| Message |
|
|
|
Ai dreptate, un bazin e mai usor de intretinut atunci cand ai lumina mai slaba. Noi astia mai chiori, preferam mai mult, eu depasesc 1,5w/l si tind sa cred ca am un bazin stabil. In timp iti formezi mana si devine aproape rutina, nu mai stai de teste toata ziua. Daca nu ma insel, la noi pe forum este informatia referitoare la frunzele transparente, daca nu ma insel. Oricum, e bine ca ai rezolvat problemele. Poze?
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca tu aveai carente din cauza nivelului mare de co2 si a luminii, fortai plantele sa consume dar nu aveau destul. Odata cu marirea dozelor de micro, plantele au inceput sa-si revina, concomitent cu micsorarea cantitatii de co2 sau cand?
|
 |
|
|
|
Nu cred ca te umplii de alge, mai fa schimburi de apa cu sifonare de substrat. Nu aduce crevetii pana nu ai stabilitate im bazin.
|
 |
|
|
|
Daca nu a stat macar 3 saptamani la ciclat nu baga nimic, poti urmari no3 sa vezi daca isi modifica valoarea, macar vreo 2, 3 zile(in cazul in care nu faci teste de amoniac). Vezi ce creveti bagi acolo, ai ph mare, la fel si kh. Ce teste folosesti?
|
 |
|
|
|
Foloseste cu incredere feropol, in cantitatea indicata de producator si nu o sa ai probleme cu crevetii. Cat despre recomandarea plantelor, aici te invit sa cauti tu ce iti place, cauti plante de prim plan sau cel mult de mijloc, acestea din urma le folosesti pe fundal. Uita-te si tu la jurnalele colegilor, mai furi de acolo cate o idee, mai inveti ceva. Totul e sa ai rabdare ca sa poti face o alegere corecta, nu da repede fuga la cumparaturi.
|
 |
|
|
|
Mersi Mada, pentru cei care vor vreveti este o alternativa la ce avem noi in tara si la preturi mai mici decat la noi. Faceam un calcul, 10 bucati hinomaru sunt 72 lei, la banii astia as lua si eu vreo 20-30. Singura problema o ridica transportul, tu ai comandat de acolo?
|
 |
|
|
|
Salut. Sa le luam usurel, pe rand. In primul rand, ma macina ce ai tu in punguta aia, sunt cumva bijuteriile familiei, nu e un loc sigur acolo, deci scoate-le si du-le in seif .
La ce plantute ai tu acolo, ceva feropol+feropol24 este suficient, insa s-ar putea ca plantele alese sa iti acopere tot bazinul. Ma refer aici la criptocorine, alternatera si anubias.
Autocolant de culoare neagra ae fi o buna alegere.
Lasa deocamdata cumparaturile, asteapta sa se aseze apele un timp. Iar daca vrei creveti in bazin plantat, gandeste-te la ceva mai multi pentru ca se vor baga peste tot si nu o sa-i prea vezi, iti va fi greu sa faci curatenie fara sa aspiri puiutii.
|
 |
|
|
|
Incearca sa faci o poza la toata planta, eventual ceva mai clara.
|
 |
|
|
|
Frumoase bazinele, felicitari. Sunt curios cum se vor descurca plantutele fara co2, ai ceva diversitate acolo, unele chiar putin mai pretentioase. Spor in continuare !!!
|
 |
|
|
|
Salut. Cu ce faci testele ? Plantele sunt ok, atata timp cat sunt naturale. Problema cu pestii e posibil de la filrarea insuficienta, nu le-ai facut bine acomodarea corect, stresul sau poate aveau deja ceva cand i-ai luat si nu ai observat. Probabil te vor ajuta niste schimburi dese de apa, cateva zile. Spor.
|
 |
|
|
|
Fa-le un pret.
|
 |
|
|
|
Pur si simplu tai cu o foarfeca legatura dintre ele si le pantezi separat.
|
 |
|
|
M-ar interesa sa cumpar o femela de ancistrus albino voalat, daca o gasesc in pitesti dau si ceva plante cadou, o bere, ce vrea clientu'  .
|
 |
|
|
|
La un bazin plantat si cu oarece pesti, daca nu ai superfiltrare, cei 30 litrii pe care-i schimbi tu pe saptamana sunt f putini. Fa oarece curatenie la schimbul de apa, aspiri substrat, cureti frunze moarte.etc. Apa de schimb poti sa o tratezi cu ceva gen jbl biotopol plus, pui apa in vasul de 10l si pana 1ml de biotopol plus, dupa care o bagi in acvariu(este doar un exemplu, tu poti folosi ce conditioner ptr apa vrei/gasesti). Ai grija la temperatura apei de schimb sa fie cat mai apropiata de cea din bazin, in rest spor la treaba !!!
|
 |
|
|
|
Vezi ca le place in curent de apa si apa foarte curata. Incearca o valuire mai mare la iesirea din filtru sau mai pune o pompa sa formeze oarece curent acolo.
|
 |
|
|
|
Butelia dupa incarcare se supravegheaza cateva ore minim, eu stau cu ochii pe ea cam o zi. In cazul in care presiunea ar creste peste valoarea de 90-100 as scoate-o afara si as da drumul la robinet, pana ajunge pe la 50-60. Desigur e posibil sa mai creasca, de aceea trebuie urmarita in continuare. In mod normal, la mine presiunea e pe undeva pe la 60-70 si e stabila pana se descarca.
|
 |
|
|
|
Eu ti-as recomanda sa ti-l faci din bucati, sticla separat, filtrul/filtrele separat, recomandat ar fi extern,iar pentru capac, daca nu te pricepi sunt colegi care fac asa ceva si arata foarte bine. Bazinul fa-l cat poti tu de lung si lat, la inaltime 45-50 cm sunt ok daca nu vrei scalari sau discusi.
|
 |
|
|
|
Nu e toxic ptr pesti, relax. Sari si tu schema cu po4 cateva zile si e ok.
|
 |
|
|
|
Dozajul mare de EC iti poate omora crevetii, nu m-as aventura. 5 ore de lumina sunt suficiente pentru fotosinteza.
|
 |
|
|
|
Faza cu lumina pica sigur, eu am mult mai multa lumina si n-am alge. Uite ce as face eu: as tunde zdravan tot, as curata mecanic unde se poate bba, lumina mai putina o perioada, bineinteles si fertilizantii ii poti scoate din schema o perioada. Continua cu EC, elimina bomba aia daca nu poti sa o tii cat de cat stabila. Ia o priza programabila pentru lumina. Fa si curatenie mai sanatos dupa ce ai tuns. Nu te astepta la rezultate spectaculoase imediat, nu incerca sa fortezi nota. Poti sa injectezi si EC pe bba, pe zonele ramase dupa curatenie. Spor!!!
|
 |
|
|