Message |
|
M-ar interesa 2 buc.Am 2 acvarii mici si as dori sa le pun filtre externe. Am vazut ca resun cy-20 sau boyu ef-05 corespund.
Pentru oferte astept PM.
Va multumesc!
|
 |
|
Da...am aflat acum ce era..cica "operculul" unui pomaceea. Aveam 2 pomaceea mari si batrani si se pare ca pe unu l-am atins cumva cand am scos lemnul din apa  a murit...
Multumesc oricum
|
 |
|
Nimeni nu stie ? 
|
 |
|
Buna tuturor. Am o mare dilema. Am un acvariu micut de 25 de litrii. In el am 2 3 fire de plante am avut un lemn si cateva pietre. Filtru intern si o pompa de aer ambele de dimensiuni mici si incalzitor. 2 neoane chinezesti no-name..Am prezentat mai demult acvariul. Am fost plecat o perioada si am rugat un prieten sa dea de mancare la pesti. Am 4 Cory albi 2 molly si de vreo 3 4 zile vreo 10 puisori.
Acum vine marea mea dilema. Azi curatand bine acvariul am scos buturuga. In el am gasit o ... scoica...ceva ce seamana cu o midie. Atasez si niste poze. Nu stiu ce este si de unde a aparut....Poate sa ma lamureasca cineva. Cred ca avea si ceva...vietate in interior dar era moarta si putea ingrozitor...si nu am apucat sa fac poze crezand ca este un peste mort de ceva vreme si era prietena langa sa nu planga...este foarte indragostita de pesti!
Va rog daca ma puteti lamuri ce este..cum a aparut si daca ceea ce se vede pe ultima poza cu planta sunt ceva pui mici a vietatii...
Va multumesc anticipat
|
 |
|
A trecut, a fost ok chiar multumesc pentru idee (aproape ca in poza) dar am trecut pe easycarbo ca mi-am facut un alt acvariu micut plantat, si la propriu nu am mai avut loc de bomba!
|
 |
|
Cumpar filtru extern BOYU ef-05, sau alt filtru asemanator (ca si capacitate si debit) la pret rezonabil, exclus filtre cascada. Ma intereseaza filtrul pentru un acvariu de 30 litrii (prefer ca filtrul sa nu fie home made).
mail: siq_2002@yahoo.com sau papiuliu@hotmail.com
|
 |
|
@cingo171179: ms fain de tot, probabil ai cautat ceva linkul.  ai dreptate sunt din zone diferite, voi mai studia in aceasta legatura, poate momentan dupa ciclare voi introduce doar cory si beta, acum cautam si eu posturi ca stiu ca am citit pe aici pe undeva de neoni si betta de vreme buna in acvariu fara a avea probleme. voi mai cauta. Gandul meu e tot la neon (lumina) si la plante...chiar daca ajung sa populez doar cu RCS vreau sa invat din greselile ce le fac la acvariu asta, sa "intru" pregatit in unul mare!
|
 |
|
da stiu ca s-ar putea, mai ales ca este un acvariu micut, dar fiind cadou si dorinta era mare de acel Beta rosu neaparat  ) am zis ca merita sa incerc, in cel mai rau caz daca se da la ei ii voi scoate, problema cea mai mare la mine momentan o reprezinta lumina...
|
 |
|
? pai am vazut ei sunt compatibili..nu?? sau dc ai pus acel link? problema era de marimea spatiului daca incap si neoni sau nu...
|
 |
|
Nu am spalat buretii noi, am luat buretii din acvariu setat cei folositi si i-am clatit in cel nou. Cum se face la schimbul de apa se spala usor buretii in apa din acvariu. Eu i-am clatit in apa din acvariul nou. Pestisorii inca nu i-am introdus. Prietena mea isi doreste mult de tot betan, asa ca probabil (daca nu este loc) voi introduce un betan si cei 4 cory..fara neoni.
Neonii vor urma in acvariul viitor muuult mai mare. Acesta il fac ca un experiment plantat.
La partea cu neonul, voi face poza la capac cand ajung acasa, in mare este un fel de "cutie" din sticla mica lipita cu silicon in spatele acvariului in care este pus un neon..chinezarie cum am zis. La lungime este cat acvariu deci cam 35cm, iar latimea si adancimea sa tot fie de vreo 3 cm (doar)
|
 |
|
Voi intra direct in subiect. Ieri am cumparat un acvariu mic (cadou de dragul de Valentin) prietenei mele. Dimensiunile sunt 37x37x22 (homemade cu capac de sticla cu margine cu autocolant). Am cumparat niste pietris negru, vreo 5 plante (anubias 2 - care le-am legat cu ata de pescuit pe o cioata) 2 la care nu le stiu denumirea (se vad in poza) cu radacina si un fel de moss sau ceva iarba  (sunt destul de nou in domeniu..mai ales in plante). Filru Hailea Bt200 (cu carbune activ...din care am scos carbunele - buretele ce il avea l-am urcat sus in locul cartusului cu carbune si jos unde sunt gurile de intrare am introdus burete mai rar). Am introdus 2 pomacea, si 1 comunitar ce cred ca era pe plante. Lumina un neon T4 de 8W (chinezarie). Am citit pe forumuri ca pentru o ciclare mai rapida sa spal buretii din alt acvariu (celalat acvariu al meu). Deci am clatit in apa curata buretele din filtru celalat si dintr-un filtru cu burete bolborositor. Mentionez ca acvariul celalat esta stabil. Testere nu am de nici un fel. Substante ce am introdus - de la Easylife - Easycarbo si Easystart. In plus am introdus putin de tot de Easybalance, Aquasafe de la Tetra, si domnul de la care am luat acvariu mi-a dat ceva solutie pentru plante (in ceva sticluta verde si pe eticheta scrie ca are in continut si micro si marco). Ca populatie am luat 7 neoni si 4 cory (dar ii tin momentan in celalat acvariu cu toate ca tot pe bloguri si pe youtube am vazut un filmulet in care spune ca pesti tetra sau cory ajuta la ciclare (sunt rezistenti si fac procesul de ciclare mai rapid). Acum vin intrebarile - cum as putea sa suplimentez lumina. Mai am acasa un neon de acelasi fel de 8W dar e albastru  ...pot oare sa gasesc ceva banda cu LED sau ceva neon mai ok sa il schimb pe acesta sau pot merge in continuare cu cel alb...sau....pot pune si cel albastru.
Urmatoare intrebare ar fi ...oare nu am gresit cu spalatul filtrelor vechi? (apa s-a tulburat destul de mult). Oare sa ma iau dupa partea cu introdusul de cory?? Aa..:d si inca ceva o sa vreau sa cumpar cand acvariul este stabil inca un betta deci in total voi avea undeva la 13 pestisori ..stiu ca sunt un pic cam multi dar daca calculez 7 neoni plus betta si plus corry cred ca depasesc cu putin capacitatea acvariului. Atasez si vreo 2 poze cu acvariul - facute cu telefonul (scz), poate imi spuneti si mie ce plante sunt si ce sfaturi mi-ati da. Multumesc frumos
|
 |
|
Salutare. Am si eu o intrebare. Am vazut ca nu este recomandat ca la o bomba cu co2 sa folosim ca reactor o piatra de bule, pentru ca se sfarma. Dar o perdea de bule oare e mai ok?
|
 |
|
Am revenit. Cu mandrie va spun ca acvariul este ok...pestisorii sunt bine...am mai ramas cu vreo 8 puisori (aprox 3 4 saptamani) 5 guppy si 2 cory..a si un pleco!  in plus am primit din donatii de la Mihutady niste RCS super care inca sunt ok si ii multumesc. Stiu ca acvariul meu este suprapopulat asa ca vreau saptamana viitoare sa le "iau" o casa noua mai incapatoare. Am vazut la Hornbach 2 acvarii care ar fi cat de cat pe gustul meu la preturi accesibile. unul de 64 L cu filtru intern incalzitor si un neon de 15W, si unul de vreo 112 de litrii tot cu filtru intern incalzitor dar cu 2 neoane. Dupa cum am tot citit pe forum majoritatea acvariilor din magazine de genul sunt subdimensionate la lumina. Problema este ca nu prea am spatiul necesar pentru acvariul cel mai mare...dar cred ca voi face niste mici modificari sa il "var" pe undeva. Intrebarile mele ar fi ... pot merge in continuare cu filtrul intern furnizat (Eheim aquaball 2208 este pe ambele) sau voi fi nevoit sa ma mai scotocesc de ceva banuti pentru un filtru extern. Acvariul vreau sa fie unul plantat (deja am facut o bomba CO2 dar nu am incercat-o..doar am ansamblat-o.) si ca vietati in el as dori sa mut acesti pestisori ce ii am si RCS si in plus cred ca as mai lua 3 guppy maxim. Cam ce lumina imi recomandati? acvariul vine cu 2 neoane de 18 W...si din cate am citit mi se pare cam putin la 112 L. Cum il doresc sa fie plantat este ok Manado si aquabasis plus? si cam ce cantitati. Am citit ca sunt foarte bune de aceea intreb. Va multumesc
|
 |
|
Si iti multumesc inca o data pentru ei. Din toti unul singur a murit restul sunt ok  . Si multumesc si pt plante
|
 |
|
In 2 luni sper sa nu creasca el asa mult si intr-un acvariu de 120L sper sa se simta in largul lui...m-am atasat de el ca e printre primii pesti luati de cand m-am mutat aici si face in plus si o treaba ft buna...deci imi e greu sa ma despart  ..eu cred ca si cory in drumul loc (tasnesc asa din cand in cand la suprafata) poate mai ating plantele...in weekend sper sa apuc sa imi iau un fertilizant de substrat
|
 |
|
  parte cu pleco sau ancistrus ma omoara...unii zic ca e pleco altii ancistrus..pana acum m-am tot uitat si am ajuns la concluzia ta. E pleco. Dak ei scot plantele nu prea am ce face. Mai am o intrebare legata de filtru...am in el burete..destul de des...care mi se pare ca se umple repede de resturi. E indicat sq pun un burete cu porii mai mari?
|
 |
|
un filtru intern Aqua One cu capacitate de 250L/H, pentru acvarii pana la 30 L (asa scrie pe el)
|
 |
|
@oase: ms pt raspuns..m-am apucat de aqua safe dupa ce am avut impresia ca pestii nu prea respirau bine...si schimburile de apa la fel...exact din cauza faptului ca m-am documentat cu privire la ciclare...buretele tot timpul il spal usor in apa ce o scot din acvariu si tot timpul tin apa cel putin 24h inainte de schimb in sticle de 6 l fara capac. Nu umblu deloc la plante...daca poti intra pe linkul dat...cea din fata Vallisneriei (nu ii stiu denumirea) e foarte bine prinsa. Cu Egeria Densa am eu probleme si peste noapte majoritatea se ridica la suprafata (nu au radacini aproape deloc dar am obs ca asa se si inmultesc se "tund" si se introduc in substrat. si Vallisneria a devenit aproape transparenta....alge nu am deloc
|
 |
|
 eu am planuri mari (in minte) cu privire la urmatorul acvariu care va avea aprox 120 L...sa tin doar guppy..si daca voi gasi undeva niste gupi foarte frumosi cu gene frumoase si clare voi incerca sa ii inmultesc..eu sunt de parerea ca sunt unii din cei mai frumosi pesti de acvariu si sunt sigur ca voi putea dona din viitorii pui daca vor fi "de rasa" cat de cat. dar pana atunci ma framanta problema cu plantele GRAV 
|
 |
|
Acvariul este asa de aprox o luna. La inceput am avut probleme cu ciclarea dar se pare ca s-a rezolvat...momentan nu am facut investitie in testere...ca este un acvariu micut..care spec ca pana la sf lui februarie va ramane doar maternitate pe langa acvariul ce il voi achizitiona
|
 |
|