[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
In mod sigur acvariul tau nu e ciclat complet. Niste teste de NO2 si NO3 vor confirma spusele mele...teoretic, acum ar trebui sa fii, de fapt, in perioada unui peak de NO2 catre NO3...asadar, pestii introdusi de tine au mari sanse sa se intoxice....ia teste individuale de NO2 si NO3, masoara cele 2 valori si...mai discutam.
Dan P wrote:Cum pot sa fac elongatusii sa nu mai depuna un timp, ca femelele arata jalnic si nu le-ar strica un repaus???

:-) Separi masculii de femele, ca altfel nu ai nici o sansa!
wizzard_6 wrote:Are ceva daca pentru fixarea backgroundului in acvariu bag magneti in polistiren, pun o plasa de fibra de sticla deasupra iar peste plasa pun ciment si rasina epoxi ca sa evit smulgerea magnetilor?

Heheeee....crezi ca acei magneti vor tine backgroundul fixat de sticla din spate? Nici vorba!!! Aplica tu metoda clasica, aia cu muuuuult silicon.
Uploadezi toate pozele pe www.imageshack.us si pui aici linkul galeriei.
Mai exact, cand dai acolo upload (browse), selectezi toate pozele din calc tau, el le va incarca si dai un copy paste cu adresa de sus (linkul) galeriei. Asa e cel mai simplu. Asa...si bifezi la resize pentru 640x480 (for message boards)
Ioooooi....da' pune-ne o data poze cu bolovanii aia, nu ne mai tine in tensiune
Pe mine ma intereseaza asta: Sera : AIR 550r, 4 iesiri -- 38 ron
Cat de zgomotoasa este?
Da, se poate....fa-l din sticla de 15 si nu tre sa-i pui nimic. Sau, redu inaltimea pana pe la 55 maxim si-l poti face din sticla de 12, tot asa, fara intaritoare.
...as zice ca n-ai avut deloc "curaj" sa tai in...polistiren "viu" :-P ...vezi aici: http://img339.imageshack.us/my.php?image=dsc9052.jpg
Ai folosit la ciclarea acvariului ceva solutii de genul Sera bio-nitrivec sau Tetra bactozym? Daca da, este o pelicula gelatinoasa formata de substantele respective, dar care trebuie sa dispara dupa cateva zile.
Aloooo....Australiaaaaa...nu te grabi!!!Acum ti-am vazut locatia :-) ...vezi ca ai un mare avantaj....strainii, mai ales cei anglofoni pun mare pret pe produsele nontoxice. Vezi ca exista ciment non-toxic, folosit la sclivisirea bazinelor de apa potabila, exista rasina non-toxica...numa tre sa te duci la un depozit de materiale de constructii si sa te interesezi despre astfel de materiale non-toxice...de uz pentru om.
Pentru ciment atoxic vezi aici: http://www.novates.ro/NOVAERMETIK.htm
Parca e italienesc, dar sigur gasesti pe google....la fel si pentru rasini.
Nu te complica cu nisip mai grosier ca nu-l vei putea aplica bine...eu am folosit nisip foarte fin. Pai, ajunge cam la 1 cm in anumite zone, in altele circa 5-8 mm, depinde de tine. Oricum, face pe polistiren o pojghita foarte tare si rezistenta la apa. Am decor care sta in apa de 3 ani si nu are nimic.
ciment, strat 1...lapte de ciment, 3 parti ciment, o parte nisip, aplicat cu pensula, si ceva Johnson Baby oil adaugat...la ochi
stratul 2, pasta aplicata cu spaclu, 2 parti ciment, o parte nisip, strat mai gros....5-10 mm
stratul 3, lapte de ciment, aplicat cu pensula, 3 parti ciment, o parte nisip, plus coloranti...oxid negru de ...nu stiu ce, oxid alb de titan, galben, verde, cum vrei tu...dupa ochi
stratul 4....optional, ca mai sus, cu coloranti

rasina...ceva alimentar...nestrapol de la Policolor parca.
Fa-ti din polistiren expandat....spuma aia, turnata, are o mare problema...in timp se contracta si ramai pe lateralele acvariului cu un spatiu gol care ti se va mari continuu.
Backgroundul e DIY, facut din polistiren expandat...am luat o placa groasa de 5, de fapt doua, le-am lipit intre ele....am facut formele alea, cimentat, etc si rasina deasupra...e un decor facut dupa toata tehnica descrisa pe forum prin alte topicuri.
Iti dau orice detaliu vrei, dar mai bine intreaba-ma ce te intereseaza ca altfel nu-mi vin ideile...
Na, ca am mai lucrat cateceva la acvariu...
http://img60.imageshack.us/gal.php?g=080720093.jpg
UV-ul e obligatoriu la africani, functionare continua...ii protejeaza de multe chestii.
Problema de fapt e alta...zvarluga, sau Cobitis tenia, este un peste paleartic, adica din regiunile temperate ce traieste in ape curgatoare care vara au cam 20 grade C iar iarna....undeva catre 0.
Crezi ca merge in conditiile necesare ptr xipho sau guppy? Temperatura, curgerea apei, etc...eu prefigurez un deces al zvarlugilor tale in cateva saptamani.
Fa-le un bine si da-le drumu inapoi in Mures.
Retur si da, se taie. Sper ca acum, avand raspuns dublu si identic, te-ai hotarat cum sa procedezi!
Problema ta nu e pH-ul....africanii (mai ales Malawi....tanganikanii mai greu) se pot obisnui chiar si la acel 5 cat ai tu...mai greu, dar nu imposibil.
Problema ta este
no3 intre 100 si 250 dar inclin inspre 250

Asadar, schimburi dese de apa, cate 25-30% pana il aduci la 25-50 si apoi saptamanal cate 25-30%.
Ohohohohooooooo....welcome african boy... :-)
Deci, decat 3 filtre interne plus, eventual un burete, chestii care-ti iau din spatiu si arata urat, mai bine doua externe! Care oricum iti trebe, caci nu exista bazin de africani fara filtre externe...exceptand bazinul tau.
Frumos aranjamentul, pacat ca e vizibil din doua parti si nu poti pune un background...Cam multe 60 de ciclide chiar daca is mici!
Bafta in continuare.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: