[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Mai Adrian, nu exista un tratament sa-ti vindece pestele pe loc. Ti-am oferit mai multe variante de tratament, sa iti alegi tu una. Albastru de metil e cam frectie la piciorul de lemn daca boala este mai avansata. Mai lasa-l sa isi revina o zi si daca esti dornic sa faci tot ce poti, cumperi jbl ektol fluid sau sera baktopur si il tratezi conform instructiunilor din prospect. Asta in cazul in care pestele tau ar avea infectii bacteriene externe.
Nu uita, ca dupa orice tratament cu medicamente se pune pentru o zi carbune activ sa elimine resturile de medicamente. Daca mai ai nelamuriri, nu ezita sa intrebi.

Poti sa faci si o aditie de ceva vitamine in bazin, cu siguranta ajuta daca mai e ceva de facut pentru el.
Pune la garnitura niste vaselina sau da cu ceva spray siliconic daca ai. Este posibil sa se fi uscat garnitura aia, nu imi dau seama. Parerea mea este ca e de la etanseitate si nu este necesara o piesa de schimb. Ce mai poti incerca: te lasi cu oarece greutate pe el, sa incerci sa il etansezi mai bine, il pui intr-un lighenus sa stea acolo cateva ore, e posibil sa se opreasca. Stiu ca e de durata si stresant, dar asta e. Spor la treaba.
Nu stiu modelul garniturii, sa nu aiba catare. Curge tare sau se prelinge incet, in timp?
Asa este, acolo si-a facut loc boala sa evolueze. Fa curatenie in acvariul comunitar, niste schimburi de apa zilnice, sa stea intr-o apa curata. Tratamentul cu sare, verde de malachit, sau albastru de metil il faci de 2, 3 ori, dupa care lasi pestele sa-si revina. La medicamentele cumparate gen baktopur sau altceva, faci tratamentul conform indicatiilor date de producator. Mai poti incerca cu eritromicina, penicilina, dar nu mai stiu dozele, alea le cauti tu.
Salut. Stiu cum e, saptamana trecuta am montat la cineva un jbl 1500, pana am reusit sa aranjez sertarele ca sa nu mai curga pe la clapeta, am albit, imi venea sa-l sparg. Scoate sertarele de tot si pune-l sa mearga fara ele si vezi daca mai curge. In mod normal, aranjarea lor este de vina, este cea care da batai de cap, filtrul fiind unul nou nu cred sa aiba probleme.
Daca e puf, este finrot. Asta inseamna calitate proasta la apa, imunitate scazuta, stres. La rubrica dedicata bolilor, gasesti ce ai de facut. Baile cu sare, baktopur, verde de malachit, albastru de metil, astea se fac cam o jumatate de ora. Ai grija ca si mutatatul zilnic e un stres ptr peste.
Fa alta poza, eventual si cu radacini.
Probabil ai suspensii in apa. Apa se limpezeste chiar si la un bazin neciclat. Incearca sa ai mai multa rabdare.
Fara teste nu se poate.
Salut. Filrul este ok, momentan, in functie si de incarcatura bilologica viitoare. Aquabasis e ok, pui un strat cam de 2 cm aproximativ, peste el pui substratul inert minim 4 cm in fata, in spate poti si mai mult. Granulatia este buna, la piertis te hotarasti singur, ce ai ales e ok. Mare atentie, daca vrei sa plantezi si sa replatezi, substratul fertil are prostul obicei cand scoti plana cu radacina sa mai iasa si el, se mai murdareste apa..etc. Greu nu este, doar sa tii cont de asta.
Nu am folosit metoda asta cu jumate apa si jumate apa oxigenata, insa tind sa cred ca se vor topi chiar si la un minut. Te rog sa ne spui cum se comporta planttele dupa cateva zile, acum e mult prea devreme.
Botia cresc peste 20 cm, asa ca nu e un peste pentru orice bazin. Tot asasinii sunt rezolvarea.
Salut. Nefericite alegeri, SAE si ancistrusul vor creste prea mari si nu vor avea loc in bazinul tau. Totusi e un lucru bun, te acomodezi cu ideea ca iti trebuie un bazin mai mare pentru ei.
@lukitza-esti norocos, mie mi-a zis ca merge un peste la 1 litru de apa, faceam socoteli ca imi intra cam 90 de pesti). Plus ca bagam la sare, mai sa-l transorm in marin.
@BBogdan Superb bazinul, poate ceva mai multe poze cu el.
Vezi sa nu fie melanoides tuberculata, adica mai pe romaneste melc de substrat. Cauta-l cu gogu si vezi daca este ce ai tu.
Incearca sa citesti aici la coltul incepatorului," articole", vei gasi acolo raspuns la intrebarile tale. Dupa ce citesti acolo o sa intelegi mai usor ce incercam noi sa te sfatuim.
Ok, acvariu fara filtru nu exista. Restul e cancan. Cea mai simpla varianata este acvariu cu filtru( atentie, bolul nu este acvariu). Daca esti dispus sa accepti asta, ar fi bine sa citesti primele articole despre ciclul azotului, ciclare, si restul pentru incepatori. O sa iti raspund scurt la intrebarile tale: \
1-da
2-pesti de talie mica, aici ramane sa te hotarasti tu, eventual ceva gupi doar masculi pentru inceput
3-cativa pesti-da, carasi nu
4-apa se schimba aproximativ o data pe saptamana, intre 30-50%
5-Poti pune plante, poti pune si substrat, dar nu e nimic magic sa transforme apa in altceva
6-nu
7-Nu le trebuie lumina noaptea
8-Mergi linistit, nu moare nici un peste de foame in cateva zile
9-de filtru
10 -citeste oarece sa putem avea o conversatie.
Da
In cazul in care nu te razgandesti asupra achizitionarii unui filtru, nu are rost sa continuam, nu exista picaturi miraculoase nici formule magice. Fara filtru vei reusi probabil sa tii in viata un beta, dar nu pentru mult timp.In nici un caz caras, ala il omori in cateva zile maxim. Incearca eventual alt hoby sau fii putin mai deschis.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: