-o sa fie prea estetic.
https://aquasensew.com/shop/filtration/ista-mini-surface-skimmer-new/

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Of, incep sa cred ca bazinele mici au atatea dezavantaje, incat e o adevarata provocare sa incerci sa intretii unul functional.
Eu sper sa se rezolve daca schimb mancarea si daca va exista mai multa miscare la suprafata apei.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna dimineata,

De cand s-a intensificat miscarea de valuri de la suprafata apei, petele de biofilm nu mai sunt compacte, eu sper ca dupa ce schimb din nou apa sa nu se mai formeze. Partea mai putin buna e ca acum se imprastie si mancarea pe care o dau pestilor
O sa incerc sa gasesc un echilibru in privinta miscarii de la suprafata si a nivelului apei, mai ales ca acesta nu mai variaza prea mult acum (datorita capacului).

O zi buna!
Nex
Member

IP:

Poti sa dai filtru mai incet in momentul in care ii hranesti.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am uitat sa precizez, filtrul este setat la minim. Doar nivelul apei poate influenta intensitatea miscarii de la suprafata. Trebuie doar sa asigur nivelul optim al apei, astfel incat sa nu se mai formeze biofilmul, si nici sa nu imi imprastie mancarea.

Capacul nu acopera intreaga suprafata a acvariului. Pe laterale ramane descoperit cam 0.5 cm, iar in partea din fata si partea decupata pentru filtru si lampa, cam 1 cm. Capacul ar trebui sa acopere total acvariul, sau e ok sa ramana spatiile astea pe margine?

Multumesc
Aquatica
Member
[Avatar]

IP:

Denisa, daca te ajuta... eu opresc filtrele cand le dau de mancare, asa incat granulele cad vertical in apa, iar pestii le mananca in cadere. Si imi bag si degetelele cu mancare putin in apa, am observat ca e mai bine asa, evit sa le las sa pluteasca la suprafata apei.

Biofilmul acela de care vorbeai a aparut si la mine, noroc ca ai scris tu, ca asa l-am remediat si eu. Deci trebuie sa-ti multumesc Eu am schimbat 30% din apa si am ridicat filtrul intern putin ca apa filtrata sa cada putin in jet deasupra apei si face si valurele si bule de aer in apa.

Toate bune!
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos, la fel voi proceda si eu. Ma bucur daca am putut fi de ajutor.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Recent am ajuns la o concluzie despre care as vrea sa scriu aici: pestii mei Ember tetra nu sunt numai frumosi, ci sunt si isteti.

Pentru ca aseara am plantat niste gazon, in ciuda sfaturilor primite, am considerat (gresit) ca imi va fi de ajutor sa scot din acvariu, pe langa elementele de decor, si toata apa si pestii. Dupa ce i-am scos din acvariu si i-am pus in galeata in care scosesem apa, mi-a fost foarte teama ca nu vor supravietui, pentru ca ba pluteau inerti pe o parte, ba pluteau cu burta in sus nemiscati. Dupa un timp insa si-au revenit, iar cand i-am pus inapoi in acvariu s-au comportat normal. Asta ma face sa cred ca s-au prefacut ca au lesinat/au murit, pentru ca se simteau amenintati si le era teama.

Nu m-am gandit niciodata ca pestisorii astia mititei pot avea un comportament atat de interesant. Am citit ulterior ca este o reactie specifica pestisorilor din specia Tetra.
Desi acum se comporta normal, stiu ca i-am stresat inutil. Acum nu as mai proceda la fel.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Red rummy nose mai au obiceiul sa "lesine" cand sunt stresati

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

N-o sa le mai dau niciodata ocazia sa lesine. Atat pentru ei, cat si pentru mine, ca mai aveam putin sa lesin si eu langa ei cand i-am vazut cu burta in sus.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Hei, n-ai mai facut update cam de multicel. Mai ai acvariu sau ai renuntat, cum merge treaba? Pejtii e bine, sanatosi?

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru intrebare, lucrurile merg bine.

Gazonul plantat acum aproape trei saptamani a inceput sa creasca si sper ca va forma, in timp, un covor frumos. Plantuta de Pogostemon in vitro adusa o data cu gazonul creste vizibil (exact asa cum mi-ai spus tu), iar cealalta, abia plantata, pare de asemenea ok. Fertilizez cu solutia de la Dennerle pentru nano (1 picatura pe zi).

Din pacate, din cei trei pestisori am ramas acum cu doi. Pe unul dintre ei l-am pierdut in urma unei perioade de cateva zile in care nu s-a simtit bine. Pentru ca ceilalti doi pesti nu au dat semne de boala, nu am folosit tratamentul luat (Sera Omnipur). Acum au trecut 10 zile de la incidentul respectiv, si pestii sunt in continuare bine. In privinta hranei, ma descurc bine cu cea pe care mi-ai recomandat-o tu, si am inceput sa ma pricep sa le pun, nu chiar cat trebuie, dar nici atat de mult cat le puneam inainte .
Intentionez ca atunci cand ajung in Bucuresti sa mai iau inca 2 pestisori, tot Ember Tetra, pentru ca imi plac foarte mult. Sunt atenti, ma observa cand ma apropii de acvariu si vin la geam sa se uite, stiu cand le voi pune de mancare si vin in coltul respectiv (nu exagerez, chiar asa e, odata o sa fac un filmulet) si au locul lor special unde prind ceva din apa - ei stiu ce, ca eu nu vad nimic.

Cam asta ar fi. Uite si poze cu acvariul. Intr-una din ele, daca te uiti atent, ii poti vedea pe Sleepy si Grumpy in locul lor de prins chestii invizibile din apa.

image

image

image

Multumesc frumos pentru recomandarea de a planta gazon. Cred ca va arata frumos cand va forma un covor compact.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2017 14:29:47

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Sleepy si Grumpy, nota 10++++

Se vede ca ai facut progrese majore, te rog sa cauti poze de la prima incercare si sa compari

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Sleepy si Grumpy, nota 10++++

Se vede ca ai facut progrese majore, te rog sa cauti poze de la prima incercare si sa compari

Fix asta ma pregateam eu sa scriu dar ai facut o înaintea mea.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Sleepy si Grumpy, nota 10++++

Numele sunt reprezentative pentru comportamentul lor. Sper ca vor urma si alti "pitici", inca doi.
Multumesc foarte mult Dan, e posibil ca parerea ta sa fie un pic subiectiva, avand in vedere ca e un proiect comun.

Gabi C, multumesc frumos, e un acvariu very low tech, dar eu ma bucur de el si de faptul ca ma descurc din ce in ce mai bine cu ce am de facut - curatenie, schimburi de apa, hranit, plantat (cu penseta ).

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2017 15:08:30

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Se vede ca ai facut progrese majore

Hrana pe care le-o dau acum e de fapt un complex de elemente, dar poate ar trebui sa diversific... Vroiam sa te intreb, cand ai avut emberi, le-ai dat vreodata spirulina? Daca da, de care? Pot sa iau din farmacie umana sau doar din pet shop?
Multumesc de ajutor
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu cred ca sunt cat se poate de obiectiv, te rog sa compari pozele. Proiect comun? Nici pe departe, e realizarea ta, noi doar ne-am dat cu presupusul pe aici ;)

Hrana n-am diversificat-o niciodata, le dadeam doar JBL grano-mix mini, sau asa ceva.

Succes in continuare, sa ne tii la curent cu evolutia bazinului!

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, multumesc frumos de raspuns, poate ca nici nu este necesar sa diversific hrana.
Desigur, o sa revin cu poze si vesti noi.

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Pavelescu se bucura ca mai sunt si fete cu microbul asta

Altfel ar fi fost un sausage fest aici pe forum
Scuze, sunt magar si vorbeste gura fara mine

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: