[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
De ce ai vrea sa bagi mai mult co2? Te orientezi dupa testul permanent de co2, culoarea lui iti indica cam unde te afli, insa la prea mult nu le face bine la creveti. Eu il tin spre un verde-galbui, nu ma mai intereseaza ce ph si kh am, atata timp cat totul e ok.
Desigur, asigurandu-i o apa curata, pestele se va reface mai repede. Este posibil sa il ajute si ceva tratament, o poza ar fi buna. Pe viitor, incearca sa postezi intr-un singur jurnal al tau, este mai usor sa urmarim si sa-ti dea cineva un sfat folositor.
Cu siguranta, foarte interesant!!! Interesant ar fi, pentru ca suntem un forum de acvaristica, sa discutam mai aprofundat despre aceasta latura, sa ne arati bazine cu pesti, plante sau ce detii, nu doar marketing. Ape limpezi.
Exact.
Filtrul care il ai tu este foarte bun, doar ca este cam mare pentru interior. Iti recomand sa tai casetele in care sunt materialele filtrante si sa pui in ele mini sera siporax, matrix sau substrate pro de la eheim. Doar sus de tot, in ultimul cartus, pune niste vata de perlon, pe care o scoti saptamanal la spalat sau o poti inlocui. Daca nu vei suprapopula bazinul, deoarece ai vivipari in el, la ce ai tu acum este suficient.
Este sewellia lineolata, parca asta este denumirea pestelui.
@alex carbunele acela il folosesti sa elimini resturile de medicamente pe care o sa le administrezi pestilor tai bolnavi, deci in filtrul acela schimba carbunele cu altceva pentru perioada permanenta.
Ai 2 masculi acolo, nu se vor intelege. Daca vrei ramirezi, parerea mea este sa ai in bazin doar o pereche.
Pai mi se pare mie sau anubiasul acela are rizomul ingropat? Daca e asa, scoate-l din substrat, va putrezi. Poti sa-l legi pe o buturuga sau pe o piatra.
Ieri am mai scos un kg de moss, daca mai e cineva din pitesti care doreste, il ridica de la mine. NU ma deplasez, evident nu trimit pe maxi-tren-etc care necesita deplasare.
Cu cea mai mare placere, dar imi e greu sa stau pe la cozi la posta, ma supara o hernie cam tare. De aceea am si spus ca nu ma deplasez. Dar da-mi detalii in pm, pot sa pun pur si simplu la plic timbrat?
Azi e ultima strigare, in seara asta le arunc daca nu le vrea nimeni. NU ma deplasez.
Hai ca a trecut o luna si n-ai mai zis nimic. Fa o poza doua, sa vedem cum merge treaba pe acolo, ca altfel pun mana pe agenda si te sun sa te balacaresc.
Donez cristmas moss si ceratopteris cornuta, cu ridicare din Trivale, Pitesti. 0729964418
Si eu cred ca e din asezarea sertarelor, trebuie mare atentie acolo sa calce bine unul pe celalalt. Chiar daca il inchizi si sertarele nu-s asezate corect, va curge. Garantia ar trebui sa fie 4 ani, este oferita de producator.
Oricum ar fi, nitritii trebuie sa fie 0. Daca ti-a scazut drastic debitul, cel mult iti scadeau si nitratii spre 0.
Schimb christmas moss o cantitate apreciabila si plante se suprafata cu diverse pentru bazine de apa dulce, 0729964418 Narcis. Oferta are valabilitate mica. La cerere(doar la fata locului) se poate oferi si alte plantute. Mentionez ca este posibil sa aibe melci ramshorn blue prin ele. De asemenea, nu se vand, doar se schimba sau se doneaza membrilor acestui forum. Donatia se face momentan doar personal de la mine de acasa, ma deplasez cam greu.
Acela este un moss, nicidecum o alga.
@opincarul Intradevar, a fost banat aici. Pe viitor, voi cauta persoana respectiva si dupa nr de telefon. Multumesc de informatie, cat traieste omul invata.
Feedback negativ pentru userul mmeteorit, l-am identificat dupa nr de tel al dumnealui: 0722800384, achizitia a fost facuta dupa ce am vazut anuntul pe un alt forum. Imi pare rau, dar trebuie sa precizez urmatoarele, fara a acuza pe nimeni. Am achizitionat filtrul jbl e1501 vandut de userul marian. Am stabilit cu dumnealui telefonic ca platesc 350 lei cu tot cu transport, i-am trimis 25 lei in contul dansului ca sa fie sigur ca incazul in care nu il luam, nu trebuia sa achite transportul. Tranzactia s-a efectuat prin olx, cu mesaj catre dansul. Surpriza a fost cand am sunat curierul si mi-a spus ca am de plata si transportul, asa ca m-a costat 380 lei in loc de 350 cat stabilisem. Sunandu-l, replica dumnealui a fost: ai scris undeva asta?
Trecand peste faptul ca a avut doar 2 ventuze, nu a avut decat spraybarul, piesa cealalta de la out nu era (palnia), lipsea din partea fata un picior(stanga) iar in partea dreapta carcasa unde sta piciorul este sparta. La telefon l-am intrebat daca furtunele sunt taiate si mi-a zis ca da, dar imi da altul ca are. Un furtun a fost aproape intreg, celalalt are 60cm. Capul de la spraybar era gaurit destul de bine,cand l-am pus in functiune(nu am vazut), capul spraybarului fiind la buza de sus a sticlei, a aruncat destula apa pe jos, pana sa ma prind eu ca ceva nu e in regula si de unde scade nivelul in bazin asa repede, am facut si o inundatie deloc de invidiat.
In concluzie, cred ca domnul trebuia sa precizeze aceste mici amanunte despre filtrul dumnealui, asa mi se pare mie ca ar fi fost corect.
Am facut acest review pentru ca asa cred ca este corect fata de membrii forumului. Cu stima, Narcis.
Precizez faptul ca face si ceva zgomot, voi vedea probabil in viitor de unde vine, banuiesc rotorul. Precizez ca mai am doua canistre jbl, deci stiu cam tot despre ele. Cand am vorbit la telefon si am intrebat despre materialele filtrante, ce si cum sunt, s-a dat necunoscator, insa dupa anunturile destule de vanzare pe care le are si le-a avut se pare ca a fost doar o masca, de aici si parerea mea ca a stiut bine ce face. smilie
Ce parere buna ai despre carasi, severum777. Insa, adevarul este altul, daca tu vrei sau nu sa intelegi, e alegerea ta. Carasii traiesc si in apa mai calda, insa nu inseamna ca le si place lucrul acesta, le accelereaza si metabolismul, le slabeste imunitatea..etc. Beta, la fel, nu ca nu merge tinut si la temperaturi mai mici, insa la fel, e predispus la boli, grisul e primul dupa parerea mea care apare de la apa mai rece. Carasul va manca cu placere orice peste ii intra in gura, e mult pana le prinde gustul. Daca ai carasi mai maricei, incearca cu un grup de neoni, cati vrei tu, vor fi devorati cu placere.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: