[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 10 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Roaga un moderator/administrator sa mute topicul la sectiunea jurnale

Nu stiu ce sa zic... Jurnalele de acolo au nume. Trebuie sa-i dau un nume?

Referitor la gazon, iar nu stiu ce sa zic... Am incercat atunci niste fire de Crypto parva dar m-am descurcat greu sa le plantez. Tot ieseau din substrat, nu stateau drepte, le-am mutat de colo-colo. Iar cand am avut invazia de diatomee le-am adunat intr-un loc pe toate. Si chiar si asa, nu s-au ofilit, doar ca apoi, cu pietrele, nu le-am mai gasit locul. Si am renuntat la ele.
Dar nu e mai greu sa aspir daca am gazon? Ca s-ar putea sa-l aspir cu totul...
Adevarul ca nici eu nu sunt prea multumita de moss-ul de pe pietre... Ma gandeam sa-l desfac din legaturile cu ata si sa-l lipesc in strat mai subtire, cu superglue, poate astfel va sta mai ordonat. Sau nu stiu... Tu la ce te gandeai cand ai spus de gazon?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/01/2017 19:54:33

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca va arata grozav substratul acoperit de gazon verde... am vazut eu niste acvarii superbe cu gazon. Dar ar trebui pus pe o suprafata mai mare decat am eu acum pe langa pietre. Poate sa le mut, dar nu am loc. Sa le micsorez, sau sa le scot de tot...
Hei, ia stai putin... tie nu-ti place aranjamentul meu cu pietre, nu-i asa?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/01/2017 20:22:30

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Tonisoru acvariul tau arata foarte bine .
Pentru gazon si in general cam toate plantele recomand o penseta de acvarii pentru plantare. Este mult mult mai usor de lucrat cu ea decit sa le plantezi cu degetele.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos, Gabi C.
Eu am vrut sa fie totul cat mai practic in acvariu, sa pot sa scot totul de cate ori vreau, ca sa curat bine. Dar de cand am pus pestii nu le-am mai scos.

Am vazut acvariile lui Dan si mi-au placut foarte mult, doar am glumit mai sus, cu aranjamentul meu Am incredere in gusturile lui, poate ca pietrele sunt putin cam brutale si nenaturale.

This message was edited 2 times. Last update was at 04/01/2017 21:10:03

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Denisa, nu trebuie sa-mi placa mie. Eu sunt adeptul lemnelor, nu al pietrelor, dar asta e doar o chestie de gusturi personale.
Dar.. Citez:
"Eu am vrut sa fie totul cat mai practic in acvariu, sa pot sa scot totul de cate ori vreau, ca sa curat bine."
Asta n-as zice ca e o idee buna.. Lasa-le pe loc, nu mai scoate nimic. Nu muta pietrele din loc, aspira cat poti pe langa ele, e suficient. Nu scoate plantele, lasa-le in sol, sa-si vada de treaba lor (ori de cate ori le scoti, o sa fie nevoie de o perioada de 1-2 saptamana ca sa "prinda" la loc)
Gabi are dreptate, cu penseta e mult mai usor, dupa primele 2-3 fire iti intri in mana si o sa inveti repede care e "smecheria" cu plantarea. Daca pui gazon, dupa ce prinde il poti aspira linistita, nu se intampla nimic.
Nu stiu daca ti-am mai zis, cand aveam acvariu stateam toata ziua pe el si il bibileam, ca sa fie totul bine, sa fie totul aranjat, plantele sa stea aranjate ca la fotograf, spalam pestii la subsuoara, pana mea. Din pacate, nimic nu mergea, tot timpul apareau probleme, necazuri, mama ma-sii. E, din ziua in care mi-am bagat teneshii in el de acvariu si l-am ignorat, totul a inceput sa mearga bine: plantele au explodat, acvariul s-a stabilizat, mai aveam putin si culegeam portocale din plantele alea. Asadar, parerea mea, cu cat intervii mai putin, cu atat mai bine pentru acvariu.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

multumesc frumos pentru ca mi-ai spus toate astea.
Inca o data, doar am glumit cu aranjamentul; dar, m-ai ajutat foarte mult cu acvariul, si as fi vrut sa-ti placa cum a iesit.
Poate o sa fie mai frumos cu gazon. O sa incerc sa plantez gazon, dar chiar parvula mini? Haide macar sa incerc cu gazonul ala pentru incepatori, care creste usor, nu mai stiu cum se numeste...

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2017 10:38:20

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Si parvula mini creste destul de usor - mai ales daca o cumperi de unde o sa-ti zic eu
Nu trebuie sa tragi in jos, la ce merge usor - tinteste mai sus. Obiectivul trebuie sa fie "frumos" nu "usor"

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vad ca vrei sa faci acvarist serios din mine...
Ok, o sa pun gazon. Cum te-ai gandit sa plantez, intreaga suprafata de sol? Ca vroiam sa las un coltisor neplantat, acolo incerc sa-i invat sa manance, sa nu imprastii granule prin tot acvariul.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Planteaza tot, de la inceput. Chiar daca lasi tu un coltisor acolo, se intinde oricum gazonul

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu si daca ramane o piatra asa, din intamplare, in coltisorul respectiv
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna ziua,

Nu ma descurc prea bine cu hranirea pestilor mei; incerc sa le dau foarte putina mancare dar totusi, cea mai mare parte din granulele pe care le dau, ajung pe jos. Pestisorii mei sunt destul de speriosi, trebuie sa ma indepartez de acvariu dupa ce pun mancarea, pentru ca ei sa manance, asa ca nu pot sa pun doar 2-3 granule, sa astept sa le manance pe acelea si apoi sa le pun din nou, si tot asa, timp de un minut.
Si sunt cam simandicosi, nu mananca de pe jos.

Schimb 30% din apa si aspir substratul, in special in zona unde la dau mancarea, la 4 zile. Imi este teama ca ii voi stresa in felul acesta, as vrea sa fac schimbul de apa o data pe saptamana, dar se aduna prea multa mancare pe sol.

Ar fi util sa folosesc un aspirator electric pentru substrat (din acela cu baterii) dupa fiecare masa? Adica, dupa ce le dau mancarea, sa aspir granulele cazute pe sol, fara sa scot din apa. Ma gandesc ca este o metoda mai putin invaziva decat schimbul de apa + aspirat, si cel mai important, as putea sa pastrez apa curata.
A folosit cineva un astfel de aspirator? Ar fi ok sa-l folosesc asa des (zilnic)?

Pestisorii, pardon, bibanii au inceput sa creasca, imi dau seama dupa inotatoarele dorsale, parca sunt niste mici rechini. Vreau sa-i tin in conditii cat mai bune, iar calitatea apei este cea mai importanta.

Multumesc frumos.
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu cred ca daca ai 2-3 melci pomacea s-au citiva creveti problema mincarii cazute pe sol e rezolvata.
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu am melci Pomacea si nici nu as vrea sa pun, ca sunt prea mari si imi strica fengshui-ul . Am doi melci din aia de substrat, mici-mici, cochiliile lor nu au mai mult de 1/2 cm diametru. Ii tot vad in zona aia unde dau de mancare pestilor, dar nu fac fata, e prea multa mancare.
Nici creveti nu am in acvariu, nu as vrea sa pun, imi este teama sa nu ma complic cu ei; daca nu am conditii bune in acvariu poate se imbolnavesc, daca am conditii bune poate se inmultesc. Si in nici unul din cazuri nu e de bine.

Cred ca solutiile propuse de tine sunt naturale si cel mai putin invazive, dar nu stiu daca se pot aplica in cazul acvariului meu.

O sa ma mai gandesc, multumesc mult.

Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am vazut ca s-a mai discutat pe forum despre utilitatea folosirii unui astfel de aspirator. O sa iau unul, nu are cum sa strice.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Tonisoru wrote:
Nici creveti nu am in acvariu, nu as vrea sa pun, imi este teama sa nu ma complic cu ei; daca nu am conditii bune in acvariu poate se imbolnavesc, daca am conditii bune poate se inmultesc. Si in nici unul din cazuri nu e de bine.

Fii serioasa. Daca pui RCS se inmultesc mai ceva ca niste iepuri fumati.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai, asa m-am gandit si eu. Deci solutia cea mai buna este tot sa aspir foarte bine substratul, nu-i asa? Am comandat un astfel de aspirator electric si sper sa soseasca o data cu plantele, la sfarsitul saptamanii.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Poti sa incerci si 2 cory panda, sunt foarte simpatici si te vor scuti de o grija

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mi-ar placea mai multi pestisori, cei de care spui sunt din aia care inoata pe fundul acvariului, nu? Dar nu depasesc incarcatura biologica a acvariului?
Acum sunt linistita din punctul asta de vedere, cu cei trei dragalasi... Ma gandeam ca, poate, daca totul merge bine, mai adaugam 2 tot Ember Tetra, peste un timp.
Multumesc frumos
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ah, maciuci.. am uitat ca ai acvariu mic

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Tonisoru
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mic de tot...
Nu-i nimic, oricum comandasem aspiratorul, o sa fac curat bine cu el. Problema mea e ca, daca aspir cu furtunul ala de schimbat apa, pana aspir eu bine, am golit jumatate din apa din acvariu. Cu cel electric, pe masura ce aspir, apa se intoarce in acvariu. Si mai ramane sa fac schimb de apa 30%, o data pe saptamana.

EDIT: Stiu ca am un acvariu mic, dar o sa fac lucrurile sa mearga, mi-a zis mie un om destept ca se poate.

This message was edited 2 times. Last update was at 09/01/2017 17:56:11

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: